Dzisiaj jest 02 sie 2025, 0:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Motor
WITAM
Mam taki dylemat zastanawiam się nad kupnem crossa ale nie mam pojęcia jakiego wybrać .
Myślałem nad tanim chińczykiem za 1600zł . ---(myślę że nie był by to dobry wybór)----
kawasaki KX, suzuki RM, hondy CR (85) ale wiem od kumpla który posiada 1 z tych motorków ,że co 1,5 roku należy robić remont niestety nwm na czym by on polegał i ile wyniósł .(jeśli ktoś z was wie proszę o pomoc )
Mam 156 cm wzrostu a również interesuje mnie yamaha dt 50 ale nwm czy nie będzie za duża.

jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niech pisze jaki motor wybrać i czy na początek lepszy będzie full cross czy enduro . :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: MBK Booster/Gilera Runner
Po pierwsze, chcesz moto na tor poskakać itd czy do lasu, na pole i wyskoczyć na miasto
Jak to drugie to nawet nie patrz na full crossy, bo to typowo wysilone maszyny na tor, w którym właśnie co sezon musisz się liczyć z wymianą tłoka, co jakiś czas korbowód, z regeneracjami zawieszenia, zmianami napędu i spalaniem rzędu ile wlejesz tyle spali. Nie wypadałoby także lać żadnego taniego oleju tylko dobry olej do wysilonych 2t który też musisz liczyć 40zł/litr. Także najpierw odpowiedz do czego Ci potrzebny :wink: I jeszcze jedno pytanie, jaki masz budżet? Ubiór masz już?

Zobacz mój projekt stunt Boostera - klik
Wpadaj do jedynego takiego projektu- nisko szeroko i długo

*

Pojazd: Motor
Interesuje mnie jazda po polach dróżkach i lesie mam ok3000 zł jeśli chodzi o strój jeszcze nie mam ale kupie moja waga to ok 40kg. Dobrze by było jeśli motor był tani w eksploatacji tzn rzadkie wymiany części nie tak jak w full. Jak możecie dajcie przykładowe motory i ich mpdele

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 Digital
katana97 pisze:
Po pierwsze, chcesz moto na tor poskakać itd czy do lasu, na pole i wyskoczyć na miasto
Jak to drugie to nawet nie patrz na full crossy, bo to typowo wysilone maszyny na tor, w którym właśnie co sezon musisz się liczyć z wymianą tłoka, co jakiś czas korbowód, z regeneracjami zawieszenia, zmianami napędu i spalaniem rzędu ile wlejesz tyle spali. Nie wypadałoby także lać żadnego taniego oleju tylko dobry olej do wysilonych 2t który też musisz liczyć 40zł/litr. Także najpierw odpowiedz do czego Ci potrzebny :wink: I jeszcze jedno pytanie, jaki masz budżet? Ubiór masz już?

z wszystkim się zgadzam ale .. wymiana części eksploatacyjnych zależna jest od stylu jazdy ; P on może nawet 2 sezony na jednym tłoku przelatać .. co do zawiasu w lesie by tego nie wytlukl tak szybko

mimo to zgadzam sie szukaj enduro mniejszy wydatek

za 3 tys nic sensownego nie ma

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]