Dzisiaj jest 25 lut 2025, 6:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Napisałem wzorowany, a nie taki sam, wiem, że różni się ilością kanałów płuczących, widziałem to na zdjęciach, bo Malossiego miałem w rękach, a Top'a niestety nie, ale ktoś to kiedyś już pisał, że są one WZOROWANE na Malossim.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
Jakub03 pisze:
Napisałem wzorowany, a nie taki sam, wiem, że różni się ilością kanałów płuczących, widziałem to na zdjęciach, bo Malossiego miałem w rękach, a Top'a niestety nie, ale ktoś to kiedyś już pisał, że są one WZOROWANE na Malossim.

Ale powiedz mi jak można wzorować np. widelec na łyżce :mrgreen: bo cylinder 8 kanałowy ma więcej, a mniejsze kanały, a 6 kanałowy ma mniej kanałów za to sa wieksze :/

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Awatar użytkownika

Dobra, nie ważne, bo widzę masz takie porównanie, jak żadne i się o wszystko czepiasz, dobrze specu NIE SĄ WZOROWANE, a zanim zaczniesz doradzać, to lepiej weź słownik i przestudiuj pisownie, bo widze z tym masz problemy, udajesz wielkiego speca, a ortografii nie znasz dobrze. :)

-- 13 lut 2014, o 03:28 --

Widelec, a łyżka, żadne porównanie, wzorując coś na czymś nie trzeba się dokładnie do tego odnieść, to jest wzorowanie, a nie odwzorowanie, a to zasadnicza różnica, ale co ja tam wiem przecież Ty tutaj jesteś specem :shock:

Awatar użytkownika

Ten cylinder jest wzorowany na Malossim Sport 70
http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-tec ... 6113.bhtml
To ciekawe w czym ten Top Performance Trophy jest podobny do Malossiego specu?
Nie nie miałem tych cylindrów w ręce, ale na prosty rozum, to jak może być cylinder 8 kanałowy wzorowany na 6 kanałowym? na pewno kanały nie będą podobne (co nawet widać na zdjeciach, mają inną komorę spalania i cała głowice, w ogóle to sa dwa inne cylindry
Jakub03 pisze:
to lepiej weź słownik i przestudiuj pisownie

Ciekawe czego pisownie? Mi się nie chce poprawiać jakiś ą, ę itp. bo nie mam całego dnia na siedzenie na forum i pisanie, a że robię to w wolnej chwili to się śpieszę

ALE W TYM POŚCIE SPECJALNIE DLA CIEBIE MIŁOŚNIKU POPRAWNEJ POLSZCZYZNY WSZYSTKIE ą, ę itp. POPRAWIŁEM

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG Power
Jakub03 pisze:
Dobra, nie ważne, bo widzę masz takie porównanie, jak żadne i się o wszystko czepiasz, dobrze specu NIE SĄ WZOROWANE, a zanim zaczniesz doradzać, to lepiej weź słownik i przestudiuj pisownie, bo widze z tym masz problemy, udajesz wielkiego speca, a ortografii nie znasz dobrze. :)

-- 13 lut 2014, o 03:28 --

Widelec, a łyżka, żadne porównanie, wzorując coś na czymś nie trzeba się dokładnie do tego odnieść, to jest wzorowanie, a nie odwzorowanie, a to zasadnicza różnica, ale co ja tam wiem przecież Ty tutaj jesteś specem :shock:

x2

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Sprzęgło Stage6 T/Q MKII
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

Ostatnio zmieniony 28 cze 2014, 15:54 przez NaidiX, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

NaidiX pisze:
Człowieku, od kiedy DR ma taką samą głowicę jak TOP, skoro on nie ma w zestawie, tylko oryginalna pasuje?

Ahahaha, gdzie ty masz oczy :D
Proszę bardzo
Top Performance Trophy 70
http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-top ... 9650.bhtml
DR Evolution 70
http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-dr- ... 0087.bhtml

NaidiX wynocha z tego forum dzieciaku z chinolem, który myśli, że cokolwiek wie, a sam gówno umie a się udziela.

-- 13 lut 2014, o 12:03 --

A i dla twojej widomości to DR Evolution ma głowice TOP-a ze zeszlifowanym napisem TOP

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Awatar użytkownika

mati-98 nie chodzi mi o to czy napiszesz łaskę, czy laske tylko np. jak widzę w niektórych Twoich postach : pąpa wody, korbowud itp. nie chce mi się szukać, w którym poście tak napisałeś, ale to się rzuca w oczy, nie chodzi o ą, ę, ale Ty po prostu nie znasz zasad pisowni i nie mów, że to na szybko piszesz pąpa, bo to nie jest usprawiedliwienie, jak Ci grzecznie mówię, żebyś popracował na ortografią, to nie mów, że piszesz tak specjalnie dla mnie, bo na prawdę, ja mam to gdzieś, ale doradzasz, uważasz się za jakiegoś speca, krytykujesz wszystko, a sam nie wiele pokazałeś, czekam na zdjęcie tego roxa, albo tych części, bo ja mogę sobie w opisie też dać, że mam 7 aeroxów na big borze i 4 apki na racingu..

-- 13 lut 2014, o 12:10 --

I nie mów, że chinol, że taki, sraki, bo nie każdy jest bogaczem i rodzice mu pieniądze sypią na skuter, akurat byś się zdziwił, bo na wszystko prócz benzyny to zarobiłem sam, więc ja mam czyste sumienie i nie sepię od rodziców, bo sobie umiem poradzić, a Ty wszystko krytykujesz, bo Ci to łatwo przyszło, zarób 2tys złotych WŁASNYMI rękami i potem to wydaj to pogadamy, a nie od rodziców 2tys dostać i o proszę, 0 satysfakcji, bez sensu jak dla mnie..

-- 13 lut 2014, o 12:18 --

Awatar użytkownika

Jakub03 pisze:
I nie mów, że chinol, że taki, sraki, bo nie każdy jest bogaczem i rodzice mu pieniądze sypią na skuter, akurat byś się zdziwił, bo na wszystko prócz benzyny to zarobiłem sam, więc ja mam czyste sumienie i nie sepię od rodziców, bo sobie umiem poradzić, a Ty wszystko krytykujesz, bo Ci to łatwo przyszło, zarób 2tys złotych WŁASNYMI rękami i potem to wydaj to pogadamy, a nie od rodziców 2tys dostać i o proszę, 0 satysfakcji, bez sensu jak dla mnie..

Mi na skuter nikt kasy nie dał, sam zarobiłem najpierw oszczędzając potem robiąc drobne naprawy, no i oczywiscie to co na święta dostawałem. Nie ja nie mówię, ze hinol to taki sraki, bo sam miałem dwa hinole, ale po prostu gościu mnie wkurza sie udziela nic nie wiedzac np
NaidiX pisze:
Człowieku, od kiedy DR ma taką samą głowicę jak TOP, skoro on nie ma w zestawie, tylko oryginalna pasuje?

Jakub03 pisze:
mati-98 nie chodzi mi o to czy napiszesz łaskę, czy laske tylko np. jak widzę w niektórych Twoich postach : pąpa wody, korbowud itp. nie chce mi się szukać, w którym poście tak napisałeś, ale to się rzuca w oczy, nie chodzi o ą, ę, ale Ty po prostu nie znasz zasad pisowni i nie mów, że to na szybko piszesz pąpa, bo to nie jest usprawiedliwienie, jak Ci grzecznie mówię,
żebyś popracował na ortografią, to nie mów, że piszesz tak specjalnie dla mnie, bo na prawdę, ja mam to gdzieś, ale doradzasz, uważasz się za jakiegoś speca, krytykujesz wszystko, a sam nie wiele pokazałeś, czekam na zdjęcie tego roxa, albo tych części, bo ja mogę sobie w opisie też dać, że mam 7 aeroxów na big borze i 4 apki na racingu..

Wiesz co moze popełniam błędy bo mnie zbytnio zapis nie obchodzi, a bardziej treśc, a i tak najważniejsze, że mam 5 z polskiego
Nie wierzysz, ze mam takie częsci to proszę bardzo
http://tablica.pl/oferta/sprzeglo-polin ... f4852bef38
http://tablica.pl/oferta/dzwon-sprzegla ... f4852bef38
http://tablica.pl/oferta/wariator-stage ... f4852bef38
http://tablica.pl/oferta/stage6-pro-rep ... be2b08f501
Proszę bardzo.

-- 13 lut 2014, o 12:32 --

Jakub03 pisze:
uważasz się za jakiegoś speca, krytykujesz wszystko, a sam nie wiele pokazałeś, czekam na zdjęcie tego roxa, albo tych części, bo ja mogę sobie w opisie też dać, że mam 7 aeroxów na big borze i 4 apki na racingu..

Ja wszystko krytykuję, może nie potrafisz przeżyć tego, ze się nie zgodzę, że Top Performance Trophy i Malossi Sport to podobne cylindry, nawet nie mające ze sobą nic wspólnego oprócz np. pojemności i materiału z jakiego są wykonane.
A to, ze mam własne zdanie i wyrażam swoje poglżdy to nie od razu krytyka, fakt faktem, że jak się z kimś nie zgadzasz to go czasami krytykujesz

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Awatar użytkownika

No ja Cię rozumiem, nie musisz się z nikim zgadzać, ja mam własne zdanie i też czasami kogoś krytykuję, bo jak widzę, że ludzie piszą, że Stage6 to china, to mnie coś bierze, dobrze, że masz 5 z polskiego, gratuluję, ale możesz to i tutaj okazać, bo to na prawdę w oczy kole, jak już chcesz być taki profesjonalny, to zadbaj o tą pisownie, nie mam nic do Ciebie, tylko mnie czasami wkurza to, że tak krytykujesz innych, nic po za tym i już zaznaczyłem różnica, wzorowany, a odwzorowany, to są 2 różnie rzeczy, ale mniejsza o to, koniec sprzeczek, bo to jest forum, aby pomóc innym, a nie się wykłócać, pozdrawiam :)

Awatar użytkownika

Jakub03 pisze:
wzorowany, a odwzorowany, to są 2 różnie rzeczy

Tak wiem, odwzorowany to taka jakby kopia, natomiast wzorowany ma jakieś cechy wspólne, jednak których nie widzę miedzy TOP-em, a Malossim mozesz mi je wypisać.
Jakub03 pisze:
koniec sprzeczek, bo to jest forum, aby pomóc innym, a nie się wykłócać, pozdrawiam

Zgodzę forum jest od tego by pomagac innym, ale ja nie uważam, ze my sie sprzeczaliśmy, jednak tylko doszło między nami do wymiany zdań.

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Awatar użytkownika

Dobrze, mniejsza o większe, podobieństwo jest, jakby Malossi miał kwadratowe kanały płuczące, a Top trójkątne, to jest różnica, ale jeżeli są takie same, a różnią się tylko ilością i rozmiarem, to jest wzorowanie, wzorując się na czymś, opieramy się na oryginale modyfikując go właśnie po przez dodanie kanałów i ich zmniejszenie/powiększenie, jak dla mnie to jest wzorowanie, ja tak uważam :)

Awatar użytkownika

Jakub03 pisze:
Dobrze, mniejsza o większe, podobieństwo jest, jakby Malossi miał kwadratowe kanały płuczące, a Top trójkątne, to jest różnica, ale jeżeli są takie same, a różnią się tylko ilością i rozmiarem, to jest wzorowanie, wzorując się na czymś, opieramy się na oryginale modyfikując go właśnie po przez dodanie kanałów i ich zmniejszenie/powiększenie, jak dla mnie to jest wzorowanie, ja tak uważam

Powiem tak zobacz jak od dołu cylindra się rozpoczynają te kanały, malossi ma poprowadzone je tak jak by to powiedieć szerzej o a top ma bardziej prostokąt, mówię o minarelli LC, bo zauważyłem, ze do PG TOP ma tylko 6 kanałów, więc stąd może to nieporozumienie

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2