Dzisiaj jest 16 lis 2024, 17:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam ponownie.

Długo nie pisałem, brak czasu swoją drogą ale też miałem problem z formulą, z dnia na dzień z trudem odpalała, a jak już odpaliła to nie chciała sie wkręcać na obroty.
Zamiast zacząć szukać usterki od pierdół, rzuciłem sie na wysoką wodę i sprawdzałem wszystko co możliwe, silnik nawet musiałem wyciągać.
Po dłuższym czasie, logicznie myśląc doszedłem to tego co jest nie tak, iskra była bardzo malutka, na wolnych obrotach gdy do komory spalania dostawała się mała dawka mieszanki było dobrze, ale po odkręceniu manetki dostawało się więcej paliwa co uniemożliwiało zapłon poprzez małą iskrę.
Obstawiałem zapłon lub świece, usterką okazało się być to drugie.

Miałem dwie NGK, na obu do samo. Teraz kupiłem Denso i problem znikł. Odpala od dotknięcia, ciepła czy zimna.

Jeśli chodzi o osiągi, to nie sprawdzone, ciągle docieram to potrwa to długo bo nie mam OC, jeździć mogę po wioskach ale i tego sie boje ; D pare razy odkręciłem gaz na ponad połowę i sie zdziwiłem, kopyto to ona będzie miała, do 80 licznikowych przyśpiesza chwile, licznik sprawdzałem z gps to zawyża o 15km/h

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam !

S6 Sport Pro, S6 19mm BE, E13 Top Racing Race, Yasuni R City, Malossi Multivar, Hebo R, Dayco.

Aerox*Midrace ! Zobacz i oceń !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=48351

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2