Dzisiaj jest 26 kwie 2025, 11:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam problem z Kymco Super 8 z którym borykam się od dłuższego czasu. Przez tamten sezon nie jeździłem skuterem odpalałem go tylko od czasu do czasu ale właśnie chodzi o odpalanie... Mam gaźnik Arreche 17,5 i nowe ssanie a skuter za nic nie odpala na zimnym silniku. Odpala jedynie po wlaniu benzyny właściwie bezpośrednio do cylindra. I to czasami trzeba wlać ze 2 razy żeby na dobre załapał. Gdy jest ciepły nie ma problemu odpala na dotyk. Zaczynam się bać że jest coś z cylindrem tłokiem lub pierścionkami. Nawet na drugi dzień kiedy przychodzę odpalić skuter to trzeba powtarzać procedurę z wykręcaniem świecy. Nie mam już pomysłów co z nim się może dziać. Gaźnik jest ok wyregulowany tak jak powinien być, świece mam dwie nowe na wszelki wypadek i dalej to samo. Próbowałem wszystkich sposobów z gaźnikiem i regulacja i zmiany dysz i położenia iglicy i problem nie znika... Nie wiem już co mam robić czy rozbierać cylinder czy może powód jest gdzieś indziej. Pozdrawiam.

Setup:
>Wydech-Stage6 Pro Replica
>Wariator-Malossi Multivar
>Gaźnik-Arreche 17,5mm
>Dzwon-Polini Evolution Bell

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakie świece ? Kup BR8HSA. Kop go tak długo aż odpali. Jak odpali niech pochodzi na wolnych na chwile i w trase. Miałem podobnie w Romecie i tak robiłem. :cool:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy to 2t ?

http://www.facebook.com/Motocyklezyciem
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki xxutasxx (swoją drogą ciekawy nick). Dostosowałem się do Twojej porady z tym że z tym kopaniem to miałem dość po 20 minutach (tak dokładnie po 20 minutach napieprzania w kopkę). Po tym jakże męczącym spędzeniu czasu na kopaniu i przekleństwach wlałem ze strzykaweczki do cylindra paliwo i zabzyczał. No to nowa świeczka i bum w traskę. Troszkę go przedmuchałem, wyrzygał mi chyba wszystko co można było wyrzygać z cylindra przez wydech (czarny olej) ale za to teraz hula aż miło :) . Nie ma momentalnie zabryzganej świeczki tylko piękny prawie suchy kawowy kolorek. Teraz na cyknięcie rozrusznikiem pali normalnie nawet po dwóch dniach (wcześniej przychodziłem za kilka godzin i trup). Problem chyba rozwiązany.

Setup:
>Wydech-Stage6 Pro Replica
>Wariator-Malossi Multivar
>Gaźnik-Arreche 17,5mm
>Dzwon-Polini Evolution Bell

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cieszy mnie to ze pomogłe :D . Nick "Utas" to przezwisko :P

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]