Dzisiaj jest 24 lis 2024, 7:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
idzie lepiej ale o samo ruszenie musisz cagive krecić a 4 t samo jedzie może jest cieniutka ale pojechałbym nią bez żadnego bania się do niemiec lub czech a rs czy cagiva nie bo bym się bał czy sie nie rozwali

KOCHAM MOTOCROSS

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chabier, mów i myśl jak chcesz, w kraju obowiązuje wolność słowa więc możesz mówić/pisać o tym co chcesz, ale mam też prawo powiedzieć że rozbawiłeś mnie tym że marniutka cbrka (125) która ma może 15KM objedzie np taka cagive co ma 30KM. Jeśli nie wierzysz że tyle może mieć masz filmik z hamowania mojej:
http://www.youtube.com/watch?v=_Wh60rTS4Po

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Given, objedzie nie mówiłem zę nie bo to pewne ze cagiva lub rs ojedzie cbr chodziło mi o ruszanie spod świateł itp

KOCHAM MOTOCROSS

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja to cię nie rozumiem, zrozum że Cbrka na niskich obrotach ma nawet mniejszą moc, zaraz ci powiem ile moja ma na niskich:
4500rpm - 8KM
5000rpm - 9KM
5500rmp - 11KM
6000rpm - 13KM
6500rpm - 15KM
W tym momencie wykres zaczyna isc coraz bardziej w gore po czym pomiedzy 7500-8000rpm moc wzrosla tylko o 1KM. I nie wmówisz mi że cbrka która 15KM ma dopiero przy 9000rpm gdy ja tyle samo mam przy srednich obrotach :)

http://www.youtube.com/watch?v=gwuNtS3MjU0 o tutaj cbrka nawet nie ma 12KM

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Ostatnio zmieniony 28 cze 2011, 14:24 przez Given, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Ale OT zrobiliście :D . dawidero1991 , ale powiedz co jeszcze wolisz osiągi z dużym spalaniem i mocno wysilonym silnikiem ( np Cagiva Mito wymiana tłoka co ok 6-7 k km ) Czy Trochę gorsze osiągi , ale za to bezawaryjna jazda , niewielkie spalanie . Nie mówię tu tylko o Cbr , ale także o YZF 125 ( droższe ) , może skusisz się na Varadero , Hyosunga gt 125 , MZ 125 SM . Ja jak miał bym wybierać to wybrał bym 4t z racji niskiego spalania , spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat np cbr , znajomy na niej w zeszłe wakacje przejechał całą Polskę razem ze znajomym na Virago . Dodam ,że on waży ok 90 km , ma prawie 190 cm wzrostu i jechał z 3 kuframi ( 2 boczne i jeden na baku ) z tego co opowiadał wygodnie i całkiem dynamicznie się jechało . A jak wolisz trochę przyszpanować pseudo ścigiem z osiągami porównywalnymi z 500 ( :lol: ) to bierz Cagive , rs lub NSR , ale ona ma osiągi w granicach 150 km/h ze spalaniem na poziomie 6l

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chabier, wiedziałem i ostrzegałem, że znajdzie się rodzynek, który będzie wmawiał swoje prawdy. Niestety, ale w teorii jak i w praktyce Cbr ma słaby silnik, Given potwierdza moje zdanie. dlaczego 4t ciągnie od dołu? Bo taką ma charakterystykę pracy :) jak byś przeczytał dokładnie mojego pierwszego posta to byś zrozumiał, że miałem do czynienia z Cbr 125, które może i osiągało prędkości rzędu 130 km/h, lecz zwykła 70 mid race ją brała na przyspieszenie, z tym, że osiągała mniejszą prędkość.

Teraz może odbiję piłeczkę - miałeś do czynienia z Mito lub Rs? Nie wziąłeś pod uwagę, że super sport nijako ma się do motocykla dedykowanego do jazdy w mieście (ekonomiczność, elastyczność oraz małe gabaryty).

Drugą sprawą jest to, że większość włoskich oraz japońskich 125 wyjeżdżało z salonu z dwoma rodzajami cylindrów - Gilardoni1 oraz Gilardoni2. Wiesz czym się różniły? Jeden ciągnął od góry a drugi od dołu.

Nie będę i nie mam zamiaru się kłócić, który ten bo ten, bo sąsiad miał a szwagier rozrząd ustawił i bla, bla, bla...

dawidero1991 musisz podjąć decyzję - osiągi lub ekonomiczność...

Pro - da' way of my life.

Zerknij na moje aukcje! To nic nie kosztuje :)
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11728312

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbuj NSR złapać kumpel za 5.700 wyrwał igłe

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=142770
http://www.youtube.com/watch?v=RlJe_jZ0 ... ideo_title

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=102682

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak portfel trochę obszerniejszy masz to rzuć okiem na Yamahe R125 ;) Przepiękna jest :)

SR 70 Mid Race
Kawasaki Ninja Style

Zamienie gaźnik Arreche 21 na inny!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Speedfight 2 Racing Custom
Kup se wsk 125 :D

Obrazek

Speedfight II AC RACING 50cc

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2