Witam forumowiczów, zapraszam do dyskucji,
mam problem, jakies 1.5 roku temu dalem skuter (SYM RS 50/SHARK, 2006r, przebieg niecale 11tys, od nowosci uzytkowany przeze mnie) do mechanika by go odblokował, skuter odebralem fajnie ciesze sie, leci mi 75km/h,
ale zaczelo mnie to jakis 0,5 roku temu wkurzac, poniewaz na starcie ma muła (mial takiedo juz gdy go odebralem od mechanika, ale mnie to tak wtedy nie wkurzalo, teraz mnie wkurza bo ruszyc pod jakas ostrzejsza gore z kims na pace to masakra,
dre wszystko co jest),
ale mysle sobie ze jakos to jeszcze przeboleje przez pare miesiecy, poniewaz mialem w planach zakup sportowego wario,
ale ze kasy na nowy narazie nie ma (kupilem PS) to znalazlem w dobrej cenie nie styrany malossi, ale z wlascicielem sie nie dogadalem, ale przejdzmy do faktow, zmnienilem sobie ostatnio rolki na lzejsze i leci mi obecnie 70km/h
i dalej jest mul, dokladnie taki sam mul jaki byl ani troche sie nie zlikwidowal a mniej leci.
Zaraz dodam filmik, ciemno (krecone teraz), drogi nie widac ( idealnie prosta droga), ale dzwiek jest i predkosc, mul jest od okolo 0-6km/h
i potem idzie, teraz na filmie nie idzie tak jak na prawde, ledno co sie do domu doczolgalem, jechalem na oparach.
Co mi poradzicie, do czego jest dokladnie sprezyna centalna? sprezyny sprzegla?
gdybym zalozyl twardza/mieksza sprezyne centralna co by to dało?
tutaj jest filmik,
http://www.youtube.com/watch?v=FVVmgDtxWA4
aha dodac ze to nie pasek, pasek jest w dobrym stanie.