Dzisiaj jest 04 gru 2024, 19:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam posiadam Keeway fact z 2009r. mam zamiar czyścić gaźnik czy ktoś może jakoś opisać całą tą procedurę poczynając od odłączenia gaźnika a skończywszy na jego czyszczeniu .

Z góry dzięki za odp.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Będziesz potrzebował:
czystej szmatki
troszke benzyny
kompresora z pistoletem bądz innego diabelstwa co mocno dmucha powietrzem ;d

Więc tak odłączamy całkowicie gaźnik, rozkręcamy go do części pierwszych, włącznie z dyszą i przedmuchujemy pistoletem, następnie bierzemy szmatkę lekko zamoczona w benzynie i czyscimy wszystko po koleji, pod koniec przedmuchujesz cały gaźnik pistoletem bardzo dokładnie, bierzemy dyszę do ręki i rówież przedmuchujemy tak porządnie :D Skręcamy gaźnik i gotowe, przy okazji możesz też filtr rozrkecic i przedmuchać bądź wymienić :)

Wbij do mojego hussarka :

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=296436

Tytuł:
*

Pojazd:
a co z obrotami i dopływem powietrza ? :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja robię tak, że rozbieram wszystko na części pierwsze i myję w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, a potem płukam. Wszystkie podłączenia rurek przedmuchuję starannie ustami - w jedną i w drugą stronę. Wiem, że to jest upierdliwe ale przynajmniej wiem kiedy kanały są drożne. Najwięcej pierniczenia jest z dopływem oleju mieszankowego do gaźnika ale daje radę. Potem wszystko składam. Śrubki przesmarowuję. No i oczywiście regulacja...

Wrto sprawdzić stan uszczelki. Jeśli ktoś ma chęć zrobić sobie nową to odradzam plastik z butelki. Ja robię z cienkiego kartonika, bo tak miałem oryginalnie, a nie uśmiecha mi się za identyczny papierek płacić 15 zł.

Wbrew krążącym powszechnie opiniom da się jednoczesnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Wystarczy zjeść połowę:-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]