Dzisiaj jest 24 lut 2025, 5:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, sluchajcie na wstepie chciałbym powiedziec, ze jesli umiescilem post w złym miejscu to przepraszam, jestem tu nowy.
Do rzeczy. Posiadam Peugeota SF2 i mam tam tuning zrobiony ale bardziej skupmy sie na gazniku, stoi Dellorto 19mm i do tego króciec Top racing d.21mm miedzy nimi jest guma ktora trzyma to wszystko. Jeszcze przed zimą zauważyłem, że kapie mi olej z gaźnika na obudowe od sprzęgła ( leje mieszanke ), na poczatu ignorowalem ale wciaz tak sie działo, koledzy podpowiedzieli zeby najpierw rozebrał gaźnik, sprawdził go , pływaki itp , wyczyścił, skręcił i wyregulował jesli dalej tak sie bedzie dziać to planuje zrobic cos takiego: Kupic króciec który podałem w opisie ( na wcisk) i do tego gaznik zmienic , który bedzie siedział bezposrednio w króćcu bo teraz jest na tej gumie i lata podczas jazdy, a nie chce go uszkodzić, fakt nie jezdze po jakis dziurach czy cos ale zawsze to jakis ruch jest a gaznik to bardzo wazny podzespol. Moje pytanie brzmi: czy jesli zmienie krociec i wstawi inny sportowy gaznik to czy ten gaznik nie bedzie wypadal z tego krocca? bo ta guma w sezonie to 2 razy mi juz pekała i mam dosyc, chce w koncu zamontowac go na stałe.

Za wszelkie rady i podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
mam ten króciec i powiem że częściowo poradziłem sobie z "lataniem" gaźnika
a konkretnie skróciłem tą gumę po odpowiednim wymierzeniu tak aby w środku gumy gaźnik był jak najbliżej króćca.

jeżeli używasz stożka który jest długi i przez co ciężki to polecam zmienić na krótszy aby maksymalnie zmniejszyć wagę.

po zrobieniu tego co napisałem powyżej "latanie" gaźnika znacznie się zmniejszyło i nie puka o pokrywę,
taki zabieg jest dużo tańszy niż wymiana króćca i gaźnika na inny
myślałem też kiedyś żeby zmienić tą gumę na inną np zbrojoną która jest dużo sztywniejsza ale nie mogłem znaleźć takich wymiarów

Posiadam części do skuterów różnych marek standard i tuning.
Zainteresowani pisać!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
Ja posiadam owy króciec (S6 z podstawką) i powiem że nic w nim nie cieknie a gaźnik siedzi sztywno. Jednakże, musiałbyś kupić gaźnik, którego średnica wejścia na wcisk wynosi ok 35mm, a więc PWK albo VHST.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]