Dzisiaj jest 21 lip 2025, 22:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
Wejdzie do tematu "pytania prawne" zamiescilem tam artykul z pewnej gazety opisujący te zmiany w przepisach :)

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: R125, Aerox Stunti
A jak to będzie, wejdzie to AM i ma ktoś wyrobioną karte motorowerową, złapie go policja, ale nie ma 14 lat. Czy coś mogą zrobić? :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Quattro pisze:
A jak to będzie, wejdzie to AM i ma ktoś wyrobioną karte motorowerową, złapie go policja, ale nie ma 14 lat. Czy coś mogą zrobić? :P

Możesz pytać na forum o takie rady lecz szczerze mówiąc my tutaj możemy tylko przypuszczać i nikt Ci dzisiaj nie udzieli w stu procentach trafnej odpowiedzi, spytaj się policjanta z drogówki choć nawet jego wiarygodność będzie znikoma bo AM. itp. jest jeszcze w fazie projektu.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:

Pojazd:
Niby najszybciej ma to wejsc od 2011 roku, chociaz szczerze w to watpie. Ale ogolnie uwazam, ze dobrze ze cos dzialaja w tym kierunku. Bo teraz byle jaki 13 latek moze miec skuter co leci z 80-90 i robia duzoo wypadkow. Albo powiedzmy jakis 18 latek na niczym wczesniej nie jezdzil a kupi sobie od razu jakas 1000cc i wiadomo co bedzie dalej;/
A tak to bedzie musial czekac do 24 lat no chyba ze masz zdane na A1 to wtedy od 18 lub A2 to od 20 ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
@UP
Słyszałem, że osoby z kartą motorowerową powodują mało wypadków. Najwięcej osoby powyżej 18 roku życia, którzy jeżdżą skuterami, a nie mają zupełnie żadnego pojęcia o prawie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tuhaj, no i teraz będą musieli zdawać prawko, no chyba że zamierzają dalej na dowód pół ślepych staruszków na drogę wypuszczać, w takim razie ja chyba przesiadam się na helikopter.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:

Pojazd:
Ale to tez wypadki nie sa glownie z winy kierowcy jednosladu tylko czesto samochodu...
Kierowcy puszek nie przyzwyczaili sie do motorow. A w polsce jest ich coraz wiecej.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Tuhaj pisze:
Słyszałem, że osoby z kartą motorowerową powodują mało wypadków. Najwięcej osoby powyżej 18 roku życia, którzy jeżdżą skuterami, a nie mają zupełnie żadnego pojęcia o prawie.

A masz jakieś statystyki? Bo u mnie w okolicy akurat wypadki są z osobami co mają poniżej 18 lat.

Dante182 pisze:
Ale to tez wypadki nie sa glownie z winy kierowcy jednosladu tylko czesto samochodu...
Kierowcy puszek nie przyzwyczaili sie do motorow. A w polsce jest ich coraz wiecej.

Tu są dwie prawdy- jedna taka że owszem, szczególnie starzy kierowcy nie robią miejsca dla jednośladu np w korku ale druga prawda jest taka, że motocyklami o większych pojemnościach jeżdżą siurki co w ogóle kodeks ruchu drogowego dla nich nie istnieje. Ja np wiele przypadków miałem gdzie śmignął mi ścigacz że aż trochę zadrżałem z jaką prędkością mnie wyprzedził i nie widziałem go wcześniej w lusterku. Tak więc i jedni i drudzy nie są święci.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2