Siema. Chciałbym wam przedstawić moje maleństwo, którym bujam się nacodzień. Jest to Gilerka Typhoon z 1999r ( z tego rocznika zostały chyba tylko niektóre plastiki i rama:) ) Mam go od trzech lat, kupiłem go za 1200zł, sprowadzonego z Niemiec w średnim stanie.(wtedy jeszcze niewiele znałem sie na skuterach). Po zatarciu okazało się, że siedzi w nim 70cc i jeszcze kilka innych gratów. Po zrobieniu remontu przejezdzilem sezon po czym zacząlem dokupowac inne sportowe partsy
Typhoon miał już kilka setupów był m.in full sport i racing.( był DR evo, hebo manston replica) W międzyczasie zacząłem bawić się w stunt. Typhoon stoi niejeżdzony od czerwca ponieważ pewnego słonecznego dnia wypróbowując nową droge napędzałem się na stand upie i skuter wyzionąl ducha
W domu okazało się, że padły łożyska wału robiąc niemałe zamieszanie m. in zacierając cylinder oraz niszcząc iskrownik. Zdenerwowałem się i skuter leżał rozwalony w garażu aż do tej srody kiedy postanowilem, że go zrobie i pokatuje sobie jeszcze troche przed skończeniem prawka
No więc zamowiłem prawie wszystko co potrzebne i w przyszłym tygodniu składam
Obecny setup będzie taki :
- Cylinder Motoforce Eco 50cc
- Kartery 2004r tuned
- Wał Motoforce STD
- Gaźnik 17.5 dellorto
- Wydech Tecnigas TEK chrom
- Wario Malossi MHR overrange
- Łożyska wału SKF C4 metal
- Sprężynki sprzęgła Hebo czerwone
- Rolki Bgm
- Pasek Dayco
- Malossi Torsion Controll
- Łożysko korby Hebo
- Filtr stożkowy Malossi E5
- Ssanie ręczne dellorto
Optyka:
- Malowanie złoty/pomarańcz
- Felgi 13' Piaggio NRG
- Polerka przekładni i dużego kartera
- Przedłużka amortyzatora IGM
- Opony michellin S1
- Białe klosze kierunków tył
- Carbonowe klamki hamulców
- Stopka boczna igm
- Lampa tylna revo lexus style ( niestety rozwaliłem klosz przy nauce one handerów
)
- Wywalone licznik, lusterka, przednie kierunki i inne bzdety
- Wycięcia w plastikach + siatka
- Sticer bomb na plastiku na i pod tylną lampą
- Nakładki na wentyle revo
W planach mam jeszcze lusterko F1, malowanie felg na biało i może jeszcze jakąś kiere.
Foty:
Na samym początku wyglądał tak:
Troszke poźniej:
Aktualne foto:
Jakieś stunty:
To by było na tyle, bede na bieżąco robił upy. Pozdro