Dzisiaj jest 24 lis 2024, 0:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Obecnie czekam na cylinder lecz sprzedający robi jakieś cyrki..

W ogóle ten od cyla się odezwał się do Ciebie??

Obrazek

Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, 18:14 przez apollo, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Klamka od roxa nie podchodzi pod orginalna pompke od malagi ( bynajmniej umnie w madzi z 2002)

!!!!!!! CUSTOM !!!!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
apollo pisze:
Cytat:
Obecnie czekam na cylinder lecz sprzedający robi jakieś cyrki..

W ogóle ten od cyla się odezwał się do Ciebie??

Gość nie poważny, powiedział że mi nie sprzeda :roll:
Bo go wkurzyłem, zgłosiłem już sprawę do allegro.

Myślę nad ofertą stage6 racing modular a wy co na to?

Ostatnio przeglądając allegro, google itp zauważyłem, że malagi z fioletowymi lagami z przodu mają regulowane zawieszenia pod względem miękkości a rzadko widuję takie lagi :twisted:
Miał ktoś już z tym do czynienia?

Dawać opinie na temat cylka stage6 jaką moc można osiągnąć na nim przy Yaśku c16, c20 i gaźniku 19mm?

UP:
A więc miałem brać od RIX93 cylek stage6 racing modular, lecz gość nie odzywał się..
Po dłuższej rozmowie z Pietrasem oraz ze sprzedającym, wylicytowałem za 460zł ten oto cylek.. TUTAJ!
Co prawda jest on na 10mm, ale jego przebieg wynosi 3500km lecz gładź jest w bdb stanie, więc do wakacji pośmigam a potem zmienię tłok na 12mm.
Cylek leci do mnie w środę myślę, że będzie za tydzień więc cierpliwie czekam :twisted:

Jakie macie opinie, sugestie odnośnie motorka oraz cylka??

Setup jaki planuję:
Wał BGM EVO 12mm- [JEST]
Gaźnik Arreche 19mm- [JEST]
Cyl Hebo Manston 70- [BĘDZIE NA DNIACH]
Łożyska SKF c4 oraz simeringi corteco- [JEST]
Polini Air box- [BĘDZIE]
Yasuni c16,c20 [BĘDZIE W WAKACJE]
Sprzęgło Stage6 Torque Control II MKII d.107mm [BĘDZIE W WAKACJE]
Zawór membranowy Stage6 VForce3 by Tassinari [BĘDZIE]
DZWON Stage6 R/T CNC [BĘDZIE]

Jak oceniacie setup?? :D
Czy dałbym radę na tym wyciągnąć realne 15km na serii zapłonie?
Jeśli coś nie tak proszę o jakieś rady, pouczenia...zakładamy z góry, chcę osiągnąć realne 15km :D

"Nie sprzęt a technika zrobi z Ciebie zawodnika"
Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 13:26 przez Gibon_F12, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gibon_F12 pisze:
Ostatnio przeglądając allegro, google itp zauważyłem, że malagi z fioletowymi lagami z przodu mają regulowane zawieszenia pod względem miękkości a rzadko widuję takie lagi
Miał ktoś już z tym do czynienia?

Ja niedawno kupiłem zawieszenie przednie z F12 i zastanawiałem się właśnie do czego to jest.. :D w niektórych wiekszych motocyklach jest możliwość wpompowania powietrza, żeby wyregulować sobie twardość :)
http://bikepics.com/pictures/1983935/

Custom Malaguti F10/F12! Zobacz!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=375963#375963
http://bikepics.com/members/krzysrax/
Cytuj:
co to jest to okno wydechowe?

Work in progress.. DR evo, Dellorto 17,5, polini 2G evo II, malossi multivar, komin arrow etc. :)

Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 14:09 przez krzys.rax, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no to którym sie pompuje żeby regulowac bo ja mam te co na foto te różowe czy fioletowe xD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No Malaga Kozacka ;D fajny Projekcik ;P Powodzenia w dalszych operacjach :d
Pozdro i wbijaj do mnie ;p

Oblokaj moj sprzęt
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=56932

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym po pierwszy zmienił na gaźnik 21mm, przy manstonie to jakby to powiedzieć konieczność (19 tez da rade ale 21mm lepiej zapakuj). Co do airboxa to nie kupuj go do alu, mimo ze ma niby osłonke to nie filtruje tak jak powinien. Zainwestuj w polini Hi flow lub w E13.

Wypoleruj i delikatnie podnies okno wydechowe w tym manstonie i powinno ładnie chodzić.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pietras pisze:
Co do airboxa to nie kupuj go do alu, mimo ze ma niby osłonke to nie filtruje tak jak powinien. Zainwestuj w polini Hi flow lub w E13.

Nie wiem skąd masz takie wiadomości. Ja mam Manstona Replice na Air-box'sie i dobrze chodzi. Więc nie mam pojęcia skąd wyciągasz wnioski, że ten filtr jest słaby :roll:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
krzys.rax pisze:
Ja niedawno kupiłem zawieszenie przednie z F12 i zastanawiałem się właśnie do czego to jest.. w niektórych wiekszych motocyklach jest możliwość wpompowania powietrza, żeby wyregulować sobie twardość

Nom to jest regulacja i powiem Ci, że nawet czuć jej efekty odziwo :lol:

Pietras Polerka no problem lecz ja kompletnie nie wiem o co chodzi z tym podniesieniem okna wydechowego :roll: Musiałbyś mi dokładnie omówić..

Co do air boxa to chciałem go bo on ma osłonę, i nie będzie łapał tyle kurzu co e13 np.
Koło domu mam kilka polnych a wiecie co będzie w lato a nie mam zamiaru czyścić co 10km.

Macie jakiś link do sklepu gdzie dostanę uszczelki stage6 te po cylinder co ustawia się squish??

Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 18:00 przez Gibon_F12, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na te 15KM nie licz, zobacz do tematu Aeroxa Kąkola i jego wykres z hamowni a tam 10KM no chyba że byś sobie zafundował regulację u mielocha to już bardziej realne

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
vrathe,
krzys.rax pisze:
w niektórych wiekszych motocyklach jest możliwość wpompowania powietrza

Napisałem, że w większych, a nie w tych lagach :D

Nie wiem dlaczego, ale bardzo podoba mi sie ta malaga gibona :D

Custom Malaguti F10/F12! Zobacz!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=375963#375963
http://bikepics.com/members/krzysrax/
Cytuj:
co to jest to okno wydechowe?

Work in progress.. DR evo, Dellorto 17,5, polini 2G evo II, malossi multivar, komin arrow etc. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no a jak to sprawdzić czy jest taka możliwość ? sorki że się wtrącam xD

spokojnie pewnie gibon zrobi malage ze bedzie malinka xD ale potroszku jak byś ty zobatrzył moją to byś chyba mnie wyśmiał xD ale mechanika ok gibon ma ładniejszą od mojej gdzie zamist srób (w plastikach) są opaski xD

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
"Nie wiem skąd masz takie wiadomości. Ja mam Manstona Replice na Air-box'sie i dobrze chodzi. Więc nie mam pojęcia skąd wyciągasz wnioski, że ten filtr jest słaby"

--> Miałem juz 2 airboxy i były takie sobie. Tym bardziej zauważ ze airobx ma dwie gąbki czyli jest łączenie. Np. Polini Hi flow i E13 ( i inne gąbki) są nie rozbieralne czyli w jednym kawałku. Gąbke będziesz częsciej myć, ale lepiej filtruje (coś kosztem czegoś). Poza tym gąbki mają większą powierzchnie do filtracji. Nie bez powodu cylki evo chodzą na dużych gąbkach. Mimo że jesto ty sredni racing to i tak jest to alu.

"Na te 15KM nie licz, zobacz do tematu Aeroxa Kąkola i jego wykres z hamowni a tam 10KM no chyba że byś sobie zafundował regulację u mielocha to już bardziej realne"

Bez portu i flow to napewno nie ma szans na 15 koni. Co do roxa kąkola na marginesie to jest zapewene nieustawiony squish a to jest jedna z ważniejszych rzeczy. Poza tym jezeli poczyta o zasadzie działania silnika i napędu to czemu niby miałby mieć gorszą regulacje niż u p. Mielocha ? Zapewne doświadczenie robi swoje, ale po przeczytaniu kilku czy kilkunastu lektur spokojnie da rade.

Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 19:46 przez pietras, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
pietras pisze:
Bez portu i flow to na pewno nie ma szans na 15 koni. Co do roxa kąkola na marginesie to jest zapewne nieustawiony squish a to jest jedna z ważniejszych rzeczy. Poza tym jeżeli poczyta o zasadzie działania silnika i napędu to czemu niby miałby mieć gorszą regulacje niż u p. Mielocha ? Zapewne doświadczenie robi swoje, ale po przeczytaniu kilku czy kilkunastu lektur spokojnie da rade.

Port i flow będzie na wakacje gdyż będzie więcej czasu na pracę nad malagą..
Squish jak dla mnie jest to też bardzo ważne i będzie wszystko ustawione na malina o to się nie martwić.

Wcale nie zraża mnie czytanie lektur, zwłaszcza o tematyce którą kocham :twisted:

Tak jak mówiłem, wyciągnę te 15km!! Zobaczycie!! :D
Mam cel do osiągnięcia i jestem co raz bliżej!

Ok, Pietras przekonał mnie i będzie stage6 ten mały lub metrakit jeszcze zobaczymy, częstsze czyszczenie mnie nie zaboli a na pewno da to troszkę spokoju motorkowi.

Wiem, że mieloch team potrafi wszystko ale nie po to się interesuje motoryzacją by płacić majątek mielochowi jak sam mogę to zrobić. :roll:

Malaga, teraz jest składana gdyż na wakacje muszę dojeżdżać czymś do pracy, w 2 miesiącu malaga przechodzi mega metamorfozę!

Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 20:22 przez Gibon_F12, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pietras pisze:
--> Miałem juz 2 airboxy i były takie sobie. Tym bardziej zauważ ze airobx ma dwie gąbki czyli jest łączenie. Np. Polini Hi flow i E13 ( i inne gąbki) są nie rozbieralne czyli w jednym kawałku. Gąbke będziesz częsciej myć, ale lepiej filtruje (coś kosztem czegoś). Poza tym gąbki mają większą powierzchnie do filtracji. Nie bez powodu cylki evo chodzą na dużych gąbkach. Mimo że jesto ty sredni racing to i tak jest to alu.

Wiem dokładnie jak składa się air-box bo nie raz go rozbierałem. Wybrałem go dlatego, że ma osłonę która na pewno w jakimś stopniu osłania gąbkę która jest w środku przed syfem. A po drugie to że fajnie się go czyści, co prawda jak wspomniałeś składa się z 2 gąbek ale wystarczy je dobrze do siebie dopasować i nie ma żadnej nie wypełnionej dziurki. Miałem wcześniej filtr Metrakita "mały" bo jest też i duży i hukowo się go czyściło, niewygodnie, cały był sklejony z tą spasowaną blaszką z góry taką samą jak ma właśnie Malossi E13. I dlatego postawiłem na air-box'a i jestem zadowolony. Chociaż do ostatniej chwili się wahałem, który wybrać. :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, zrobię ankietę i zobaczymy co z tego wyniknie bo już sam mam mętlik w głowie... :roll:

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bo taki filtr wkładasz do benzyny 3 razy go wycisniesz, wysuszysz, przedmuchasz i nakładsz olej do fimtrów.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Polini Air Box stosunkowo jeden z lepszych filtrów dostępnych.

Miałem i polecam do codziennego użytku idealny. Można go rozłożyc na części pierwsze i dokładnie wyczyścic.

Co do Malossi E13 też miałem ten filtr w ręku ale już do codziennej jazdy mnie przyjemny :] więcej napewno syfu łapie.

Na twoim miejscu brałbym Air Box-a dużo lepszy niż ten Malossi.

Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 16:11 przez lukaszup, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam pytanko, jeśli cyl został wysłany dzisiaj rano to będzie na piątek może??

Pojawił się ogromny problem z tłokiem, ponieważ jest on na 10mm jak wiecie u siebie mam korbę na 12mm. Myślałem, że pojeżdżę na łożysku redukcyjnym stage6 a potem kupię na 12mm.Wszystko było ok z myślą, że kupię na mielochu tłoczek na 12mm i bedzie git.
Więc piszę do państwa mieloch w odpowiedzi czytam, że do tego cyla są tylko tłoki na 10mm?
Czy to sklep nie ma tłoków na 12mm czy nie można nigdzie dostać takowych?

I mam pytanie czy można dopasować jakiś inny tłok np. od MHR lub stage6 racing??

Jak oceniacie te łożyska stage6, szwedo22 mówił mi, że po odpaleniu mu się rozpadło :?
Czy to wina wady wyrobu czy wszystkie są tak felerne? Mieloch zapewnia, że to musiała być wina założenia, że takie przykłady są jak 1:1000000 :roll:

Widzę po ankiecie, że bedzie Polini Air Box :P

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
No i w keewayu jeszcze trzeba bylo korbe roztaczac .. Po odpaleniu i pogazowaniu sie wysypalo .

Obrazek
http://bikepics.com/members/szwedo22/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna