Dzisiaj jest 29 kwie 2025, 23:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siemka, jaki wariator moglibyscie mi polecic pod skuter w którym mam wymieniony wydech na LeoVince ZX, sprezynki niebieskie hebo, rolki 7gr i przełożenia POLINI. Zasnatanwiam sie nad POLINI sc ale one podobno są pod wieksza pojemność. Wiele osób poleca mi Malossi Multivar ale chyba nie ma go do TGB'ka... Jezeli jest prosze podajcie mi linka :)

Mam tez mały problem ze skuterem... Jak jest zimny ma kopa jak rakieta, ale gdy sie nagrzeje, dodajac gazu strasznie wolno wchodzi na obroty, jest zamulony.. Dodam ze na poczatku wszystko było cacy, zaczeło sie tak dziac jakis czas temu... Kolejnym problemem jest to, że musze jezdzic na całkowicie zakreconej śrubce od mieszanki... Jezeli odkrece ją ok. 2 obroty skuter się dławi... Sprawdziłem czy nie łapie lewego powietrza zatykajac przelot w filtrze powietrza, skuter po 2 sekundach sgasł sam... Myslalem ze skuter jest taki zamulony poprzez brudny gaznik.. Niestety nie, dokładnie czysciłem go 2 razy i nic... Jak ktos wspomniał wymieniłem rolki na nowe.. Niestety męczę sie z ta sprawa od miesiaca i nikt nie chce mi pomóc... :(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr
Polini weź bardzo dobre wario do każdej pojemności

To grzanie to moze być wina dzwonu centralki lub świecy

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=119616 ------> MOJA APKA ;)..full sport full optyk xd ...skomentuj odwdzięczę się tym samym

Polerowanie aluminium gg 23094870

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z gaśnięciem miałem to samo i nadal mam, jest to objaw zużytej membrany , lub też bardzo słabej kompresji ale obstawiam membranę...
Strasznie mulił i też tylko na zakręconej śrubce jechał ale i tak bardzo słabo...

Tytuł:
*

Pojazd:
A jak wezme Polini SC to jakie beda efekty ? I jakie mniej wiecej bede musiał wziac rolki? Pytam orientacyjnie, nie mam na mysli konkretnej wagi :D

Scratch
A ty wymieniłes membrany ? Był jakis efekt ? :D
Dodam ze mój TGB ma 5500KM, mozliwe zeby Membrana była zuzyta.. ?
A czy jest duzo roboty przy wymianie ? Gdzie to dokładnie sie znajduje ?
A i wiesz co jest najdziwniejsze? ze to stało mi sie juz dosc dawno, po czym poprostu samo sie naprawiło, przez 2 tygodnie skuter smigał jak przecinak :D po 2 tyg. awaria powróciła mi wtedy gdy stałem na skrzyzowaniu w miescie, tak nagle, bez powodu :(...

Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, 19:00 przez Gregory10, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Gregory10 pisze:
A czy jest duzo roboty przy wymianie ? Gdzie to dokładnie sie znajduje ?

zawór membranowy jest pod króćcem
trzeba wyciągnąć silnik i odkręcić od niego wózek wyciągając oś
przerabiałem to u siebie więc wal na pw jak coś

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak wymieniłem membranę, u mnie też było identycznie że raz było ok raz nie a ja nie wiedziałem o co chodzi cały czas myślałem że to wina ssania, gaźnika czy filtra.
I nie wiem czy to przez to ale teraz mam 7b kompresji a powinno być dobre 9 nawet i 10 także sprawdź tą membranę ..
Tak jak pisze seb94.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]