Dzisiaj jest 23 lut 2025, 0:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Witam na wiosnę kupuję parę drobiazgów takich jak króciec,świeca,fajka,wkład do filtra. Zamierzam również wymienić/dostosować napęd ,żeby wszystko współgrało. Mam sprzęgło 1- miesięczne i mam w nim wszystko serie i chciałbym je wymienić,dostosować pod wario ,żeby wszystko współgrało. W garażu leży u mnie sprężyna centralna żółta top racing nie wsadzana jeszcze i chciałbym do tego kupić sprężynki sprzęgła i rolki. Rolki aktualnie posiadam 4g. Chcę wymienić sprężynki bo zaczął od nie dawna szarpać przy starcie i łapać mocy przy 10-15km/h. Chodzi mi głównie co polecacie kupić na wiosnę do tej sprężyny żółtej jakie sprężynki i jakie rolki, chciałbym mieć pół na pół przyśpieszenia oraz v-max teraz nawet ładnie przyśpiesza ale szarpie i moc od 10 łapie i v-max to 70-75. Pomożecie? :D

Mam taką sprężynę tylko żółtą: https://www.google.pl/search?q=skuter+s ... Nc7zhxM%3A

-- 04 paź 2015, 20:44 --

A i najlepiej ,żeby były sprężynki i rolki od użytkownika allegro naprawskuter_pl :<

-- 04 paź 2015, 20:44 --

Wiem ,że reguluje się napęd na podstawie prób i błędów ale chodzi mi o to ,żeby nie kupić totalnie nie pasujących rolek do twardości centralki i sprężynek.

-- 04 paź 2015, 21:41 --

Jednak wymienię to wszystko przed zimą, bo chyba lepiej wyjąć skuter ze snu zimowego i jeździć jak będzie pogoda ;) Tak prosiłbym na oko powiedzenie jakie sprężynki wziąć pomarańczowe +2000rpm , białe +1000rpm czy fioletowe +1500rpm i czy rolki 4g będą dobre żeby nie miał muła i się pasek nie ślizgał czy lepiej np.5g,6g bo to nie problem :) pozdro

-- 05 paź 2015, 9:36 --

Refresh

-- 05 paź 2015, 14:11 --

Te by stykneły http://allegro.pl/sprezynki-sprzegla-15 ... 40740.html czy te http://allegro.pl/sprezynki-sprzegl-a-2 ... 39000.html

-- 05 paź 2015, 14:13 --

I do tego rolki te co są 4g czy np. 5.5g kupić czy 6g :) Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo dziś chciałbym zamówić.

-- 05 paź 2015, 15:17 --

Refresh

-- 05 paź 2015, 16:27 --

Proszę o pomoc!

-- 05 paź 2015, 19:35 --

Dobra zamówiłem już żółte sprężynki +1500rpm i rolki 5g.

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ]