Dzisiaj jest 31 mar 2025, 8:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
pomoże ktoś zrobić instalacje na '' nowo '' ? nie mam akumulatora a z tego co widziałem to większość schematów jest z aku. a od magneta idzie mi jeden żółty kabel a zielony który idzie do cewki od magneta przy cewce się rozłącza . tyle z tego wiem, wcześniej hiszpanka jeździła bez instalacji. i mam tą taką wiązke tylko że jak ostatnio chciałem sprawdzić czy mi lampy działają to nie działały xd. ma ktoś taką instalacje? albo ma ktoś mh furie z 2007 z kim można popisać?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd: Gilera SMT 09' Cbr 125 07'
Ja tez mam MH furie tylko ze 03r. bez aku i w moto działały swiatła i nagle przestały szukałem w całej elektryce itp nic nie znalazłem wszystkie kostki poczyszczone kable posprawdzane i nic swiateł nadal nie ma. i w koncu w padłem na pomysł zeby pociagnac prod ze stacyjki xd

Przy stacyjce masz chyba 5 albo 6 wystajacych bolcow z czego 2 wgl nie sa podłaczone.
i do stacyjki idzie zołty kabelek i musisz sie do niego podłaczyc i poprowadzic go do kabli co ida do zarowki od przedniego swiatła (ja miałem 3) i chyba do białego sie podłaczyłem)

smigam juz tak z miesiac i nic sie niedzieje. tylko jeden minus to to ze jak masz przełacznik swaiteł długie /krotkie ta długie sie nie zapalaja i z tyłu gasnie lampa. ale jak właczysz krotkie to działa i z przodu i z tyłu

A ty masz elektryczny licznik czy zwykły ?

Gilera SMT O9'
gilera-smt-09-project-d-t398087.html

Tytuł:
*

Pojazd:

Licznik mechaniczny, ale stacjke mam nie orginalną i mam tylko 2 kable ;\ a motor jak kupiłem to nie miał założonej elektryki i nie wiem co i jak za bardzo, mógłbyś porobić zdjęcia swojej elektryki ? ogólnie chodzi mi o wiązke i np. kostki i regulator napięcia, jaki kabel do przedniej lampy idzie. rozumiesz? byłbym Ci bardzo wdzięczny.

Tytuł:
**

Pojazd: Gilera SMT 09' Cbr 125 07'
Teraz moto nie bede zabardzo rozbierał jak juz to tak za 2/3 tyg. do malowania.

Ale moge ci powiedziec tyle co zauwazyłem. nie ma tam zadnego regulatora itp. jedyne co jest to cewkomoduł (taki jak w piaggio) a reszta kabli to tylko wychodzi z przełacznika od swiateł kierunków itp. i to idzie z cała wiazka do przedniego swiatła kierunkow i stacyjki i potem pod zbiornik do cewkomodułu a do lampy tylniej i kierunkow idzie malutko kabli 4 kable do kierunkow i 3 do lampy

Gilera SMT O9'
gilera-smt-09-project-d-t398087.html

Tytuł:
*

Pojazd:

aa bo ty nie masz świateł w manetce itp, a może ktoś inny mógłby porobić kilka fotek dla mnie tej instalacji swojej ? bo chciałbym mieć jakiś punkt zaczepienia bo kable mam no i wiem gdzie tylna lampa kierunki, przód kierunki gdzie są czujniki tylko problem mam z przednimi światłami no i jak z masą to ma być bo jak idzie mi żółty kabel od magneta, to go podłączyłem do takiego jakby głównego w tej instalacji żółtego i jak idą na stacyjke (do tych kontrolek )to przy stacyjce łączy on się z czarnym ( a stacyjke mam chyba nie orginalną bo na 2 kable ) i w takim momencie jak przekręcam kluczyk to jest żółty z czarnym i jeszcze z pomarańczowym kablem na tej samej ''linii''
czyli tak jakby jeden +. no i od przedniej lampy nie wiem gdzie są kable. bo mam taki zielony + szary ( szary jest też do tylych oraz idzie na kontrolki więc to na 100% do przedniej ) ale skąd ten zielony ? nie wiem gdzie go podpiąć, do masy ? ale jaki to by miało sens skoro szary nigdzie nie jest podpięty.
POMOCY

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sam robiłem instalacje w bliźniaczym pojeździe kierowałem się tymi schematami wszystko działa jak malina :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=256343
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:

Okej dzięki za schemat, a co to jest to 34 i 35 ?
Mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć gdzie jest czujnik N i Oleju w silniku.
Najlepiej było by wstawić fotke jeżeli ktoś by mógł.

Tytuł:
*

Pojazd:

Up.

Tytuł:
*

Pojazd:

jeszcze jedno pytanie, jak mam te wyjście na regulator napięcia idą od mojej instalacji 4 kable tak jak na schemacie, więc skoro podłączę 2 kable od kierunków do przerywacza to pozostają 2 i te 2 wpinam do regulatora i wszyscy są szczęśliwi tak ? wtedy mam światła i nie ' skaczą' mi jak dam wyższe obroty po to jest regulator ta ? a co do tego przerywacza to jak bym chciał założyć taki od malucha to słyszałem że bardzo szybko będą migać wtedy trzeba dać te mocniejsze żarówki czy jak to tam ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]