wesii97 pisze:
Kolego luzuj pory...
Skoro Twoim zdaniem 17,5 nadaje się do serii to wytłumacz mi dlaczego 90% tuningowanych skuterów ma przy 70 sporcie 17,5??? I jakoś nie słyszałem w mojej okolicy żeby komuś się zatarł sport na ww gaźniku.
I znowu inni mają, inni jeżdżą, innym się nie zaciera, człowieku wyjdź w 30* upał i biegaj sprintem oddychając przez słomkę i zobacz, czy będzie Ci chłodno i będziesz się czuł dobrze..
Takie porównanie, ale w przypadku 17.5mm sytuacja jest podobna, po prostu ten gaźnik jest maly, montują 17.5mm spece tuningowi, którzy uznają opis danej części za najlepszy, nie koniecznie tak musi być, bo często się zdarza, że opis z realiami danej części ma mało wspólnego, masz w temacie wyżej napisane, jak oblicza się poj. gaźnika i przy jakiej pojemności cylindra jaki gaźnik się powinno stosować, skoro są na to wzory i oblicza się to pod dany cylinder, to dlaczego się spierasz? Chcesz być mądrzejszy od człowieka, który do tego wzoru doszedł, czy od tego, który wynalazł gaźnik, bo widzę jeden za drugim papuguje i twierdzi, że 17.5mm do sporta jest dobry, owszem jest- na krótką metę, bo dla was mniejszy gaźnik- mało pali, większy gaźnik- dużo pali, a to ma tyle ze sobą wspólnego, że aż nic, przy odpowiedniej regulacji 21 pali podobnie tyle co 17.5mm ale regulacja nie kończy się na śrubce składu mieszanki, a pokręcę, dam mu dyszę 120, a potem ''zalewa skuter, nie rusza, nie ma mocy, nie wkręca się'' i tak co dziennie te same osoby, te same posty, ręce opadają, jest masa tematów dot. regulacji gaźnika, a wiele osób dalej tego nie potrafi..
-- 25 maja 2014, o 00:10 --
Podążając tym tokiem myślenia '' napiszę na forum post jak gaźnik wyregulować bo nie chce mi się sprawdzić samemu '' i dzień w dzień, tydzień w tydzień te same posty, nie jedzie, przerywa, sra, pierdzi, już szału można dostać, ja rozumiem, można mieć problemy z regulacją, ale jak ktoś zakłada wydech poziomu sport/midrace do serii z seryjnym napędem i się dziwi, dlaczego nie jedzie, to jego pojęcie w tym zakresie jest jak dla mnie żadne. Jeszcze trochę, to będą pytania jak korek od baku otworzyć, albo jak kluczyk przekręcić, tak jestem złośliwy, ale z dnia na dzień są co raz to banalniejsze posty i co raz to głupsze osoby ( nie mówię o Tobie ) nikogo nie urażając, ale taka jest prawda, zamiast samemu do czegoś dążyć to nie bo po co jak na forum powiedzą, czekać tydzień na odpowiedź, zamiast samemu sprawdzić, powodzenia, oby tak dalej, bardziej zorientowane osoby wiedzą o co biega, forum przejęła masa 13 latków ( pod względem umysłu ) którym rodzice fundują skutery z górnych półek, a pojęcia nie mają żadnego, przy czym zabierają się za tuning..