Siema, potrzebna pomoc w sprawie gaźnika, dziwna sprawa, gaźnik nowy s6 phbg 21 mm black edition. Problem polega na tym ze skuter zaczął przerywać po dodaniu gazu, głównie przy starcie dławi się.
Myślałem że to za mało powietrza bo miałem puszkę seryjna, wiec wymieniłem na polini airbox i dysze na 105 z 92. Niestety problem dalej ten sam. Skuter jedzie jakoś ale czuć ze jak mu się da za dużo gazu do go dławi albo muli, czasem lepiej jedzie jak mu się odejmuje man ety.
Dobra przyszła pora na regulację gaźnika ale zonk polega na tym ze jak mu zakręcam śrubę od składu mieszanki to zero reakcji , no generalnie to powinien zgasnąć . W czym może być problem ??
Żeby nie było to bawię się tym z ogarniętym mechanikiem motocyklowym I zachodzimy w czym problem bo przerywanie to może sprawa regulacji ale jak wyregulować jak nie ma reakcji.
pomocy
Ostatnio zmieniony 08 lis 2015, 19:04 przez Lemoniq, łącznie zmieniany 1 raz
|