Dzisiaj jest 25 lis 2024, 21:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, moze ty ktos mi da jakas rade bo z tym problemem juz sobie poradzić nie mogę ;/ Mam silnik od hondy Foresight 250 4T LC włożony do chińskeigo skutera, instalacja cała na iskre i ładowanie została z hondy a z chinczyka jedynie do świateł kierunkowskazów itp. I mam taki problem ze jak jest zimny ciągnie jak rakieta, maneta full i rwie jak szalony idzie lux nie przerywa itp. ale jak juz przejadę ze 4 km na full manetce ponad 140km/h to zaczyna przerywać, przerywa a skuter zaczyna zwalaniać stopniowo i musze ujmować manetkę bo jak dam gazu ty strzelac z tłumika zaczyna i szarpać jak przejade w ten sposób ze 2km to juz przy 60km/h zaczyna przerywać i wiecej sie nie da, jak przejade jeszcze ze 2km to zaczyna przerywać już przy 40km/h i tak dalej. aż dochodzi do tego że silnik zgaśnie albo chodzi jedynie na wolnych obrotach, jak zgasze silnik i poczekam z godzine to znow jedzie te 140km/h nie przerywac itp ale też nie dalej niz 4km zajedzie i powtarza sie to co napisałem wyżej, z początku myslałem ze moze chłodnica nie wyrabia chłodzić wiec założyłem jeszcze 1 dodatkowa, troszkę dało to, ale różnica praktycznie nie zauważalna, później czyściłem gaźnik też nic nie dało, zmieniłem filtr powietrza też nic nie dało, i już sam nie wiem co z nim jest, może impulsator od zapłonu tam ? Bo moze jak sie silnik rozgrzeje to ma nie db rezystencje i odcina zapłon? Albo może termostat nie puszcza i dzieją się takie cuda jak ciecz jest za gorąca? Z góry dziękuje za pomoc, ale nie ejstem pewny czy będzie tu taki geniusz co by mogl wiedziec co temu złomowi sie dzieje, chociaż mam nadzieje ze ktoś taki sie znajdzie.
Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
hmm może tłok puchnie ile masz już przejechane jak miałem podobnie tyle że mi z ruły nie strzelało i okazało się że do szlifu cylinder ale ja kupiłem nowy i śmiga

Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, 11:54 przez kominiora, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ty całkiem mozliwe, zobacz co dzis odkryłem ;/ http://www.youtube.com/watch?v=8tUy2I8nNsU dzieki za odp. przejchane ma 22tyś

Tytuł:
*

Pojazd:
Cylinder przyterty ;/ Wiecie mzoe gdzie moge kupić tłok srednica ok 74mm wysokosc 45mm sfoźń 17 ? albo ile by kosztowało dorobienie takiego tłoka i czy db rozwiazanie by to było?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napisz do mielocha ale wątpie żeby mieli tak duży tłok.

Moja Roxana Blue&White :*
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=154072

Tytuł:
*

Pojazd:
No napsize zaraz, bo moze mieli by nawet mzoe mozliwosć zalatwienia takiego :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]