Dzisiaj jest 25 lut 2025, 7:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**

Pojazd:
Mają większe kanały paliwowe , i po przekręceniu matenki na maxa gaźnik dostaje zdwojona dawkę paliwa czy cos w tym stylu , wszyscy polecają ponieważ efekty otrzymane na tych gaźnikach są zabójcze :cool:

Jazda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
Maciek1997, w jakim kontekście PWK albo VHST? :) Bo niezbyt rozumiem :)
Ja do cylka R/T mam gaźnik VHST 26mm :D
Tak teraz przeczytałem od nowa cały temat i zaszedł pewnien błąd :D Nie chodziło mi o strojenie obrotowe cylindra tylko o potencjał cylindra. Więc jaka wartość pokaże się na obrotomierzu :) A to zasadnicza różnica :)
Multifruit, Ponieważ gaźniki PWK oraz VHST występują w wersjach większych niż Dellorto oraz są to produkty typowo Racingowe dostosowane do warunków panujących na torze. PWK posiadają powerjeta tj. dodatkowa dawka paliwa na maksymalnie otwartej przepustnicy. Dodatkowo posiadają znacznie większą gardziel przez co zdolne są do łapania większej dawki powietrza a więc i paliwa. Przepustnica jest nie okrągła jak w dellorto ale sześcienna co zapewnia lepszą szczelność i ruch mieszanki wewnątrz. Także posiadają tzw "nadmiary" to są rurki którymi wylewane są nadmierne dawki paliwa zalegające w obszarze przepustnicy oraz nadmiar powstały w komorze pływakowej. Mają też większe komory pływakowe i wiele bajerów których uważam, że nie trzeba wymieniać na tym etapie :) (ew. na gg :p)
P.S. Gaźniki VHST to tak naprawde wyrób Dellorto :D Nooo oczywiście jest to produkt R/T które dodało coś tam od siebie, jednak w 90% gaźnik wykonała firma Dellorto :)

Obrazek

Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 18:20 przez Domi$, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Oraz można dodać że zakłada się wtedy ogromne stożki typu stage6 double . I przeważnie największe efekty są wtedy gdy założymy gaźnik nad kołem czyli trzeba albo kupić lub zrobić Subframe.

Jazda

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
sebastian18vega, inny filtr nie wejdzie :D Jedynie Double Layer oraz DL Mini, Malossi E13 i S6 Dragrace, ewentualnie jeszcze jakieś ale jest ich mało :) Natomiast subframe stosuje się tylko w przypadku silnika Minarelli, ponieważ w p/g bez tego umieścimy gaźnik nad kołem. Kolejna sprawa to taka, że gaźnik VHST oraz PWK nie wejdą w inny króciec niż ten prosty ponieważ tylko on ma wejście o średnicy 35mm i przelocie 28mm dostosowanym do tegoż gaźnika :)
Inne króćce - tj skośne posiadają średnicę mocowania dostosowaną do gaźników 12 oraz 17,5mm. Są również króćce z wymiennymi nakładkami końcowymi, jednakże są to króćce długie/wysokie, które wydłużają drogę pomiędzy gaźnikiem a skrzynią korbową co raczej nie jest zalecanym zabiegiem :)

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Domi$, mi w P/G nie wszedł stożek na koło.
Teraz zrozumiałeś że chodziło mi o strojenie cylindra. :D

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Tytuł:
*

Pojazd:
19mm i nie wiekszy!

Sprzedam Aprilie RX 90cc 1000 zl

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2