Dzisiaj jest 22 lut 2025, 18:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki cylinder?
Awatar użytkownika

Pojazd:
Elos. Zamierzm wymienić stary cylinder 49ccm Tec HQ na jakiś inny, ponieważ jest to totalny bubel.

Powiem tak nie zamierzam wymieniać gaźnika ani wydechu, mam założone wario hebo ng, oraz mam kilka części do regulacji pod ręką. Chodzi o jak największą moc i v-max z tym cylkiem na reszcie seryjnej. Jakby co to mam też dysze do gaźnika to można będzie większą dać. Nie zamierzam też włu wymieniać i nic więcej.

Mam dylemat, bo nie chce wywalać kasy na cylki typu stage 6, bo jeszcze mi wał p.....
Mój główny cel to osiągnąć po dotarciu 70km/h po prostej w niezłym przyspieszeniu. Nie jest to dużo ale na poprzednim miałem 55km/h z górki. Fabryczny ma za duże rysy na szlif.

W okolicy jest sklep z akcesoriami do 2t i mam na oku cylek 65ccm ale nazwy nie pamiętam. 155zł cały zestaw. No nie wiem sam żeby nie było gorzej. Ale cylinder jak cylinder normalnie wygląda wszystko na miejscu.

Skuter ma 11tys przebiegu więc trochę dostał. Poradźcie koledzy czy można to kupić. Wcześniej kupiłem Teca za 220zł i okazał się dużo gorszy od serii a seria kosztuje 100zł więc widzicie jak to jest nie zawsze droższy oznacza leprzy.

Sprzedam części do skutera (do regulacji napędu i gaźnika)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Ja na twoim miejscu oddał bym seryjny cylinder do szlifu i do niego dokupił nowe uszczelki, tłok i pierścienie. Po dobrym dotarciu z tym wariatorem 70km/h osiągniesz myślę na 100% . Zabawa w nowy cylinder nie będzie zbyt dobra bo wiadomo jak z tymi chińskimi, albo puchnie tłok, albo coś innego się chrzani ... wg mnie najlepiej zrób tak jak napisałem tylko tłok kup jakiś Vertex/Meteor, a nie super pro tuningowy tłok z allegro za 20zł :) Lepiej wydać teraz na ten remont nawet 150-200zł niż kupić ten cylek chiński za 155zł i wymienić go za 500km. Chyba dobrze gadam :)

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie tak jak kolega UP napisał :)

Hubertuss napisał/a:
Jak zrobić glębę przy TGB/Pegasus?
Venom9STI napisał/a:
Rozpędź się, wejdź w zakręt i przedni hebel na fulla

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://sklep.motor-land.com.pl/p-15832- ... a-tunning/

Co myślicie o tym cylindrze?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Założyłem cylinder Power Force 70cc. Zrobiłem już 150km więc czasem już trochę daje gazu. I jak daje gdzieś około 1/2 manetki to się dusi i nie ciągnie. Do 1/3 manetki ładnie ciągnie i się zbiera do 50km/h .Jaką radzicie mi założyć dyszę? Jest seria oprócz waria hebo. Teraz siedzi 70.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]