Dzisiaj jest 23 kwie 2025, 1:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Basic
Witam kiedyś świeżo po odblokowaniu latał ( wszystkie predkosci beda licznikowe ) 75km/h :D po jakimś czasie mocno spadła moc i już ledwo jeździł 60km/h wiec zrobiłem mały tuning mianowicie :
Wariator Sport MW
Cylinder Airsal 65ccm
stożek lecz obecnie mam puche bo nic nie dało
dysza 85
moduł odblokowany ( dostałem za free wiec brałem nic nie dało )
rolkami sie bawiłem nic nie dawało
nowy pasek lecz chinski cos koło 25-35 zł
No i oczywiście wiejski tuning zdjąłem plastiki ( lżejszy jest )
I po tym całym tuningu on jedzie zawrotne 65km/h licznikowe żal dupe ściska .... Co może blokować mi skuter ?Powiem ze przyspieszenie ma dobre rolki 5,5 g na cięższych nie ma siły na lżejszych wolniej jedzie o wiele .
Ten czarny kawałek plastiku miedzy króćcem gaźnika a głowicą musi być ? bo mam go wyjęte .
Do tego skuter strasznie ciezko odpala a aku pada w 2-3 dni przez to odpalanie ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
membranki patrzyłeś? Kompresja?

*
Awatar użytkownika

Membrana jest w dobrym stanie , a kompresji nie mam jak sprawdzić ale wydaje mi sie że powinna byc dobra ponieważ ten cylinder ma przejechane dopiero 400 km docierane do 250 km . Aluminium wystarczy do 250 km ale nie daje mu jeszcze w pale i nie przegrzewam . tylko raz na jakiś czas na prostej chce sprawdzic V-max i nic . Wydaje mi sie że może jeszcze swieca moze byc nie tak ale gdy sprawdzam do daje dobrą niebieska po żadna iskrę a cewka zupełnie nowa dobra jest .

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ta czarna płytka musi być!! Może przez to ciężko odpala.

Złóż i zobacz, potem pomyślimy

Obrazek

Zapraszam na mój fanpage o motoryzacji :)
https://www.facebook.com/motoryzacyjnememy

*
Awatar użytkownika

Założyłem to i nic nie dało a może nawet gorzej do tego zmieniłem jeszcze świece na nową iskra super jest . Ale to nic nie zmieniło nadal ciezko odpala i mało mocy .

Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
Trochę mnie zgięło jak zobaczyłem tu temat membranek w 4T ... Wracając do tematu dysza 85 do cylindra 65cc jest za duża tym bardziej do zwykłego filtra ,po 2 sprawdź czy masz gaźnik szczelny chodźby blaszka zakrywająca membanę z iglicą , jeśli jest lekko niedokręcona to już osiągi w dupe idą i zawory ogarnij , bo to może być przyczyną tego ,że cięzko pali.

*
Awatar użytkownika

Ok rozwiązałem problem ciężkiego odpalania przeciąłem czarny kabelek od stopki ten co gasi nie wiem czemu na jakiej zasadzie to podziałało ale odpala od strzała :D A dzięki nowej świecy lepiej się wkręca problem tylko w prędkości 65 km/h ale to już wiem jak rozwiązać kwestia regulacji rolkami i nowy Pasek bo stary za 25 zł się rozciąga chyba . Ale ogólnie dzięki za pomoc .

*

Pojazd: Romet 727 Premium 10
Miałem ten sam problem co ty na cylindrze 90cc. I sam zniknął parę razy wybrałem się w trasę po 30-40km i ostro go przykatowałem na wysokich obrotach i problem zniknął. Teraz leci 77 bo mam blokowane przełożenie. A przed katowaniem ledwo 60 wyciągał. Chyba podczas docierania zrobił mi się próg w cylindrze i trzeba go było zetrzeć. Oczywiście potem obowiązkowa wymiana oleju.

Sprzedam Battlefielda 4 Premium, Minecrafta, Oraz konto steam. Dla forumowiczów niższa cena :D

*
Awatar użytkownika

Wstawiłem krótsza tuleje o 1mm ( czyli 38mm ) i stożek i jakoś jedzie to 70 z górki 75 . Czy to dobre osiągi jak na 65 ccm ? Przyspieszenie jak na 50ccm

*

Według mnie zwłaszcza z przyspieszeniem jest coś nie tak. Weź się z nim pomęcz przez tydzień i pokatuj go trochę na maksymalnych obrotach tylko uważaj żeby nie przegrząć więc najpierw rozgrzewarz silnik na luzie potem chwila spokojnej jazdy i ruuura! a po jakiś 5 minutach dajesz silnikowi ostygnąć i znowu rura. Nic nie powinno się stać jak jest już dotarty a powinno pomóc. Mi pomogło.

Sprzedam Battlefielda 4 Premium, Minecrafta, Oraz konto steam. Dla forumowiczów niższa cena :D

*
Awatar użytkownika

Własnie dzisiaj tak robiłem nic nie pomogło :P Na stopkach osiąga bardzo wysokie obroty ale jest takie buuuuuu powoli sie wkręca a potem nagle jakby nitro włączyć i ma takie obroty ze ledwo go utrzymuje . czego to może być wina ?

*

Źle wyregulowany gaźnik spróbuj dodawać gazu na stopkach powoli a nie od razu manetka na ful i zobacz czy płynnie wkręci się na obroty jak tak to masz za bogatą mieszankę a jak i tak będzie miał takiego muła to albo jest mega z bogata albo za uboga ale na mój gust to za bogata bo przy niższych obrotach silnik nie nadąża wszystkiego przepalać i ma muła a dopiero na wysokich daje radę. Jak dasz radę to wrzuć zdjęcie wykręconej świecy (jaki ma kolor) bo to chyba zła regulacja gaźnika i możesz spróbować na mniejszej dyszy większe opłaca się dawać jak się ma stożek.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]