Dzisiaj jest 10 maja 2025, 3:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam,mam pytanko na jakiej zasadzie działa kranik podciśnienia.Gdy zasysam przewodem podciśnieniowym paliwo to bardzo ładnie leci,ale gdy już nie zasysam to po chwili leci coraz słabiej do chwili że prawie w ogóle nie leci i po 2minutach tylko kapie co nie co :D jaka jest możliwość sprawdzenia czy kranik jest sprawny? macie jakieś pomysły ?
Mam drugie pytanie,ile wlać oleju na 1L benzyny oleju ile na 2L,3L,4L,5L,6L .... itp
dodam że cylek to airsal 70 bez dozownika,a gaźnik 21 chiński.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
zaciągasz powietrze z podciśnienia i jeżeli wtedy leci paliwo to jest dobry
co do oleju mieszanka 1:50 czyli na 50l benzyny jeden litr oleju czyli 0,20:1 20ml na jeden litr paliwa 40ml na 2 litry itd.

przełożenia odblokowane kymco
Cylinder airsal 70 T6 RACING

PISZ NA PEWNO SIĘ DOGADAMY GG 4266044

Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 5:25 przez lakii123, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zabrałem się dziś za odpalenie ale nic z tego -.- podciśnienie chodzi elegancko zmieniłem przewód paliwowy na przezroczysty żeby widzieć czy waha leci i teraz mam taki problem ponieważ gdy zaciągnę przewód od podciśnienia to zaczyna mi uciekać waha spod skutera(możliwe że przez simeringi czyli uszczelniacze?) jak patrzyłem gdzie leci to tak jak by z pod dekla pompy wody czyli tam gdzie iskrownik,zdziwiło mnie to... no i nie wiem czy teraz wymiana simeringów coś da by gdzie indziej by leciało... a dodam że w filtrze powietrza to jest tyle paliwa jak by strzykawką strzykną a gaźnik to cały zalany-.- tak jak by cały czas ktoś za manetkę trzymał(linka się nie przycięła na 100%) wcześniej miałem problem że w ogóle do cylindra nie dolatuje paliwo a teraz to w nadmiarze :roll: dodam że zaciągnełem z podciśnienia tylko raz a leci ciągle... ale mam problem -.-

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Super 9
Jak leci caly czas paliwo ze zbiornika tzn ze masz jednak zepsuty ten zawor podcisnieniowy. Co do wycieków paliwa spod pokrywy pompy wody to nie moze byc nic innego jak tylko ten simmering jego po tej stronie trzeba dosc głęboko wbić nie tak jak po stronie wariatora.

Kymco Super 9 LC
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=25392

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli są wycieki to poszedł uszczelniacz pompy wody a nie żadem simmering

Obrazek
baczek642 pisze:
Może Dostaje Zadurzą Dafke pALIWA :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak się składa że pompa została zrobiona w serwisie Kymco i od czasu wymiany tego zestawu za te chyba 85 zł nie był odpalany :( Wymieniłem przewód paliwowy na przezroczysty i okazało się że jak zaciągnę paliwo przez podciśnienie to leci jak głupie cały czas a jak próbuje odpalić to leci wszędzie gdzie się da -.- filtr powietrza,gaźnik,pompa wody i ogólnie od dołu... Te simmeringi to trzeba pewnie rozebrać pompę,iskrownik i dopiero ? macie wymiary to od razu zamówię a jak byście dali stronkę to super :D nie mam już sił do niego... nowy cylinder airsal 70,gaźnik dellorto 19 teraz 21,wydech stage6 pro replice i od zimy nie chciało mi się go odpalać to jak teraz chce to odmawia posłuszeństwa :(

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]