Dzisiaj jest 30 lis 2024, 18:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam taki problem ze na poczatku czyli na starcie do jakis 25km/h jest straszny mul skuter slabo sie zbiera pozniej jest juz w miare okej... ? Co moze byc przyczyna ? albo jak skonfigurowac naped zeby bylo okej.. a podzespoly napedu mam takie:

dzwon: polini evo
sprzeglo: hebo RR sprezynki niebieskie
sprezyna centralna niebieska
wario: stage5 sport pro rolki 6.25Grama

co zrobic zeby welimonowac ten slaby start?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Sfera NSL 50 <3
Jaki model skuterka ? Tłumik seria czy sportowy ? Jeśli seryjny tłumik to polecam ci go wymienić.

WBIJ DO GILERKI
gilera-gsm-50-supermoto-ebs050-t405481.html

*

Pojazd:
piaggio typhoon

tlumik narazie mam tecnigas next-r chce go wymienic na pfs3 jak bede mial przyplyw gotowki...

ogolnie chce teraz kupic sprezyne sprzegla centralna malossi niebieska +106% i sprezynki polini do sprzegla tego co wyzej wymienilem zestaw sprezynek polini i chce wlozyc najmocniejsze czyli niebieskie +100% albo zolte. jak myslisz i radzisz ? i wtedy rolki wariatora mysle ze z 5gram.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg mc2
ja mam tlumik seria, wario malossi mjultivara + rolki 8g + docisk bialy malossi i sprezynki twarde naraku. skuter zbiera sie znakomicie..

Spróbuj moze masz za male obroty ustawione ?

*

Pojazd:
powiem Ci ze wczoraj przyszla mi paczka i wymienilem te sprezyny docisk malossi 106% i sprezynki sprzegla niebieskie polini 100% i rolki mam 6.25 i jest juz lepiej a jak zalozylem rolki 5g to bylo gorzej... sprobuje jeszcze wlozyc ciezsze rolki zobaczymy co wtedy bedzie.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg mc2
Lekkie rolki dają przyśpieszenie. Do lekkich rolek starcza słaba sprężyna, a do ciężkich trzeba twardą. Jeśli wybierzemy słabą sprężynę, potrzebujemy małych sił, aby talerze wariatora naciskały jeden na drugiego. Tutaj wystarczą lekkie rolki. Jeżeli wybierzemy silną sprężynę, potrzebne są większe siły. Potrzebujemy wtedy cięższe rolki. Z silniejszą sprężyną przy tych samych rolkach zwiększają się obroty silnika.

Wiec sproboj ciezsze rolki gdy masz twardą sprezyne, wtedy zacznie to wszystko wspołgrac.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]