Dzisiaj jest 09 maja 2025, 7:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to wiem, że MHR Replica ma dwa pierścienie :) Ale skoro ja mam już na 10mm tłok MHR Team II to zostańmy przy tym. Zobaczymy :P Zastanawiam się czy kupić też gotowe kartery pod ten cylinder, które oferował mi sprzedający, czy też zrobić sobie "samemu" w sensie - załatwiać żeby ktoś zrobił, bo ja nie mam zamiaru niczego spartolić. Chodź gdyby był jakiś poradnik jak to najlepiej zrobić, to byłym mile zaskoczony :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Area 51/Zip SP/EXC530
Robiąc samemu bez specjalnych narzedzi jest to strasznie żmudne. Ja rozwiercałem to Dremlem 300 z frezem wolframowo-karbidowym. Dobrze używany frez starczy na długo, pod warunkiem, że będziesz stosował natrysk wodny. Jest naprawdę dużo mięcha do usunięcia. Ile życzy sobie za ten karter? Jeśli w cenie normalnego i stan nie jest zły to w zasadzie warto.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak to jest na pewno spoko tylko trzeba uważać żeby nie uszkodzić kartera :) Nie mam raczej takich "pro narzędzi" także już pojawia się problem. Ale może kogoś zapytam i mi pożyczy :P Jak to najlepiej zrobić "ręcznie", jeżeli w ogóle się da ??
Za kartery jeszcze nie wiem ile, ale się zapytam :P

Ostatnio zmieniony 12 paź 2011, 16:18 przez Rysiu24, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Area 51/Zip SP/EXC530
W moim wypadku pro narzędziem, był Dremel seria 300. Koszt samej jednostki ok. 120zł (kiedyś) + frez wolfram-karbid ok 50zł. Do tego natrysk wody, żeby frez się nie zapychał (oszczędzi to pracy przy wydłubywaniu alu z frezu) i za natrysk służył mi zwykły pojemnik po płynie od mycia szyb.
Zdjęcie ori karteru z karterem pod MoHeRa (tak wiem, że krzywo)
Obrazek

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd: Aprilia SR Aprilia Sonic
Jeżeli to są kartery, które obrabialiśmy nie zastanawiałbym się i brał. Osoby z przysłowiowego "podwórka" wezmą trochę pieniędzy za taki rozwiert. Chcąc zrobić to u kogoś kto się już zna na tym, Panthelion, Mieloch, MSC jeżeli Cię stać to zapłacisz niestety słono. Robiliśmy maxymalny rozwiert karterów, więc masz pewność, że nie zabraknie Ci tam mocy.

Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2