Dzisiaj jest 01 gru 2024, 10:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witajcie , myślałem czy wystawić na światło dzienne mojego trupa i wreszcie się zdecydowałem ..
Padełko kupiłem pod koniec wakacji , czyli już ponad pół roku mineło odkąd ją mam. Honda jest dość leciwa
,ponieważ jakby nie patrzeć ma już ponad 19 lat... Pełnoletnia :D Kupiłem ją ze względu na małą mase i
moc , której jej nie brakuje. Miałem do wyboru Hondę , albo jakiegoś chińskiego 4T , który był z 2003 roku.
Zdecydowałem się na ''Dj'tę''. Jeżeli chcielibyśmy porównać moc/masę , to wychodzi na to ,że to jest świetny
motor do stuntu :D Z takim nastawieniem zamierzam ją robić.. Do dziś napotkało mnie z nią dużo problemów związanych
z jej działaniem. Musiałem kupić nowy cylinder , który wymienił mi WojtasX8R :* , zrobić przebite koło , ponaprawiać
kilka rzeczy związanych z elektryką itp. itd. Na dzień dzisiejszy katuję ją na kole i zaczynam spełniać swoje zamiary.

Krótko o niej.
Rok produkcji - 1991
Przebieg - 5200 ( zatrzymał się , bo linka postanowiła się zerwać. Teraz nie wiadomo ile ma przebiegu , ja zrobiłem max ze 150 km...)
Tuning - Żadnego tuningu , oprócz pościąganych zabezpieczeń ,których też jest mało :D Ściągnięte z wario , modułu prawdopodobnie nie ma , jest chyba cewko-moduł :) )
Cylek 50 ccm ze seryjnym wydechem.
*Zapomniałbym o wadze :D Waga ok 65-70 kg :D

[center]Plany na przyszłość :
:arrow: Zawieszenie przednie od jakiegoś chińczyka , bo te ''amortyzatory'' które mam nie spełniają moich oczekiwań, a do tego 2
bębnowe hamulce... -,- :roll:
:arrow: Jakieś wario , prawdopodobnie malossi multiwar.
:arrow: Jakiś stelaż i może crashpady , choć nie ma czego chronić , bo plastiki są w opłakanym stanie :D
:arrow: Podwyższyć tył i dać jakiś inny filtr powietrza.
:arrow: POMALOWAĆ NA CZARNOOO ! :twisted: [/center]

Trochę fotek. ( Wiem ,że jakość kijowa , ale widać coś ^^ )
Na początku jak ją kupiłem.

[center]Obrazek
Obrazek[/center]
^ Po spuszczeniu i podwyższeniu tyłu :D Tak dla testów :P
[center]Obrazek
Obrazek[/center]
Zabawy czas zacząć. Od wczoraj się z tym męczę ...
Nowe zawieszenie przednie , trzeba jeszcze dopasować wszystko , bo nic nie pasuje :P
[center]Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/center]
Mam nadzieję , że jak wszystko dopasuje ,będzie można normalnie stoppie zrobić :D

Narazie tyle , będę na bierząco pokazywał etapy prac ^^
Pozdro !

[center]Ku pamięci [*] [/center]

Ostatnio zmieniony 05 lis 2010, 18:40 przez MaydayKSSG, łącznie zmieniany 4 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mucha nie siada : D ja sie zastanawiam czy wrzucic projekt choppera czy nie ;D jak myślisz Mayday ?:D

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Narazie nie wrzucaj :D Zbieraj foty i na skończonym wrzuć wszystko po kolei :D

Ja muszę podocinać plastiki ,żeby nowe koło wlazło i nie połamało podczas hamowania :evil:
Czeka mnie sporooo pracy przy tym padle.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ta Honda ma piękny tył :D poza tym ogólnie ładnie sie prezentuje :D

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 18:11 przez Karyk95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hah miałem taki sam skuter jako mój pierwszy z motocykli. Pamiętam stare dobre czasy ;) A co do twojego to działaj zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie wszystko pięknie :)

Runner * MidRace * Lubię to !

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czas coś napisać , bo dawno tu nic nie pisałem :)
Honda przeszła 'gruntowny remont'. Wykręciłem silnik , pozdejmowałem plastiki i.... Tak. Zaniosłem ją do domu :mrgreen: na 2 piętro. Oczywiście musiałem to zrobić i postawiłem ją w korytarzu i poszedłem do sąsiadki poinformować mamę , że przyprowadziłem kolegę do domu i musi na chwilę przyjść. Gdy otworzyła drzwi na całą klatkę poleciały niecenzuralne słowa :D Przeklinała mnie ile wlezie. Wkońcu jej przeszło... Zabrałem się do roboty.
Pierwsze co zrobiłem to zdekompletowałem silnik ,aby wszystko wyczyścić , przeczyścić ,sprawdzić stan itp. Oczywiście musiał się przewrócić i wylało się paliwo z gaźnika. Zgadnijcie kto pierwszy poczuł ? :roll: Oczywiście mama , która powiedziała że wywiesi na drzwiach od mojego pokoju napis 'Stacja Benzynowa' .... -.-
Silnik wyjęty z ramy przed czyszczeniem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I po czyszczeniu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zabrałem się również za zdjęcie lakieru z kapy , bo mnie denerwował :)
Obrazek
Jak wcześniej pisałem denerwuję mnie mała prędkość uzyskiwana przez Handrę , więc chciałem kupić malossiego multiwara , miałem już do kupna za grosze , ale przymierzyłem u Wojtasa jego i się nie zmieścił. Zajrzałem w domu dokładnie do silnika i okazało się że mam maaalutko miejsca na nowy wariator. Trzeba coś zrobić , żeby multwiar się zmieścił. Zapewne kosztem elektrycznego startera...
Obrazek
Powracając do mamy , krzyczała że mam syf w pokoju przez 6 dni .... :roll:
Obrazek

Efekt jeszcze nie do końca końcowy , bo mam zamiar ją pomalować.
Na zdjęciu jeszcze nie złożona.
Obrazek
Wcześniej założyłem przedłużkę amortyzatora i się godnie prezentuję na niej..
Pomalowałem również tylne koło i zrobiłem od nowa ring zapalany spod siedzenia :) .

Gdy wyczyściłem silnik i złożyłem go do kupy trzeba było zająć się plastikami... Były w opłakanym stanie ( chodzi o mocowania ). Nie mam fotek klejonych plastików , ale pokleiłem wszystko co się dało i porobiłem mocowania ( nie wszystkie , ale jakoś to wygląda.) H** że skręcana w niektórych miejscach na wkręty... Zabrakło weny ,chęci i żywicy :P
Kilka dni później kupiłem jeszcze jeden skuter na giełdzie bez papiera na części. Zaadaptowałem z niego pompkę hamulcową bo moja jest uszkodzona .

Próba generalna. Odpalony , jeździł niesamowicie ( miałem wydech na 1 śrubę skręconą , więc skręciłem na dwie.. ) po tym odczuwalna była moc... Nie odpowietrzyłem hamulca i odrazu wyjechałem z Wojtasem na drogę... Pojechaliśmy na stację. Jadąc nieustanny dźwięk klocków , które chrobotały o tarcze bo był hamulec nie odpowietrzony. Przy skręcie był taki dźwięk jakby miało się koło rozpaść... Zatankowaliśmy , rozpędziłem się na prostej i odrazu musiałem przetestować jak idzie na koło. Więc zaczynamy od 30 km/h , bez problemu , 40 km/h bez problemu ... Zatrzymałem się na światłach , jedziemy dalej , 45km/h bez problemu , podjeżdżamy pod górkę i nagle Buuuuuu... Dziękuje dobranoc. Myśleliśmy że cylinder się zatarł , ale nic na to nie wskazywało. Zaprowadziłem do domu , rozebrałem cylinder i nawet ok. Małe ślady użytkowania... heh ( od 1 metrów gdy był założony nowy cylinder jeździła na kole bez żadnego docierania przez 500 km do teraz.) Głupi zamiast sprawdzić iskrę od razu sprawdziłem ją w drugiej kolejności. Wyciągnąłem silnik , wyciągnąłem iskrownik czy ki h.. tam ( stator to chyba jest. ? ) i sprawdziłem czy jest ok... Minął tydzień , złożyłem silnik , próba odpalenia ... marna. Znów 0 iskry. Sprawdziłem wszystko i... Suprise ! Znalazłem moduł... Nigdy tak schowanego nie widziałem ... Myślałem że ona nie ma modułu , a jak wyciągałem całą instalacje doszukałem się go. Nawet kable do niego były tak schowane gdzieś w okolicy cewki ,że normalnie widać ich nie było ... Prawdopodobnie to on się spalił , ale nie wiem od czego. Jutro sprawdzę regulator napicia , bo to może przez niego poszło za duże napięcie i się moduł spalił ... Na razie to tyle z tej opowieści. Gdy zamówię nowy moduł myślę o klatce , i stelażu. Nie zapominając o malowaniu spray'em :wink: :cool:
Pozdro.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mejdej popraw fotki bo nie chce mi sie otwierać :D ,i kiedy kończysz Handrę ?

daniel993 pisze:
Optyka jest napisane ze bedzie jakies graffiti na nim :D Jakis napis typu kur*a ale tak ladnie napisane czy cos takiego.

nie no spoko.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Fotki mają być takie ^^ Tylko te głupie reklamy... Ehh. Handrę skończę jak będą pieniądze :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To do pracy ! wakacje są ! :P albo sprzedaj Handrę :lol:

PS. i multivara zamawiasz ?

daniel993 pisze:
Optyka jest napisane ze bedzie jakies graffiti na nim :D Jakis napis typu kur*a ale tak ladnie napisane czy cos takiego.

nie no spoko.

Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, 10:52 przez siewkamhr, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chętnie bym gdzieś poszedł ... Nie nie zamawiam , bo mam od kumpla . ale pierw silnik muszę 'przekształcić' żeby go tam wpasować.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hehe super honda ! Zajrzyj do mojej :D Ja swojej nie robie na stunt , szkoda katowac takiego silniczka (5k przebiegu :)) Jaki masz filtr ? Wybebeszony czy z rurkami ? :D

Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, 21:26 przez dejwid333, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie mam żadnych rurek , oprócz jednej , ale jej nie wyjmuję. Robię sobie stożkowy sam :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Świetny skut :>. Sam posiadam Dio z 94 z tym samym silnikiem. Po zmianie rolek na 6.5gr i wymianie tłumika na gianelli reszta seria leci 75km/h :D. Ogólnie cała konstrukcja jest niezniszczalna :) Powodzenia w odbudowie :]

Tytuł: siema

Pojazd:
siema tez mam taka honde, nie wiesz gdzie mozna kupic do niej pasek albo jaki ma rozmiar?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ibum, Nie pamiętam oznaczeń swojego paska , ale w internecie kiedyś znalazłem
Kod:
bando 23100-gg2-7500 honda matic = 15x650mm
17,8x9,0x676

Tytuł:

Pojazd:
ja mam takie oznaczenia: 23100-GN2-0030 honda bando, nie wiecie jaki to rozmiar, nie moge znalesc w necie

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mejdej weź to złóż, tak żeby jeździła i szybko sprzedaj, tego chinola też i za kasę kupisz sobie jakiś bardziej ogarnięty sprzęt, może nawet i bws'a . Proszę Cię :O :roll:

daniel993 pisze:

nie no spoko.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Honda stoi w domu , zaraz jadę do Wojtasa po jego części , jak będą pasowały to będę kminił to u mnie jest źle.... Narazie taki szrot w domu stoi :P
Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 10 sie 2010, 12:10 przez MaydayKSSG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
I co jest odblokowany ten moduł co go zakupiłeś ? Dał ci coś ? Bo jesli tak to i ja taki zakupie na allegro :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mayday nie jeździ z tego co wiem :P ale niech sam się wypowie :wink:

daniel993 pisze:

nie no spoko.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna