Dzisiaj jest 19 lip 2025, 19:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
przy seryjnym wariu więcej nie wyciszniesz :P można skrócić tuleję, dałoby to z 3 do 5 km/h więcej ale zawsze to ryzyko że pasek może wyskoczyć poza wario i dopiero narobi bałaganu... Najlepszym wyjściem będzie założenie i wyregulowanie sportowego waria.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam Polini Speed Control, ale niestety nie do końca pasuje...
To znaczy pasuje... Można wszystko ładnie i zgrabnie ze sobą skręcić, ale podczas jazdy zaczynają się duuuże schody... Podczas jazdy zbierak kopniaka na przeciwtalerzu haczy o mechanizm kopniaka w przekładni, przez co coś strasznie stuka i kopka się blokuje... Jedynym rozwiązaniem jest skrócenie tulei od Polini, ale ona już jest tak krótka, że pasek nie styka się z tuleją, bo talerze są zbyt blisko siebie, czyli dodatkowe skrócenie tej tulei Polini sprawi, że pasek już na starcie będzie dosyć wysoko na wariatorze, przez co skuter będzie ruszał jakby z drugiego biegu, co spowoduje, że będą muły i nierówna praca układu przeniesienia napędu. Ponadto pasek może wyślizgnąć się z talerzy i tak jak mówisz, będzie niezły bałagan... Co mi pozostało? Sprzedać Polini Speed Control i pokusić się o inny wariator, ale obiecałem sobie, że nie będę wkładał już kasy w moje kochane chińskie dwa kółka...
Chyba pozostanę przy tych 70 km/h... No dobra... 72 km/h... :D

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no to wymień sie z kimś na inny wario ^^

Keeway hurricane
Szetap:
Wario hebo n/g
Tecnigas Next-r
Rolki 4 g motorfoce
Centralka nieb hebo
Sprężynki sprzęgła hebo nieb
Pasek Dayco

SPRZEDAM JW. !!! PISAĆ PV

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2