Dzisiaj jest 15 lis 2024, 19:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: Malaguti f12 Ac ;D
Witam mam problem a skuter potrzebny na zaraz. Mianowicie w ten poniedziałek jechałem ze szkoły, była ulewa okropna, wiedziałem ze mam mało paliwa. w połowie drogi jadąc ok 50-60 skuter nagle spadł z obrotów i zaczął okropnie przerywać tak że nie weszedl na obroty, pomyślałem ze to paliwo się kończy i jakos dojechałem do domu z prędkośćia 10 km/h. Dziś zalałem mieszanki od piły 1:20 aby tylko dojechać na stacje okazało się ze problem nie zniknął skuter jak przerywał tak dalej to samo. Sprawdziłem mase, zmieniłem fajkę + przewód WN i dalej to samo pod większą górę nie wyjadę bo skuter nie ma wystarczających obrotów. Pany Pany co robić skuter potrzebny na zaraz.

Dodam ze na innej świecy to samo oraz że gaznik był czyszczony
Świeca jest mokra i to mocno, a gdy skuter przerywa to leci z tlumnika tyle dymu że głowa mała
Wszystko stało się podczas ulewy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
zobacz czy kable nie dotykaja cylka bo miałem tak samo i zwiazka od karteru dotykała cylka sie kabel przetopił :P

**

Znaczy ja mam ac , wiec obudowy są wiec raczej nie, ale sprawdze, zresztą przglądałem powierzchownie elektryke i nic nie znalazłem.

-- 21 kwie 2014, 14:22 --

Gaźnik czyściłem w ten sposób że wyczyściłem dysze główną oraz tą tulejke gdzie wchodzi dysza, reszty nie ruszałem czy może być tak że jakiś otwór w gaźniku zapchał się i nie daje wejśc moto na obroty ?

*

Pojazd: Aprilia Rally AC
zobacz na innej świecy ;)

**

Patrzyłem na innej świecy z ciepłotą 6 i było to samo ale to może za niska ciepłota wiec zamówilem dziś nową świece i zobaczymy.

Problem częsciowo rozwiazany bez filtra leci jak szatan nic nie przerywa w kazdym zakresie obrotów, na stożku też ma za mało powietrza. Wychodzi na to ze dysza jest za duża tylko dziwne jest to ze teraz okazała się za duża a wczesniej było wszystko ok.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]