Dzisiaj jest 23 lip 2025, 17:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: AUDI A4 B8 2012R
Pyle, dokładnie :)

Pitek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
to jest nie prawda ze nie ma sensu , ja sie z tym nie zgadzam . i moge cos o tym powiedziec bo próbowałem i wiem .

przy cylindrze polini sport i wydechu leo vince sito , odczuwalny znaczny wzrost mocy , v max i przyspieszenia . wiem do z doswiadczenia bo sam tak mialem . i chce tak wlasnie miec , ciagle zastanawiam sie jednak nad tłumikiem sportowym . ale nie chce zeby moj skuter chodził jak flex do metalu. pozdrawiam

Yamaha Neos 2007 seria - wcześniej Malaguti Crosser Polini sport 70 ccm pasek cevlar polini , swieca ngk , rolki polini 6g ,

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Athena produkuje cylindry i tłoki dla stage6. moze i stage6 jest najlepszy w swojej klasie tj sport ale jak dla mnie te cylindry jednak nie są wykonane tak dobrze jak mallosi czy polini.

Edit tecnigasy mają ładny dźwięk jak coś ;p

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 12:11 przez hubert514, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
JEST !!!!!!

hehe wkoncu ktos mysli tak ja :D popieram popieram i tylko sie utwierdzam w przekonaniu ze polini , tylko teraz sport 70 czy for race 70 , moze o tym sie ktos wypowie .?

Yamaha Neos 2007 seria - wcześniej Malaguti Crosser Polini sport 70 ccm pasek cevlar polini , swieca ngk , rolki polini 6g ,

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd: Aprilia SR Aprilia Sonic
macsienk, najpierw każesz nam wypisywać firmy, a potem wszystkie argumenty, które są sprzeczne z poglądami "polini" odrzucasz. To po co tak naprawdę ten temat zakładałeś. Jaki byś cylinder nie włożył to i tak będziesz miał przyrost mocy na jakimkolwiek wydechu, czy to seria czy jakiś sportowy, więc nie wiem po co gadasz takie głupoty nie mając żadnej wiedzy o tym. Zakładałem i użytkowałem wiele cylindrów stag6. Nie wiem po co gadacie takie głupoty rozpowiadając, że są słabo wykonane. Niestety jesteście naiwniakami wierząc w dźwignie handlu. Zobacz sobie ile istnieje firma Malossi czy Polini któraś pochodzi bodajże z 1908r albo coś z tych kresów, a kiedy została stworzona firma Stage6. Odpowiedz sobie na pytanie, która firma będzie tańsza. Chyba oczywiste to jest, jeżeli nie uczą w szkołach to można wywnioskować, że te stare firmy z tradycjami cenią się jak cholera, bo każdy uważa, że im starsza firma tym lepsze patenty. Na przykład dajmy cylinder Stage6 Streetrace. Chłopacy siekają na tym grube przebiegi, po portingu lata jak marzenie, nikt nigdy nie miał z tym problemów, każdy jest zadowolony (nie mówię, że na malossiego narzekają), lecz porównaj sobie ceny tych cylindrów. W dodatku do Stage6 Streetrace'a za tak śmieszną cenę masz jeszcze tam tłok Vertexa, więc czego jeszcze więcej dusza pragnie? Polini For Race? Strasznie przereklamowany cylinder, za te pieniądze masz takie same lub lepsze cylindry, które są o wiele tańsze. Czemu? Tak jak mówiłem, im starsza tym bardziej się ceni. Nawet macie głupi przykład banków reklamujących w telewizji. Ludzie oglądając reklamę gdzie tak wspaniale ukazują bank, który istnieje już 130 lat. Każdy sobie myśli, że skoro tak długo bank istnieje to musi być solidny, dobry! Takie banki reklamują się z jakimiś zniżkami a tak naprawdę przepłacacie za coś co oferują nowe firmy na rynku o wiele taniej. To samo tyczy się z cylindrami. W cenę Polini For Race popatrz sobie na cylindry Top Performance, Stage6 i wiele innych, które nie kosztują takiego majątku. I tak to jest jak większość z was uważa, że im drożej tym lepiej. Nie twierdzę, że cylindry klasy sport Polini czy Malossi są do niczego, ale po co przepłacać, rozumiem jeżeli byś podejmował wątek na poziomie Racing-Evo, ale w tej klasie te firmy reprezentują zbliżone moce, gdzie cylinder Stage6 jest o wiele tańszy i ze znanych wszystkim i konkretnym tłokiem firmy Vertex.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 15:29 przez Garet, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
stage6 ma tłoki athena ...
Sorki że wczęsniej nie sprecyzowalem chodziło mi konkretnie o stret race cylinder jak dla mnie polini czy malosi wykonały w tej klasie lepsze cylindry ale to tylko moje spekulacje i odczucia. Bo biorąc pod uwagę cylinder stage6 racing to jest pod wielkim wrażenie tak zaplanowanych kanałów dzięki którym w połączeniu z portingiem karterów można uzyska moc wiele większa od hebo monston replica czy mallosi mhr replica. Tak więc ja tylko napisałem swoje zdanie dyskutujmy kulturalnie po to jest forum :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam takie małe pytanko...
Lepsze są tłoki Vertex'a, Metheor'a czy Athen'y??

Ostatnio zmieniony 01 lis 2011, 19:16 przez Kamil795, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd: Aprilia SR Aprilia Sonic
Proszę czytaj skoro uważasz, że Stage6 Streetrace ma inny tłok niż Vertex.

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... d455d958fe

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
A to przepraszam. I bardzo mądrze zrobili bo athena robiła słabe ;d

Najlepsze tłoki są vertexa

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2