Dzisiaj jest 19 paź 2021, 13:07



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 12 sie 2021, 4:28 
*

Rejestracja: 11 kwie 2014, 9:29
Posty: 20
Pojazd: fantic 50.1 oasis
Witam. Potrzebujemy pomocy z ogarnięciem elektryki Kingway fonero. Kupiłem w stanie do naprawy. Iskra jest, pali jeździ.
Problem mam ze światłami. Odpiołem narazie cewki ładowania i światła. W miejsce cewki od świateł podłączyłem akumulator.
W celu testów, nie chce co chwilę odpalać silnika.
Teraz jest tak:
Włączam kierunek w prawo i mrugają prawe kierunki oraz światło stopu. W lewo jest okey.
Włączam światła pozycyjne, świeca światła plus prawy kierunek ( razem z kontrolką kierunku na desce rozdzielczej).
Na drogowych i mijania sytuacja identyczna, tzn. poza światłami świecą prawe kierunki.
Ktoś podeślę schemat?? Rozumiem że szukać problemu po prawej stronie elektryki??

-- 12 sie 2021, 5:28 --

Poprawione. Po przejrzeniu okazało się że elektryka jest okey, posiłkowałem się schematem od silnika 139 qmb.
Najprawdopodobniej w złączce od tylnich świateł ( w jednej są światła oraz kierunki), było zwarcie. Wymiana pomogła.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy