Dzisiaj jest 30 lis 2024, 18:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Zdecydowanie za mocno wystaje i zrobiłbym to jak najszybciej bo ładnie to nie wygląda :wink:

Live for the moment...
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spokojnie na dniach ogarnę wystający komin ;)

Dzisiaj odebrałem swoją wypłatę i wpadło radyjko
Obrazek

szymon113 pisze:
spróbuj jeszcze tym programem od sony ericssona przelecieć telefon, może wtedy wstanie

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50x SuperMoto
Fajne autko :D
Tylko prosze Cie, nie zrob z niego kolejnej wiejskiej e36 ;)
Powodzenia !

-- 21 paź 2013, o 19:22 --

Fajne autko :D
Tylko prosze Cie, nie zrob z niego kolejnej wiejskiej e36 ;)
Powodzenia !

Wpadnij do mojej DT :D
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 49#2235749

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spokojnie ;)

szymon113 pisze:
spróbuj jeszcze tym programem od sony ericssona przelecieć telefon, może wtedy wstanie

Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
Końcówki dla mnie festyn lekki, dwu rurka na wzór 2.8 i dyfuzor od M-paka i inny tył.
Zarejestruj i biały kierunek na tył.

Za rdzę to bym się brał przed zimą by bardziej nie zgniło bo oglądałem qp która wszystkie 4 nadkola w wykwitach.

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

Awatar użytkownika

Pojazd:
Całkiem ciekawe bmw, kolor też nie głupi. Myślę że jak popracujesz to coś z niej będzie :wink: .
Na poczatek :
-Gałka do wymiany- festyn
-Spróbuj odciemnić ten wsteczny z tyłu
-Komin do obcięcia
-Rdza nadkoli, przygotuj sie ze pod nakładkami progów też bedzie roboty.
Musze cie zasmucić, bmw było walone, nigdy nie widziałem takiej kiery seryjnie w e36 ale nie ma co sie przejmować, chyba każde było :P .

Proponuje do środka dorzucić climatronic, trzeba tylko zmienić nagrzewnice, panel i elektrozawor.
Ogólnie ja na twoim miejscu zrobiłbym doły w kolor, do tego Styling 32 18', gwint i jest kosa. Wypchaj sobie przed lakiernikiem tylnie błotnki ja tego nie zrobiłem i teraz musze myslec jak zrobic przy 10j zeby nie tarlo a przy tym nie uszkodzic lakieru.. No i biale kierunki na przód...Jak masz czas jeszcze BH. Pozdro i wpadnij do mojej bmw :mrgreen:

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Karolek_OTT, kiera oryginalna bo to początek produkcji 94'... Owszem była bita ale w tył i nie mocno. ;) O aucie wiem wszystko,kompletną historię itd. Na moje szczęście książka serwisowa prowadzona do 12'. I wszystkie wpisy zgadzają się z tymi w ASO. Także wiem co mam.

Temat 2 rurki ogarnę najpierw dotnę dyfuzor i ogarnę co i jak, być może wydech sam wpasuje się w bryłę, na BTP nie narzekają, nawet im się podoba ;), gałka idzie na wyjebkę (już była). Co do lamp. Odciemnić się nie da, są malowane sprayem do przyciemniania, ale wpadną ori od M-ki. Nie allegrowe po 200zl tylko ori lampy od m-ki.
O koszta się póki co nie martwię.
Na wszystko pracuję sam, także zbędne komentarze, że rodzice sponsorują odpuśćcie sobie :)
Jak wspomniałem na początku nie będzie zbędnych części bo chcę utrzymać auto na oryginalnych częściach. Nie, żadne tuning master itd.

Z nieoryginalnych to tylko Wydech, dolot i zawiecha, chociaż z tym ostatnim się zastanawiam...
Oryginalne zawieszenie Sachsa jest bardzo dobre.
Jednakże są/będą to renomowane firmy.
Kupując to auto, celem było stworzyć coś oryginalnego i niepowtarzającego się, również odbiegającego od stereotypów kierowców BMW.

Kwestia gustów i guścików.

Nie lubisz BMW, nie komentuj. Każdy ma swój pogląd.

Dla mnie BMW też kojarzy się z wiochą jeśli masz zagazowane M40, bądź IS'a i mówisz, że to zapierdala.... Z M52B20 szału nie ma, ale póki co wystarcza. Na pewno z autem nie pożegnam się tak szybko, także można spodziewać się pewnego ważnego upa, gdy będą odp. fundusze ;)

Pozdrawiam.

BTW. Samochód posiada dwu strefową klimę ;)

szymon113 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 17:27 przez Alexx, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Pojazd: 147 JTDm
Nie wiem co Cię tak boli ten gaz. Jak ktoś chce jeździć oszczędnie to czemu nie? Rozumie jak ktoś ma 1.6 które na benzynie nie jedzie a co dopiero w gazie i zgrywa kozaka. Jeździłem np 1.8T w gazie i dla mnie jakoś to nie wiocha. Auto bardzo dobrze chodziło...

Co do BMW popraw wydech.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
gvt, chodzi o to, że są silniki, których się nie gazuje... Już nie chodzi o kwestie spalania, ale z tego co mi wiadomo Silniki BMW są bardzo delikatne jeśli chodzi o instalację LPG.

Wydechu się nie czepiajcie, został poprawiony...

Chodzi mi o wiochę głównie z tym, że jeśli już kupujemy BMW to liczymy się ze spalaniem. Takie właśnie jest BMW, albo kochane, albo znienawidzone. Nie chcę nikogo urażać, ale jeśli ktoś kupuję samochód z pod znaku śmigła i narzeka na spalanie no to sorry.

szymon113 pisze:

Obrazek

*

Pojazd: TGB 101S
Bardzo fajne BMW, podoba mi się ten kolor. Nad M pakietem lepiej się zastanowić bo to strasznie oklepane już jest,większą robotę zrobią dobre felgi i gleba.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bleedx pisze:
Bardzo fajne BMW, podoba mi się ten kolor. Nad M pakietem lepiej się zastanowić bo to strasznie oklepane już jest,większą robotę zrobią dobre felgi i gleba.

Dokładnie M-pak jest oklepany i zbyt dużo 3xx go ma...

Szukam ogólnie kpl. ozderzakowania z Alpiny B3. Ale nic nie ma... Ani Ebay, ani amazone...

Jeśli z Apliny nic nie będzie pokuszę się o dokładkę przedniego zderzaka i lotkę bądź pokrywę bagażnika z M3.

szymon113 pisze:

Obrazek

Awatar użytkownika

Mam sekwencje w m52b20 i jakoś problemu żadnego a gaz jest od 06 roku. Wole wstydzic sie jak to nazywasz a nie jeździć chrupkiem.

razor99 pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
DamianMAl pisze:
Mam sekwencje w m52b20 i jakoś problemu żadnego a gaz jest od 06 roku. Wole wstydzic sie jak to nazywasz a nie jeździć chrupkiem.

Jeżeli uraziłem to przepraszam.

szymon113 pisze:

Obrazek

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
DamianMAl, spokojnie to jego sprawa, nie chce gazu to będzie płacił za PB. Ty masz gaz i jesteś zadowolony, kolega miał już chyba 29 bmw e36 (handlarz) z tego ok 20 w gazie i jak dobry gaz to nie narzeka bo sam czasem sobie jeździ tym czym handluje. Ja też nie jestem zwolennikiem gazu, powiem tak 1.6 i 1.8 gazować nie widzę sensu ponieważ na benzynie nie jedzie za dobrze (tak jeździłem i 1.6 i 1.8 i bardzo dużej różnicy nie ma między tymi silnikami w mocy) no a 2.0 hmm to już można gazować jak ktoś musi no bo jednak to 2.0 już pali swoje kilka litrów więcej oczywiście przy jeździe dynamicznej. Ja dla siebie jak będę szukał samochodu to tylko benzyniaka bez gazu ale mówię tylko dlatego że nie lubię gazu, dużo problemów mieli z nim rodzice i nikt już mnie nie przekona do tego.

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Awatar użytkownika

Bardziej chodzi o wypowiedzi tw fanatyków marki którzy nasłuchają się iannych fanatyków i sieją fermemt że na tym nie chodzi że tamto nie wypada bo przecież bmw.

Takie pytanie ile ci wyciąga na 3biegu przy 6tys :lol: (czy nie krecisz do tylu bo za dużo pali)

razor99 pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale o spalanie czy o prędkość? Zobaczę w weekend i dam Ci znać, jak znajdę dłuższy odcinek drogi.
Jak jeżdżę dynamicznie, to do końca ciągne.

Tak btw. Spalanie mnie nie interesuję bo stać mnie na to. Nie, rodzice mi nie sponsorują paliwa ;)

-- 31 paź 2013, o 18:14 --

Koniec OFFTopa

Dzisiaj spontanowo, wyszło jak wyszło.

E46 330D & E36 320i Coupe
Obrazek

szymon113 pisze:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: 86c2f 1.4 D und Vect B 2.0 DTI
BMW ładne podoba mi się :D

Można wiedzieć skąd jest kolega ten E46-ką ?

"They say pain is an illusion
This is just a bruise and
you are just confused but
I am only human"

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Alexx pisze:
ale z tego co mi wiadomo Silniki BMW są bardzo delikatne jeśli chodzi o instalację LPG.

Jak z ciebie taki "fan" jak znawca to rzeczywiście :ups:
Alexx pisze:
Takie właśnie jest BMW, albo kochane, albo znienawidzone. Nie chcę nikogo urażać, ale jeśli ktoś kupuję samochód z pod znaku śmigła i narzeka na spalanie no to sorry.

Ja też cie nie chce urazić, ale cie chyba fantazja poniosła, kupiłeś bemke za 5k w 2 litrowym silniku i uważasz się za Bóg wie kogo, tu masz tylko 2.0 więc nie przeżywaj tak :)
Alexx pisze:
Tak btw. Spalanie mnie nie interesuję bo stać mnie na to. Nie, rodzice mi nie sponsorują paliwa ;)

Szczerze to wątpię w to, no chyba że zarabiasz kokosy, ale wtedy chyba nie kupiłbyś chrupka :wink:

Live for the moment...
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Karol85 pisze:
Alexx pisze:
ale z tego co mi wiadomo Silniki BMW są bardzo delikatne jeśli chodzi o instalację LPG.

Jak z ciebie taki "fan" jak znawca to rzeczywiście :ups:
Alexx pisze:
Takie właśnie jest BMW, albo kochane, albo znienawidzone. Nie chcę nikogo urażać, ale jeśli ktoś kupuję samochód z pod znaku śmigła i narzeka na spalanie no to sorry.

Ja też cie nie chce urazić, ale cie chyba fantazja poniosła, kupiłeś bemke za 5k w 2 litrowym silniku i uważasz się za Bóg wie kogo, tu masz tylko 2.0 więc nie przeżywaj tak :)
Alexx pisze:

Szczerze to wątpię w to, no chyba że zarabiasz kokosy, ale wtedy chyba nie kupiłbyś chrupka :wink:

nie sztuką kupić jest auto wypieszczone np. 328i za 10 czy 12k

sztuką jest kupić auto jak najtaniej i doprowadzić je do doskonałości, dbając o każdy detal,wkładając w nie całe serce i pasję, i właśnie do tego zmierzam. Nie mam się za boga jeżdżąc z 2-litrowym motorem.
Fakt 2.0 R6 nie jest demonem prędkości jednak, lepsze 2.0 R6 od 1.6/1.8 R4 :) Mi póki co wystarczy, jest to moje pierwsze auto,więc nie brałem większej pojemności ze względu na ubezpieczenie.

Nie zarabiam kokosów, ale zarabiam tyle by zalać dwa/trzy razy w miesiącu do pełna jeśli już tak Cię to gryzie ;)

Żeby nie robić spamu... Póki co nie ma się co spuszczać bo nie ma nad czym, jest to typowa seria, w dobrym stanie. Każdy Up będzie umieszczany, nie urażają mnie hejty ani nie jaram się pozytywnymi komentarzami, auto robię pod siebie, więc będzie na glanc.

Póki co z planów mamy:

Olej,
filtry,
wyprawki lakiernicze,
alus styling 32 (wiosna 2014),
być może zimą wleci gwint.

szymon113 pisze:

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50x SuperMoto
Dobrze ! :D
A takie hejty zostawcie dla siebie :)

Wpadnij do mojej DT :D
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 49#2235749

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna