Dzisiaj jest 09 lis 2024, 19:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Spoko :D nie spinaj się :twisted: może jakiś kajstom xD? :lol:

Moja senda ;]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
spoko przeciez nie spinam :D hahahahaha kajstoma ciężko było by tu ogarnąć :D :mrgreen:

wpadnij do mnie ! derbi gp1 lc/piaggio
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1847300
Obrazek

Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 19:06 przez kevin_piatek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Eee, ale to nie je amelinium i to możesz zaszpajchlować i nawet opryskosz później :lol:

Moja senda ;]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam ,dawno mnie tu nie było ! w ostatnim czasie duzo sie zmieniło kilka dni temu zamowilem zbierak sprezyne półksięzyc i trybo .ogółem posypała sie cała kopka pokrywe musiałem dac do tulejowania .przed sekunda zamowilem wariatora stage6 sport pro ,nowy filtr powietrza revo-s type swiezo do mnie dzisiaj dotarł bo ten co miałęm sie uszkodził ;/ ogólnie w tym czasie kiedy mnie tu nie było wydarzyły sie setki problemów .np.jeden z 1 3razy musialem zdejmowac cylinder bo wszyscy twierdzili ze plyn chlodniczy dostaje sie pod swiece .skuter przerywał i gasnal :D i wkoncu zlokalizowałem problem ,ze jak skrecam kiedrownica w lewo to gaśnie opowiedziałem ojcu ,problemem okazała sie stacyjka która była poluzowana ;o .2 z rzeczy która mi sie wydarzyła to jade z kolegą koło reala kolega jako pasażer i nagle pokazuje koledze jak gosc przyjebał babce w lampa smiejemy sie a tu nagle duzy bus zaczyna cofac nie było czasu na reakcjie kolega poleciał na drzwi a goscc hakeim rozwalił mi 1plastik powiedziałem mu ze albo daje hajs albo dzwonie po psiarnie :D wybrał opcje dania mi kasy wkoncu była to jego wina i wiedział doskonale ,ze mialby duze problemy przez to :D gdybym nie odbił w lewo to kolega byłby ładnie zmasakrowany .te historie to dopiero wierzchołek góry lodowej problemow ktorych mialem ze skuterem w czasie kiedy nie było mnie na forum .za niedlugo zarzuce porcje fot ,wrzuce tez zdj tego plastiku . jutro jade skłądac skuter bo mam juz złożona pokrywe i wszystkie czesci potrzebne mi do złożenia mam juz na miejscu ,i z tego sie głównie ciesze .zarzuce za niedlugo filmik jak chodzi z nowym wario ,teraz w miedzy czasie jestem umówoniu na regulacje gaźnika i napędu ,ale poczekam do piątku ,az dojdzie do mnie wariator .Pozdro

Ps:licze na zainteresowanie .wybaczcie ,ze nie było mnie tak długo na forum ale mialem tyle zajec ,ze nie byłem w stanie wszystkiego ogarnąć ! zapomniałem jeszcze dodac ,ze zamowilem folie carbon i okleje moze kilka malych elementow w skuterze ,zobaczymy jak to będzie wyglądac . :twisted:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 20:45 przez kevin_piatek, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kevin_piatek, maaatko to dopiero historie nieszczęśliwe :/ ważne że go robisz - ostatnio dużo osób ma jakieś wypadki :roll:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiem wlasnie i to mi sie nie podoba .teraz derbi powoli dopriwadzam do ladu ,musze wreszcie wyregulowac naped bo za dlugo z tym zwlekam .czekam teraz na wario powinno dojsc do mnie w piatek ,i daje skuter do mechanika na regulacje gaznika i napedu.pozdro licze na jakies zainteresowanie i jakas konstruktywna krytyke .!

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
I jak wario wyregulowane ?
Jak chcesz konstruktywną krytykę to muszę mieć co krytykować :mrgreen:

Kupię Amige A1200
Gilera Stalker

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ogólnie to jechalem z czestochowy do takiej malej miejscowosci jakies 30 km od czewki no i juz jestem w tej miejscowosci iii stanolem ,zeby zobaczyc godzine i nagle skuter tak zdlawilo ,probowalem go odpalic i nic .zaprowadzilem go do domu i wyczyscilem gaźnik (myslalem ,ze przytkala sie dysza) ,doszedlem do wniosku ,ze jest to wina ,za malego momentu obrotowego z ktorym mialem problem od dluzszego czas poniewaz : uszkodzona byl polksiezyc ,sprezyna ,zabierak,trybo i zuzyta tuleja .pojechalem z mama do czestochowy tzn.do 2 domu no i kupilem polksiezyc sprezyne zabierak trybo i polksiezyc w miedzy czasie dalem pokrywe do slusarza zeby zmienil tuleje .no i gites zlozylem pokrywe i pojechalem do 1 domu zlozyc skuter zalozylem pokrywe kopalo sie tak jak nigdy kopka chodzila idealnie ,bylem z tego powodu bardzo zadowolony ,lecz skutera dalej nie moglem odpalic wydaje mi sie ,ze to powazniejszy problem ,ale o tym zaraz . czekam na to wario ,nie wiem co sie dzieje wgle do mnie nie dotarło ogólnie skuter najprawdopodobnie jest zatarty na szczescie mam cylinder w zapasie airsala 50 racing tylko tłok musze kupic i będzie smigac gładz jest idealna zrobilem nim 300 km takze jest dotarty tylko musze kupic tłok (na szczescie zostalo mi jeszcze troche kasy) to trzeba będzie go jeszcze podocierac przez jakies marne 100 150 km ,zeby sie pierscienie ulozyly itd.itp. ale mysle ,ze jezeli sie konczy sezon to będe stosowac metode docierania skutera na wolnych obrotach ,mysle ,ze bedzie to najlepsze rozwiazanie dotarcia go bo ani go nie przykatuje ,ani w sumie nie zagotuje.uwazam ,ze skuter jest zatarty poniewaz : rozebralem go calego tzn.plastiki i zauwazylem ,ze wezyk od oleju jest pusty ? patrze do zbiornika na olej ,jest pełny ? mowie co jest kurW**** wyjalem ten taki jakby kranik ktory jest w zbiorniku na olej okazalo sie ze byl tam taki mega ogromny glut ,az mi sie nie chce wierzyc ,ze sie to stało ,jezeli okaze sie ,ze to byla przyczyna to przezucam sie na mieszanke ! chcialbym nadmienic ,ze ten airsal to 1pierscieniowiec takze będzie mu kręcic piekielne obroty i w sumie jestem z tego zadowolony (oczywiscie z tych obrotow nie z powodu zatarcia) jestem mega zdenerwowany ,bo chcialem jeszcze troche w tym sezonie przepyrkac ;( w ciagu tygodonia rozgrzebie to bardziej to wam dam znac co i jak ,pozdrawiam .3majcie kciuki bo juz nie mam sily

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
fajny skuter :D
zobacz moją runnerke :D

http://www.facebook.com/TwojSkuter

Tytuł:
*

Pojazd:
no nie za ciekawe :/ teraz jak założysz ten nowy cyl to rób sam mieszankę jest bezpieczniej.. zdaj relacje jak juz bedziesz składał :) Pozdro! :twisted:

Moja senda ;]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ;_|
W swoim pierwszym skuterze też zatarłem cylinder przez "gluta" w wężyku i od tamtej pory
pierwsze co po kupieniu bzyka to odłączam dozownik i od razu pewniej się jeździ :)

Jak dokupisz tłok do tego Airsal to wystarczy przez pierwsze 30-50 km nie zagrzać silnika i już pobędzie już ułożony.

Kupię Amige A1200
Gilera Stalker

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
:arrow: Edit 2.10. "!!"
Wiem ,właśnie teraz na 100 % będę robic mieszanke .co do cylka teraz wlasnie zamawiam tłok i uszczelki zastanawiam sie jeszcze nad łożyskiem igiełkowym :D skuter będę składac w sobote takze dam znac co i jak jakies zdjecia czy cos teraz właściwie juz moglbym wstawic ,ale nie mam zadnego kabla usb do telefonu .pozdro !
:arrow: Edit 2.10. "!!"
Obrazek
tłok uszczelki łożysko i naklejki zamówione ! ps.dotarł dzisiaj do mnie wariator :D
:arrow: Edit 4.10. "!!"
wszystkie części już mam ,jutro jade składać ! :D wszystkie foty cżęsći i uszkodzeń dam za niedlugo jak załatwie jakis kabel usb do tel :D pozdr !
:arrow: Edit 5.10. "!!"
dzisiaj rozebralem skuter pierscien poszedł sie jeba*** jutro zaczne składac skuter na airsalu 50 racing ,mam juz tłok ,uszczelki ,pierscien ,sworzen ,zabezpieczenie sworznia i łożysko igielkowe korbowodu ,wariator i filtr powietrza ! jutro powinienem miec kabel wiec zapodam zdj ! ciekaw jestem jak to bedzie smigalo ,jak zloze skuter to dam skuter do serwisu na regulacje napedu i gaznika .chce ,zeby to zrobil to serwis bo ja nie mam nawet zadnych rolek do tego wariatora mam tylko sprezyne dociskowa ktora byla w zestawie z wariatorem ,ogolnie uwazam ,ze serwis będzie to w stanie zrobic lepiej poniewaz ma wszystkie czesci i potrzebne narzędzia ! 3mcie sie ,i komentujcie :mrgreen:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 05 paź 2012, 22:31 przez kevin_piatek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR 50 R
No no szacuneczek, ładnie ogarniasz to Derbi ;))
Zajrzyj do mojej Aprilii :lol:

Kliknij i zobacz moją Aprilie SR R :cool:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Transporter98 pisze:
No no szacuneczek, ładnie ogarniasz to Derbi ;))
Zajrzyj do mojej Aprilii :lol:

dziekówa ,staram sie jak moge i staram sie robic powoli i jak najlepiej ,chociaz czasami jak wszyscy wiecie nie wychodzi :D ,laduje w derbi cala kase jaka mam ,ale mysle ,ze warto ! jak będe miec jakis hajsik za niedlugo to dam kilka rzeczy do lakiernika np.przednia felge bo wyglada STRASZNIE ,zjadl ja płyn hamulcowy :evil: jak będzie jeszcze chwilka czasu za niedlugo to pomaluje zaciski hamulca na czerń bo ta czerwien moim zdaniem do niczego nie pasuje ;D licze ,ze jeszcze troche pokomentujecie :D

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Taki masz cylinder ?
http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-air ... 8086.bhtml

Rolki pewnie będą gdzieś z przedziału 4-6 G

Kupię Amige A1200
Gilera Stalker

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no dokładnie mam ten cylinder i go dzisiaj zamontowalem ,jest maly problem nie wkreca sie na wysokie obroty na moje oko problemem moga byc za ciezkie rolki ,w poniedzialek zamowie najlzejsze i zobaczymy jak to bedzie miotac :DDD mam pytanie odnosnie twojej wypowiedzi e4end ,czego ona sie wgle tyczy ?????? mam filmik z problemem takze wrzuce na forum i pomyslimy :D pozdro i komentowac .dzisiaj pod wieczor powinienem dac rowniez fotki z prac itd !

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tyczy się wagi rolek które powinny być zastosowane w twoim setupie.

Kupię Amige A1200
Gilera Stalker

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
teraz mam za ciezkie rolki w poniedzialek zamawiam najlzejsze rolki jakie sa na rynku do wariatora stage6 sport pro i sprezynki sprzegła jakies .jakie najlepsze sprezynki sprzegla na dobry start jakis ? slyszalem ,ze im twardsze sprezynki tym wyzsze obroty na starcie ,to prawda ? prosze o pomoc :twisted: szczerze powiedziawszy to jestem zadowolony ,z tego ,ze skuter teraz odpala idealnie od 1 kopniecia bez różnicy czy zimny czy cieply czy z ssaniem czy bez ,poprostu czesci sa idealnie spasowane ,co widac i mam nadzieje ,ze jak zamowie te czesci i zamontuje to to pomoze :D:D:D ogolnie to ten cylinder co mialem nie ma rys 1 pierscien byl pekniety a 2 nie bylo ,wpadl do kolanka .myslicie ,ze jak zmienie rolki i sprezynki to mu pomoze ? zastanawiajace jest ,to ,ze na tamtym cylindrze smigalo to na tamtych rolkach a teraz nie ,jak myslicie ? skuter sie zachowuje tak jakby nie chcial wejsc na wysokie obroty :evil: zobaczymy ! pomocy :twisted: dzisiaj jeszcze wrzuce filmik i zdjecia takze miejcie temat na uwadze pozdro
Edit :
za pare minut zasypie was zdjeciami bo jest ich aż 60 troche sie ich uzbieralo ,czekam narazie ,az sie uploaduja ,i musze wstawic je w tagi zajmie mi to troche czasu ,ale JA NIE DAM RADY W MORDE KOPANĄ ? :D

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kozacki Sprzęt dzięki za opinie mojego pucha ;D

Łukasz 8
Hero Honda Winner 2003r
70cm3
14cali koła
Obrazek
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... uch+winner

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Łukasz8 pisze:
kozacki Sprzęt dzięki za opinie mojego pucha ;D
spoko loko ,nie ma problemu :D nie wrzuce dzisiaj fotek poniewaz nie mam dostepu do komputera pisze z telefonu .zdjecia juz uploadowalem wiec jutro wrzuce je na forum !

Obrazek

Ostatnio zmieniony 06 paź 2012, 22:13 przez kevin_piatek, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna