Dzisiaj jest 18 lis 2024, 22:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja od siebie mogę Ci jedynie speedfighta polecić.
Nie jestem znawcą, jeżdżę tylko nim od 4 lat. U mnie wszyscy keewayami, kingwayami i "made in tesco" jeżdżą.

Mogę Ci powiedzieć, dlaczego speedfight ewentualnie.

Za cenę, która Cię interesuje, czyli zakładamy 6000 zł masz takie coś:
http://allegro.pl/item1147366576_peugeo ... ml#gallery

Jedynie, co mi się nie podoba, to zmieniona czacha w nimi lampa chyba :>

W każdym razie przebiegu dużego nie ma, "Single Arm" stosowany w peugeotach spisuje się świetnie, cylinder (O ILE TO LC, bo na zdjęciach nie widać) też mogę polecić, siedzenie speedfight ma dużo większe i wygodniejsze od roxa i neosa, tyle mogę powiedzieć.

Ja na swoim speedfighcie mam jak do tej pory 14000 km zrobione i nie wymieniałem nic, poza pompą wody.
Negocjujesz go na 5,500 zł i pozostaje Ci 500 na wydeszek i o ile to LC dobrze dotarty, śmigasz sobie 90 na luzie.
Skuter się nie przegrzewa w trasie, nie jest awaryjny, polecam.

EDIT: No i wygląd, wiadomo... Gust każdy ma inny, ale wg mnie bardziej drapieżnie zrobionego skutera nie ma /no może jet-force :) /

[center]~~~~~~Speedfight II LC~~~~~~

> LeoVince 70 Titanum HM.
> Stage6 Sport Pro Vario
> Stage6 Pro Pas
> Stage6 Double Layer
> Stage6 Hard
> Zaw. tył: Sebac High Performance
[/center]

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 16:27 przez ToMiX156, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siedzialem na speedfight 2 i ... siedzenie zbyt twarde(neiwygodne) a miejsce dla pasazera to .. kamien :shock: Dlatego wlasnie nei chce speeda, ale dzieki ! Widzialem nrg na allegro i idzie wyrwac tez za tyle i w takim samym stanie jak ten speedfight. Siedzialem na nrg i komfort w ogole nie porównywalny z peugotem

Wzial bym na powaznie tego speeda, ale niestety komfort jest dla mnie wazny

Bede na chama szukac gilere runner, a jak nie to factory, ale jak nei znajde nic ciekawego to pozostanie nrg. No chyba, ze nie bedzie nic to w tedy bede zmuszony szukac speeda

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 16:57 przez maciek805, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kubus pisze:
wytłumacz to lasce

Jeżeli Twoja laska jest z Tobą ze względu na japoński skuter, to życzę wam powodzenia.
metrakit pisze:
Zobacz sobie high end-owe squty to zobaczysz jak odstawiają ściguny na przyśpiechę...

Zobacz high-endowe simki to się w gacie zesrasz. Tyle, że aby zrobić skut potrzebujesz wiele więcej pieniędzy. Na gotowych częściach podstawionych pod nos każdy dzieciak może się lansować.
ToMiX156 pisze:
Dominik, czemu nie jeździsz simem? Sprzedaj TPH i śmigaj sobie simsonkiem, a nie doradzasz mu jakiś stary shit..

Kupno skutera to jeden z moich największych błędów (przesiadłem się z simka właśnie) i mam nadzieję, że na jesień będzie z powrotem simek.
Cytuj:
Czym się kierować?
Przebiegiem, ogólnym stanem wizualnym, ja bym Ci radził kupić NRG na seryjnym, oryginalnym cylindrze, najlepiej od starszej osoby, zablokowany jeszcze, z małym przebiegiem.

Tak najczęściej opisane są skutery, które ktoś chce "wypchnąć" ze względu na to, że są zajechane. Weź kogoś kto się zna ze sobą, nawet jeśli miałbyś mu zapłacić.
ToMiX156 pisze:
coś jak w naszych speedfightach popularnych

Gdzie one są popularne :shock:
ToMiX156 pisze:
http://allegro.pl/item114...9r.html#gallery

Wersja AC z hamulcem bębnowym z tyłu-nic gorszego znaleźć nie mogłeś :wink:

Kolega sam pytał się co do simsona, stąd ten wątek. Skuter w PL kojarzy się z bandą rozwydrzonych bachorów lansujących się po okolicy, jednak ktoś sobie na ten stereotyp zapracował. Motocykliści też mają różne podejście do jeżdżących na "kiblach". Jeżdżąc jeszcze simkiem zdarzało się widzieć pozdrowienia ze strony innych zmotoryzowanych.

Jeżeli masz kasę na skuter to nic nie stoi na przeszkodzie. Mi po prostu ten typ pojazdu nie odpowiada i lubię pobawić się biegami. Wybór należy do Ciebie.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka ty masz silnik piaggio ta ?? Jest on mocniejszy do tego w simsonie ?? Jak sie on spisuje ?? Czym zaskoczyl cie simson ?

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 17:12 przez maciek805, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Silnik p/g oczywiście mocniejszy, polecam szczególnie chłodzone wodą. Ja trafiłem na egzemplarz w b.słabym stanie.
Do simsona mam jakiś taki sentyment. Jego plusy to na pewno biegi i małe spalanie.

RoQs pisze:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wlasnie co do spalania ... Ile spala silnik p/g ??

Znalazlem jeszcze taka wersje sr'ki http://otomoto.pl/aprilia-sr-M2075521.html Co o niej powiecie ?

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 17:27 przez maciek805, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Koło 4l musisz liczyć.
Sr ładna do tego z porządnym silnikiem p/g.

RoQs pisze:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Jeżeli Twoja laska jest z Tobą ze względu na japoński skuter, to życzę wam powodzenia.
Dlaczego ona z nim jest, to jego sprawa.
Cytuj:
Zobacz high-endowe simki to się w gacie zesrasz.
Co Wy się tego high endu czepiliście? Będzie na big borze z dziewczyną jeździł? Tłok co sezon zmieniał?
Cytuj:
Na gotowych częściach podstawionych pod nos każdy dzieciak może się lansować.
Pewnie, Ty cylinder sam sobie odlewasz, Panie dorosły. :roll:
Cytuj:
Tak najczęściej opisane są skutery, które ktoś chce "wypchnąć" ze względu na to, że są zajechane. Weź kogoś kto się zna ze sobą, nawet jeśli miałbyś mu zapłacić
No a jaki inny sposób? A osoba pomagająca co zrobi? Ogólnie trzeba obejrzeć wszystko dokładnie, przejechać się i nikt nic więcej nie zrobi. Ew. można kompresję zmierzyć. A wątpię, czy ktoś da Ci rozłożyć silnik żeby zobaczyć, czy nie ma luzów na wale, sprawdzić stan sprzęgła, gładzi i wszystkiego po kolei.
Cytuj:
Gdzie one są popularne
Yyyy... W całej Europie? Pobudka.
Cytuj:
Wersja AC z hamulcem bębnowym z tyłu-nic gorszego znaleźć nie mogłeś
To istnieją speedfighty z hamulcem bębnowym? :shock:

Aaaaa, bo to AC jest, a ja w wyszukiwaniu tylko na LC patrzyłem, mea culpa.

A ta aprilka elegancka! 2008, warto obejrzeć według mnie.

[center]~~~~~~Speedfight II LC~~~~~~

> LeoVince 70 Titanum HM.
> Stage6 Sport Pro Vario
> Stage6 Pro Pas
> Stage6 Double Layer
> Stage6 Hard
> Zaw. tył: Sebac High Performance
[/center]

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 17:46 przez ToMiX156, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
a czym ta wersja rozni sie od factory oprocz wygladu ?? Potrzebuje pomocy !! Chce jechac do jakiegos salony NA SLASKU gdzie sa sr'ki, piaggio i runnerki. Szukam salonu oprocz tarnowskich gor !

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
runner spala coś około 5l na 100
......

Kumpel ma simsonka co prawda runner jest mocniejszy i go robi na prędkosc to samo factory.... Ale uzbierał kase i wsadził w niego 1000zł szlif cylindra na 60/4/3 i do tego spawaka to skuterki co był do nich wsadzony cylek stage6 sport pro, malossi sport i wiele innych dodatków w napędzie nie dają mu rady ;]

Ale osobiście jak wolisz skuterka to polecam Runner 2001-2004 ;] moim zdaniem najładniejsza wersja :]

Ja mam taką zasade "Starsze nie znaczy gorsze a częściej lepsze ;]"

Posiadam Yamahe Jog z 1992r ;] jedynie co zrobiłem to wymiana tłoka oczywiście z mojej własnej winy ;] jeździłem bez oleju ma przebiek 24k kilometrów ;] i na starcie robi te wasze keewaye z 2006 czy 2010 i oczywiscie na prędkosci !!!! jedynie z czym sobie nie radzi to SR factory LC ;] bo mój słabie po dłużej trasie :/

Yamaha JoG next zone

1000-konne wolnossące biturbo, dolnozaworowe-dohc, rzędowe-v8 na gażniku wielopunktowym z cykatorem na bulgotnicy

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
czoperka powiedz jeszcze w 50cc i na 4t.to tam może jest wygodne miejsce dla drugiej osoby ale i tak tym nikogo nie przewieźiesz bo lekka góreczka a to robi fruuuuuuu.... i jedziesz 10km/h i nie mów że to idzie pod każdą górke 80 bo widziałem i z 30 takich i takie same osiągi...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
runner spala 5 l ??????!!!!!!!!!!! ZART ??

czym ta wersja rozni sie od factory oprocz wygladu ?? Potrzebuje pomocy !! Chce jechac do jakiegos salony NA SLASKU gdzie sa sr'ki, piaggio i runnerki. Szukam salonu oprocz tarnowskich gor ! :roll:

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 20:17 przez maciek805, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
bo starsze skuterki są lekksze o wiele on nowych,mój kumpel ma piaggio zip i na seryjnym blokowanym silniku,na siedząco beż zadnego szarpania idzie na 1 ale v max dalej wynosi 50 xd

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
a pozatym teraz trudno trafić na dobry egzemplarz simsonka którym przejedziesz 200km bez problemu. a tą gillerką napewno przejedziesz dużo kilometróm bez żadnego grzebania w silniku

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek805 pisze:
Siedzialem na speedfight 2 i ... siedzenie zbyt twarde(neiwygodne) a miejsce dla pasazera to .. kamien :shock: Dlatego wlasnie nei chce speeda, ale dzieki ! Widzialem nrg na allegro i idzie wyrwac tez za tyle i w takim samym stanie jak ten speedfight. Siedzialem na nrg i komfort w ogole nie porównywalny z peugotem

Wzial bym na powaznie tego speeda, ale niestety komfort jest dla mnie wazny

Bede na chama szukac gilere runner, a jak nie to factory, ale jak nei znajde nic ciekawego to pozostanie nrg. No chyba, ze nie bedzie nic to w tedy bede zmuszony szukac speeda

nie wiem może trafiłes na jakies inne jak mam normalnie takie wygodne siedzenie ze hej nie żeby cie namawiac na ten skuter ale naprawde

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ToMiX156 pisze:
Ja od siebie mogę Ci jedynie speedfighta polecić.
Nie jestem znawcą, jeżdżę tylko nim od 4 lat. U mnie wszyscy keewayami, kingwayami i "made in tesco" jeżdżą.

Mogę Ci powiedzieć, dlaczego speedfight ewentualnie.

http://allegro.pl/item1147366576_peugeo ... ml#gallery

Jedynie, co mi się nie podoba, to zmieniona czacha w nimi lampa chyba :>

W każdym razie przebiegu dużego nie ma, "Single Arm" stosowany w peugeotach spisuje się świetnie, cylinder (O ILE TO LC, bo na zdjęciach nie widać) też mogę polecić, siedzenie speedfight ma dużo większe i wygodniejsze od roxa i neosa, tyle mogę powiedzieć.

Ja na swoim speedfighcie mam jak do tej pory 14000 km zrobione i nie wymieniałem nic, poza pompą wody.
Negocjujesz go na 5,500 zł i pozostaje Ci 500 na wydeszek i o ile to LC dobrze dotarty, śmigasz sobie 90 na luzie.
Skuter się nie przegrzewa w trasie, nie jest awaryjny, polecam.

EDIT: No i wygląd, wiadomo... Gust każdy ma inny, ale wg mnie bardziej drapieżnie zrobionego skutera nie ma /no może jet-force :) /

to jest wersja AC z tyłu jest bęben przeciez wystarczy zerknąć ;]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
slawek porownaj sobie siedzenie runnera z speedem :shock:

runner spala 5 l ??????!!!!!!!!!!! ZART ??

czym ta wersja rozni sie od factory oprocz wygladu ?? Potrzebuje pomocy !! Chce jechac do jakiegos salony NA SLASKU gdzie sa sr'ki, piaggio i runnerki. Szukam salonu oprocz tarnowskich gor ! :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
dla mnie runner wyglada troche szeroko za szeroko jak cos to polecam ci Aprilla factory bardzo fajny skuter i wygodny ;]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ToMiX156 pisze:
Cytat:
Dlaczego ona z nim jest, to jego sprawa.

Nawet nie próbowałem rozkminić dlaczego.
ToMiX156 pisze:
Cytat:
Zobacz high-endowe simki to się w gacie zesrasz.
Co Wy się tego high endu czepiliście? Będzie na big borze z dziewczyną jeździł? Tłok co sezon zmieniał?

Idąc Twoją drogą myślenia to nie Twoja sprawa. Chciałbym też zobaczyć jakby wyglądał twój Big Bore z tłokiem zmienianym co sezon. Chyba, że do kościoła tylko dojeżdżasz.
ToMiX156 pisze:
Na gotowych częściach podstawionych pod nos każdy dzieciak może się lansować.
Pewnie, Ty cylinder sam sobie odlewasz, Panie dorosły. :roll:

Tego nawet nie będę próbował komentować. To tylko dowód na Twoją wiedzę i "rozgarnięcie".
ToMiX156 pisze:
Tak najczęściej opisane są skutery, które ktoś chce "wypchnąć" ze względu na to, że są zajechane. Weź kogoś kto się zna ze sobą, nawet jeśli miałbyś mu zapłacić
No a jaki inny sposób? A osoba pomagająca co zrobi? Ogólnie trzeba obejrzeć wszystko dokładnie, przejechać się i nikt nic więcej nie zrobi. Ew. można kompresję zmierzyć. A wątpię, czy ktoś da Ci rozłożyć silnik żeby zobaczyć, czy nie ma luzów na wale, sprawdzić stan sprzęgła, gładzi i wszystkiego po kolei.

Wcale nie trzeba rozbierać silnika aby sprawdzić wiele istotnych rzeczy.
ToMiX156 pisze:
Gdzie one są popularne
Yyyy... W całej Europie? Pobudka.

Popularny a popularny. W takim razie Keeway też jest na topie.
ToMiX156 pisze:
Aaaaa, bo to AC jest, a ja w wyszukiwaniu tylko na LC patrzyłem, mea culpa.

slawek0104 pisze:
to jest wersja AC z tyłu jest bęben przeciez wystarczy zerknąć ;]

W starszym modelu Speedfighta zdarzały się LC z bębnem także.
Cytuj:
czym ta wersja rozni sie od factory oprocz wygladu ??

Ogólnie budową. Silnik ten sam.
slawek0104 pisze:
polecam ci Aprilla factory

Racja, albo chociaż zwykłą SR. Solidny silnik a do tego nie są takie oklepane.

RoQs pisze:

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 21:35 przez Booyaka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kubus pisze:
a pozatym teraz trudno trafić na dobry egzemplarz simsonka którym przejedziesz 200km bez problemu. a tą gillerką napewno przejedziesz dużo kilometróm bez żadnego grzebania w silniku

Hmm to jestem szczęściarzem bo kupiłem dwa i oby dwa śmigają idealnie?:)

Kubus pisze:
bo starsze skuterki są lekksze o wiele on nowych

Tak?
Kumpel ma NRG Mc1 i z 95 roku i waży 103kg ja mam Mc3 z 2001 i waży 96;)!!

Booyaka, dzięki za wsparcie:)Też bardzo żałuje ,że sprzedałem simka no chodź NRG zły nie jest..Ale wsadziłem w niego już co najmniej 500zł w ciągu roku..A w simku w ciągu 2 lat max 100zł;)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna