Witam wszystkich kupiłem ten skuter około miesiąc temu i mam z nim problem na początku myślałem że tak ma być ale teraz jak już bardziej się zacząłem interesować skuterami to zauważyłem że jest to problem a chodzi mi o to że mój skuter ma jakby biegi tzn wyczuwalne są 3 stopnie "biegow"...Na "pierwszym biegu" skuter czuć ma dużo mocy i bardzo dobre przyspienie ale jak już przeskoczy na "drugi bieg" skuter jest osłabiony
... Dodam tylko że skuter jak był kupiony nie był przeze mnie rozbierany lecz zrobiłem to kilka dni temu i zauważyłem że ktoś nie założył jednego pierścienia na tłok i jeździłem na jednym nie było tego czuć. A co do biegow to jak się zatrzymam czuć nadal ten "drugi bieg" i skuter nie ma takiego przyspienia jak na "pierwszym biegu", lecz gdy zgasze skuter i odpale znów wszystko znow jest jakby na "pierwszym biegu" . Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuję.
-- 07 wrz 2015, 19:41 --
Problem rozwiązany przyczyną był wariator był źle złożony ;) Usiadłem nad skutetem i zrobiłem to i owo i doszedłem że to wariator