Dzisiaj jest 01 lut 2025, 4:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!!!!
Mam pytanko,co moze byc przyczyna ze moja yamaha(skuter50cm) niechce palic?Z rozrusznika niechce(mam slaby akumulator)tylko cos pyka w rozruszniku,jak wleje paliwo strzykawka do cylindra to zapali z kopniaka ale wogole niereaguje na ruch raczka gazu.Pochodzi pare sekund swoimi obrotami wypali paliwo z cylindra i gasnie.Mam wrazenie jakby niechciala ciagnac paliwa ze zbiornika.Obok zbiornika paliwa(pod siedzeniem) jest drugi wlew chyba na olej tylko czy to jest do mieszanki czy do skrzyni biegow,bo jak odkrecilem korek to tam jest wlany jakis czerwony olej,przewaznie czerwony olej idzie do automatow?!!I pali mi sie kontrolka oleju na desce rozdzielczej.
Pozdrawiam!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Może to być pare przyczyn,pod zbiornikiem jest kranik podciśnieniowy od niego odchodzą 2 rórki,jedna cięńsza(ciśnieniowa) a druga gróbsza(paliwowa)dochodzą do gażnika,wypnij obydwie(przy gażniku)ciśnieniową weż do ust i pociągnij do siebie,z tej paliwowej rurki powinno cieknąć paliwo,jeżeli nie cieknie to kranik jest do wymiany(http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... d7ba15f596 ).następny jest gażnik,odkręć gażnik potem dolną jego część ,w środku są wkręcone 2 śrubki(dysze)wieksza i mniejsza,wykręć obie i je przedmuchaj żeby pacząc przez nie był widoczny prześwit,poskręcaj powinno pomóc.Zapobiegawczo możesz jeszcze zmienić świece zapłonową na nową. :wink:A ten czerwony olej to jest do paliwa a mięsza się sam w gażniku.

Maloossi MHR racing,wał Hebo 12mm HPC,Big valve,zawór Hebo,Dellorto 21,gasbox i stożek Malossi,Over range+delta+WINGBELL MALOSSI MHR,Bettella13/44,yasuni c21 by AEROX!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeżeli masz słaby akumulator to ssanie elektryczne przy gaźniku może nie zadziałać. :D

Tytuł:
*

Pojazd:
hehe dobre ale sobie... ssanie na zimno jest włączone, chociaż tu sie moge mylić,ale to że zasilane jest zmiennym z prądnicy to pewny jestem na bank :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]