Dzisiaj jest 15 lis 2024, 17:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Keeway Huricane 2006
Witam wszystkich. Mam problem z moim huraganem. od dłuższego czasu pojawił się dziwny dzwięk z tyłu w przekładni, nie moge go zbyt zlokalizować, po zdjęciu obudowny nic nie widać by było nie tak. Wszystkie łożyska ok, bez zbędnego luzu, sprzęgło wygląda na całe, dzwon nie spalony, szczęki galante, założyłem nowe sprężynki (czerwone) ale żadnej poprawy. Nie zawsze tak jest, znaczy raz odpale i jest dobrze jade 70km/h i ok a czasami od 40km/h zaczyna się ten dziwny dzwięk oraz wibracja która sie przenosi na całą ramę. Jakieś 1000km temu wymienione było łożysko igiełkowe na wałku co wychodzi na koło :P bo niestety ale igiełki nie wytrzymały łącznie z wałkiem bo go ładnie pokiereszowały oraz "przetoczyły". Przekładnia rozkręcona, olej wymieniony, czysto było w środku, żadnych większych opiłków bądź odłamków. Już nie wiem co może być przyczyną może sprzęgło? chodź luzów na nim nie ma lecz lekko wibruje po zdjęciu obudowny. :angry:
Tak to się przedstawia gdy jest założona pokrywa:
https://www.youtube.com/watch?v=4cI0qOdyx_g&feature=youtu.be
A tak gdy zdejme pokrywe wtedy nie ma tego dzwięku:
https://www.youtube.com/watch?v=NGVcZORiHes&feature=youtu.be
Ma ktoś jakieś sensowne pomysły?

Best Regards
SHAGGY

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]