Dzisiaj jest 03 mar 2025, 11:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam! Zacznę od początku cały mój problem ze skuterkiem ... a więc tak kupiłem skuter w tamtym roku uzywany ktory niby stal caly rok.. koles widac bylo ze nie znal sie totalnie na skuterach ale twierdzil ze jest jakis problem w nim teraz po odpaleniu po tym calym roku ... faktycznie problem okazal sie na chlopski rozum wcale nie trudny bo kiedy go testowalem poprostu dusil sie wszystko wskazywalo na gaznik brod i benzyne ktora byla jednym ciastem xD faktycznie ... dlatego po tym obejrzeniu i tescie kupilem go :)
Zaraz po przyjedzie wziolem sie za czyszczenie gaznika .. wymianie benzyny czyszczeniu baku i pojechalem na przejadzke .. wszystko okazalo sie ok :) juz bylem zadowolony ze jest wporzadku, wrocilem do garazu postawilem go i chce odchodzic a tu za mna chmura dymu -.- z okolic chlodnicy ; / oczywiscie wziolem sie za rozbieranie i dociekanie gdzie jest problem ... doszedlem do problemu ktorym byl spalony (doslownie byla wypalona dziura) w regulatorze napiecia .. mimo wszystko rozejrzalem sie po elektryce i zaraz mi sie nie spodobalo ze wszystkie czesci sa dziwnie poustawiane.. modul wogole byl nie z tej ziemi bo byl w jakims pudelku plastikowym i wlasnej roboty byla zlutowana plytka .. przekaznika nawet nie bylo a jak zobaczylem na cewke to okazala sie ze pochodzi ona z komarka -.- byla od normalnej 4 razy wieksza ... po wymianie regulatora oczywiscie okazalo sie ze skuter pali.. zapomnaiem jeszcze ze byly dodatkowo diody w podowziu i z przodu na specjalny wlacznik .. oczywiscie pozbylem sie tego i chcialem wszystko zrobic tak jak powinno to byc w tym skuterze .. od razu na poczatku okazalo sie ze brakuje niektorych przewodow i wiekszej ilosci czesci orginalnych .. a akumlator sam sie rozladowywal przy wylaczeniu skutera(dlatego zrobilem specjalny wylacznik odcinajacy akumlator) czyli musi byc jakies zwarcie ...
Teraz chce to wszystko poskladac na orginalnych czesciach od poczatku i prosze Was o pomoc aby ktoś mi napisal jak wszystko i jakimi kablami popodpinac lecąc od akumlatora .. albo np zeby ktos wstawil foty jak ma wygladac dobrze zlozona instalacja czy też sprzedał mi cała kompletną złożoną instalacje do tej wersji skutera :) (ze schematu coś kumam ale boje sie to skladac bazujac tylko na nim a niestety z elektrykami mam problem zeby sie chwycili za robote przy tym skuterze )

Prosze o odpowiedzi :) tutaj lub gg; 11593809 lub e-mail zajefajny1432@onet.eu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]