Dzisiaj jest 26 gru 2024, 14:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam do was pytanie jaki kask mam zakupić poszukuję czegoś wygodnego, wytrzymałego, bezpiecznego i nie za drogiego powiedzmy do 300- 400 zł żeby wyszło mnie całość i kask był u mnie w tej kwocie, bo w sklepach nie ma nic interesującego w nie wielkiej kwocie tylko TIGERY w kwocie ok. 150 zł które sądzę że to chińskie gówno i nie będzie lepsze od mojego plastikowego kasku z rynku za 20 zł. Do tej pory jeździłem w chińskim kasku lecz teraz mam już coś szybszego i mocniejszego i troszkę uczę się stunować, więc stawiam na wygodę i wytrzymałość kasku tak aby wytrzymał kilka wywrotek, nie tak jak te co posiadam spadnie z kierownicy i dziura w nim :D

Moimi faworytem jest AVG:

http://moto.allegro.pl/kask-agv-k3-najt ... 14880.html

Lecz bardzo podoba mi się nosek i malowanie NAXA i słyszałem że też jest to dobry kask:

http://moto.allegro.pl/kask-naxa-f8-mat ... 43612.html

Jestem otwarty na wasze propozycję może innych kasków w nie wygórowanej cenie a powiedzmy z wyższej półki jakościowej.

Czekam na odp pod spodem ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja teraz zamawiam Naxe F9

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
AGV :)

http://www.facebook.com/TwojSkuter

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zobacz na kaski firmy LS2

Pomoc z naprawą telefonów !!!

Pisać PW

Tytuł:
*

Pojazd:
Patrzyłem na LS2 i czytałem kilka recenzji o nich pisało że słabe materiały użyte są w nich i słaba skorupa ale nie wiem mi się podoba malowanie:

http://allegro.pl/kask-ls2-ff351-wolf-r ... 69237.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Materiały nie są słabe, są to kaski porównywalne naxie :) miałem tego wolfa na główce, bardzo wygodny jest :) Poszukaj na allegro aukcji z tym wolfem i kurierem za friko, wolf to kask z 2012r więc nówka ;D Ogólnie bardzo dużo osób je chwali, z złą opinią spotkałem się 1 raz: Byłem w 1 motocyklowym sklepie u mnie w mieścinie i wgl super zniżke sb załatwiłem dali przymierzyć itp i troche go chwalili. Poszedłem do 2 jak mu powiedziałem o tym samym modelu(który kosztuje ~300zł) to powiedział że to gówno i jak chce dobry kask za małe pieniądze to pokazał mi kilka modelów których cena idzie 500 w górę i że na skuter będą najlepsze....

Są 2 testy kasków tej firmy i użytkownicy polecają je :)

Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 11:34 przez danielbudyn, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Bora VR5 2.3
david1196, Mam ls2 i kask to kozak dobre materiały itp spadł mi na ziemie i nic się nie stało ..

Regulamin ! :D regulamin-forum-t3.html

Polerowanie Felg i Przerabianie lamp

http://imgur.com/a/8DTBO

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tiger to nie chinol właściwie to chyba polski kask. Kilkanaście km odemnie robią te kaski. Z przypadku losu mam taki kask ,miałem w nim wypadek i kask jest tylko i wyłącznie zrysowany. Upadł już wielokrotnie. Jedyny minus to chyba szybko rysująca się szybka.

PS. szybka u producenta chyba kosztuowała mnie 34zł

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 23:15 przez MIMIK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
AGV Polecam bardzo wytrzymały

Tytuł:
*

Pojazd:
MIMIK, jaki wypadek miałeś w nim? wywrotka podczas jazdy czy uderzyłeś w coś?

A tiger nie jest plastikowy, czy ma włókno w sobie? Bo mam 2 kaski plastikowe firm COM i FGN a środek to styropian zawinięty w kawałek ciemnego materiału i też powiem ci że nie narzekam zbytnio na niego jakby nie szybki zaraz całe parują po zamknięciu i przy otwieraniu i zamykaniu zaraz zacierają się że nic przez nie widać, a jeszcze że lubią same się otwierać i zamykać :D Ale kask ideał cały pozdzierany itd. i powoli zaczynają wypadać z niego niektóre elementy z wentylacji itp. :D A mam kask po ojcu jak on kupił go jak był niedużo starszy ode mnie i nie ma szybek miał wypadek że pół samochodu zniknęło i mz się wbiła a on przeleciał nad samochodem i prawie jak nowy jakby nie szybka teraz nawet kiedyś w nim jeździłem to spadł mi to popychałem sobie go po kamieniach kołem i nic ani ryski :D

Sam już miałem kilka wypadków delikatnych i tylko 1 kask poszedł w pół a drugi jeszcze się powoli sypie ale teraz chce coś dobrego co się nie posypie szybko tylko w czym dłużej poszaleje. A za moje 2 kaski zapłaciłem w promocji 40 zł/2szt. więc się nie wykosztowałem, ale i tak wytrzymały po nie całym roku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem tak: Kask AGV k3(ten za 350/290 na allegro) to jest ta sama półka co LS2 Wolf za 210 tylko w przypadku agv dopłacasz za firmę. TIGER - omijaj z daleka, chłopek miał szlifa na sf2(zajechał mu ktoś) to się w połowie rozwalił( zrobiły się 2 skorupy) gdyż tiger jest robiony z 2 skorup i jest jakoś sklejany czy coś i dlatego taki tani jest. Twoje pieniądze twój wybór, ja obstaję przy tym ls2 bo to dobry kask, jeśli boisz się zbytnio o swój stan zdrowia bądź o swoje życie, polecam zainwestować około 2000zł na porządną zbroję, kask, buty i pasy z ochraniaczami. Zalecam jazdę z prędkością nie większą niż 45km/h.

Pisać PW

Tytuł:
*

Pojazd:
Aż taki ostrożny to nie będę :D Ale ochraniacze itd. już mam więc nie muszę zapasowych :D Kupiłem sobie jak wyobdzierałem się cały po położeniu się w zakręcie z troszkę większą prędkością niż ustawa obejmuje :D I myślę że budy już wystarczą adidasy przy spodniach i bluzie mocniejszej, stopy jeszcze nie udało mi się odrzeć tylko co najwyżej kostki :D Więc chyba zdecyduje się na LS2 Wolf skoro ta sama jakość a tańszy i ładniejszy, muszę dokupić rękawiczki bo palce poobdzieram :D Chyba że ktoś odradza? :)

PS. Będę jeździł jak batman pancerz wszędzie jeszcze motory i skutery w jakieś pancerze i tłumika zrobić żeby ogień szedł z tłumika :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rękawiczki kup, do 40zł chyba są dobre(jest test przyklejony) probiker czy jakoś tak :)

Pisać PW

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
david1196 szlif na skuterku byłym. Wypadek na quadzie i kaskiem po asfaldzie Oraz w drzewo wtedy. Spadł kiedyś z piętra na schodach. Jest tylko pozdzierany. Skorupa to plastik z włóknem od srodka. Środek to styropian z gąbką owinięty w materiał.

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Tytuł:
*

Pojazd:
To miałeś prawdziwego chyba farta że na taki kask trafiłeś 2 kolegów ma te kaski i nie polecają jeden ma już kask w 2 połówkach, a drugi też sobie nie chwali jako wygodę itd. tyle że nie drogi mówią :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Polecam kask LS2 jest to dobra firma ja kupiłem i jestem szczesliwym posiadaczem LS2 nie zamieniłbym go na inny kask :mrgreen: :cool: Miałem mały wypadek uderzyłem o szybe samochodu i prosze moje zdziwienie szyba była mocno zniszczona w samochodzie,a kask calutki jest kilka rys przy takim zderzeniu ale to normalne :cool: :) Także polecam LS 2 z całego serca!

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Agv lepszy :)

Coliber Swap Mina LINK

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]