Dzisiaj jest 12 lut 2025, 1:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam posiadam skuter full seria 50cc jedzie około 60-65 chciałbym go jakoś podtuningować bez konieczności wymiany cylindra na większy (wiem kto będzie tuningował 50) ale moje łożyska na wale są już do wymiany mam nadzieje że do końca sezonu da radę żeby wytrzymały w końcu 13.5k przejechane (skut niedawno kupiony).W zime rozbiore cały silnik i wsadze tam wytrzymały wał jakiś na razię chcę jeźzić na 50.I oto moje pytanie co kupić żeby lepiej jechał oczywiście na razie tak tanio gdyż muszę jeszcze władować hajs w przerejestrowanie ubezpieczanie,itp.
Skuter odblokowany raczej(spod gaźnika blaszka wyciągnięta,na gaźniku nie ma,na wariatorze też nie,blokada na module raczej nie bo nie odcina mi obrotów ani nic,filtr seryjny odblokowany.
-stożek(da coś czy tylko pogorszy jeździłem tylko na 80 na moim byłym skuterze nawet w miare ale nie wiem jak na 50.
-Sprzęgło wariator,dzwon WM?(Do dupy czy przejedzie około 2-3tyś km?
-moduł,cewka sport chińska i świeca irydowa?
-dysza 85 przynajmniej do stożka będzie obowiązkowa.
i coś jeszcze? chcę żeby ten skuterek przynajmniej tam te 75km/h uzyskiwał.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Tuning 50cc
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Basic
75 km/h na 50ccm ? i jeszcze z takim przebiegiem to jest niemożliwe nawet licznikowe 75 . Ale coś tam zawsze można zrobić .
Wariator MW ale to jest loteria niektórym wytrzymuja długo mi na przykład 2 tyg
Zabawa rolkami ale to róznica max 5km/h
i to na tyle.
Co do dyszy 85 to ja mam taka w mojej 80ccm ze stożkiem . Przy 50ccm wystarczy jakas w zakresie 65-72 takie jak seryjne daj o 5 wieksza niż masz .
Co do tego ,,moduł,cewka sport chińska i świeca irydowa?" to wszystko to jest ściema nie warto w to pakować kasy szczególnie w te z alledrogo dosłownie nic nie daja a sie szybciej psuja .
Stożek tutaj zalezy od dyszy jaka dasz jesli to bedzie dosyć duża dysza jakas 75 to stożek by był zalecany byle nie siatkowy .

W skrócie z gówna bata nie ukręcisz ... lepiej poczekaj i wstaw konkretny cylinder byle nie total china za 30 zł . Jak nie chcesz markowego za 500 zł to kup sobie te MCN tajwan za 60-100 zł naprawde dobre . Ja założyłem nie docierałem bo mi sie nie chciało mam przejechane 3000 km i jest wszystko dobrze .

*

Pojazd:
Czyli już lepiej teraz w piździec rozkręcić silnik i wymienić wał na mocniejszy chociażby czy wystarczy łożyska bo w przyszłości myślę nad airsalem 80.

Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
Po 1 zwykły wał do 4T , one są przystosowane d wiekszych cylków, mi po 16 k przebiegu wału łożyska są w niezłym stanie . Wymiana łożysk w 4T mija się z celem , musisz ściągać zębatki , i z powrotem je nabijać prasą. Po 2 wybij sobie z głowy tuning 4T bez wymiany cylka bo pieniądze w błoto a ledwo pojedziesz. To nie jest 2T.

ps Te wzmacniane wały z allegro to tak serio to są seryjne wały .

*

Pojazd:
Wiesz no to warto wiedzieć że te z allegro to gówno.Ale 2 kumpli mi sprawdzało i mówili że łozyska do wymiany bo posiadają luzy więc.A są jakieś łożyska wzmacniane jak tak da coś do seryjnego wału czy ni ptak.

Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
Jeśli chcesz to możesz wydać 100 zł na skfy jak znajdziesz w takim samym rozmiarze , po 2 musisz mieć prasę ,żeby je zmienić.

To za 80zł kupisz nowy wał , który Ci pociągnie 10 000 km spokojnie na 50cc.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]