Dzisiaj jest 27 kwie 2025, 18:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum. Nigdzie podobny problem nie był opisany a jest on dosyć dokuczliwy. Na początku przedstawię historię skuterka może ona coś wam powie albo ktoś wyłapie coś co mogłem zrobić źle
W czerwcu kupiłem speedfighta 2LC r2001,lecz data pierwszej rej. to 2008r. Po kupnie okazało się że skuter nie ma kompresji. Wymieniłem tłok oraz cylinder na power force 70cc. Po jakimś czasie skuterowi odpadł wydech na trasie. Po naprawie wszystko było git. Po jakimś czasie w puszce od filtra powietrza została wypalona dziura(nie idealnie szczelny wydech) Skuter przerywał przy 40km/h. Po zdjęciu puchy i założeniu filtra bezpośrednio na gaźnik wszystko działało(wyciąłem kółko o średnicy o 3 większej niż wlot do gaźnika i założyłem za pomocą metolowego zacisku) wszystko działało. Po dwóch dniach zaczęły się problemy. Skuter po dłuższym postoju nie chciał palić. Musiałem go długo kręcić aby zapalił. Trzyma się wolnych obrotów więc to nie brak kompresji. Wymieniłem gaźnik na 19mm dell'orto(miałem to już wcześniej w planach) Nadal skuter nie chce działać. Problem nasila się jak skuter stoi na świeżym powietrzu. Muszę go długo kręcić aby odpalił. Plese pomóżcie i powiedzcie co to może być bo już dużo pieniędzy włożyłem w ten skuter a on nadal nie chce działać.

Patrz w lusterka, idioci są wszędzie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Wydaje mi się że to będzie ssanie

Tytuł:
*

Pojazd:
Ssanie jest git. Bo miałem je w zestawie z gaźnikiem. Problem już częściowo rozwiązałem. Z niewiadomych mi przyczyn aku dawał za słabe napięcie na rozrusznik i sie dostatecznie szybko nie chciał kręcić. Powiedzcie mi jeszcze czemu po tych wszystkich przerobkach moj speed leci tylko 70-80km/h

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moze paliwo ci niedochodzi bo jakis brud zatkał też kiedyś tak miałem. Dułgo kręciłem i wreszcie odpałił ale na małych obrotach . Ja przeczyscilem zwykłał pompką 2 rurki i było elegancko . Pozdro

"Rób swoje dla siebie i nie pod kogoś" Sitek

Tytuł:
*

Pojazd:
nie no gaźnik to ja mu często czyszcze. Dobra powiedzcie mi teraz czemu mój speed leci tylko 70... Ma cylinder 70cc i gaźnik Dell'orto 19mm. Na wariatorze żadnych blokad nie ma i na wydechu też. heeeelppp

Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 17:03 przez nesh, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]