Dzisiaj jest 26 lis 2024, 19:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Skuter
witam mam pytanie mianowicie brania oleju przez mojego crosa dodam ze od nowosci nie było nic robione bo chodziło bez zarzutu wszystko 4 dobre lata az po jednej jezdzie zauwazyłem kłeby dymu za soba oczywiscie sprawdziłem stan oleju i ubyło go sporo wiec pytam bo wiem ze sa 3 mozliwosci albo pierscienie albo uszczelniacze zaworów bac zimeringi i chciałbym wiedziec czy ktos miał podobny przypadek bo planuje wymienic tłok z kompletem pierscieni i czy to cos da dodam równiez ze sprawdzałem ile bierze przez godzine jazdy wzioł prawie 3 setki oleku prosze o pilna odpowiedz i pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Suzuki RM 125
też mam to samo,strasznie kopci na niebiesko i pluje olejem z wydechu,rozbierałem głowice i cylek ,wszystko ok,ja stawiam na uszczelniacz (simering),

*

Pojazd: Skuter
witam ja juz po remoncie bo nie doczekałem sie odpowiedzi wiec kupiłem potrzebne czesci i przystapiłem sam do napraw rozbierałem wszystko po kolei sprawdzajac poszczególne elementy okazało sie ze cylinder w stanie idealnym i tłok ksiazkowo wszystko wygladało wiec zaczełem szukac w głowicy i patrzec na zawory sprawdziłem przez noc ich szczelnosc okazało sie ze wszystko ok wiec zamowiłem ze strony producenta komplet łozysk zimeringi i wgl wymieniłem wszystkie łozyska na silniku i dałem nowe zimeringi po czym zaczełem wszystko składac na starym komplecie tylko uszczelki nowe na koniec zalałem wszystko nowym olejem i odpaliłem za 2 kopem problem ustał jak reka odjac :) taka informacja dla innych majacy podobny problem w mym przypadku akurat zimeringi poszły wiec nowy komplet głowicy cylindra i tłoka z pierscieniami czeka na połce do nastepnej okazji :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]