Dzisiaj jest 12 lut 2025, 6:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Speed2
Cześć wszystkim mój problem polega na tym , że od czasu podłączenia nowego gaźnika dellorto 17,5 + stożka ( china) , squter nie chce mi zapalic i podczas kopania coś zgrzyta bardzo byłby wdzięczny jeżeli ktoś by napisał jak go rozpalić ?? ;/ dzięki bardzo

-- 03 wrz 2014, 17:34 --

up problemu po kopnięciu na off w stacyjce ok 50 razy kopałem ,,,,, i po 50 razach dałem na on i odpalił od strzała po dodaniu gazu w czym tkwi problem ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Peugot VivaCity
Wychodzi na to ,że nie dostaje paliwa . Przyjrzyj się dokładnie czy gaźnik dobrze jest przyczepiony i szczególnie czy nie ma pękniętej gumy bo może łapać lewe powietrze . Ja 2 dni nie mogłem odpalić skutera po kapitalnym remoncie , świeca się zalewała od razu po odpaleniu . Były dwie przyczyny pękła mi właśnie guma pomiędzy króćcem a gaźnikiem (21,5mm) a druga była taka że ściągnąłem paliwo z baku ponieważ strasznie kopcił , okazało się że osadził się jakiś stary olej o.0 i woda .... Może ci coś pomoże .

*

Pojazd: Speed2
tzn u mnie jak patrzyłem dziś trochę gaźnik był zalany olejem a co gaźnika to się trochę rusza jak ręko go tam pcham ^^ , a dziś to chyba już kompletnie zdechł ;/ więc bardziej celować w benzyne ?

-- 04 wrz 2014, 17:26 --

Dodam jeszcze , że wczoraj jak pojechałem się z kumplem jechał mi skuter max 65km/h a na 12mm 80km/h ... i po przejechaniu 65km/h przez 100m zdechł ;/ , ale od razu odpalił ale już się ktrzusił i jechał max 25km/h dziś już nie odpala a cała przeładnia chyba ujeb*** w oleju .. ;/ czekam na pomoc dzięki..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]