Dzisiaj jest 08 lut 2025, 8:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
Nirvana - Rock alternatywny, założe się, że nawet autor tematu nie wie, ile jest odłamów "rocka" i czym się różnią ; )
no nie :P

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
:cool:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
JawoR pisze:
Metallica - Hard Rock/Metal .. Mają dużo spokojnych utworów, zresztą 90% procent forum i tak nie odróżnia Hard Rock'a od Rock'a czy tam thrash metal'u.

Nirvana - Rock alternatywny, założe się, że nawet autor tematu nie wie, ile jest odłamów "rocka" i czym się różnią ; )

Moim skromnym zdaniem i tak mu bardziej pomogłem niż Ty swoimi uwagami :P

To- kto pomógł mu bardziej - to akurat mnie najmniej obchodzi.

Metal to nie tylko ostre riff'y. To, że mają spokojne utwory - jak rozumiem chodzi Ci o ballady (Nothing Else Matters, Fade to Black, epoka Load, Re-Laod) to nie znaczy, że te kawałki są rockowe. No proszę Cię. Chcesz wrzucić Metallikę do jednego worka z Jonas Brothers i innymi tego typu gównami, które identyfikują się z gatunkiem rocka. Metallica to prekursor thrash metalu, wraz z pozostałymi członkami Big4.

A Nirvana - to symbol grunge, nie żaden rock alternatywny. To, że tak piszę na wikipedii, to nie znaczy, że tak jest naprawdę. Jak się w słuchasz w gatunek to zrozumiesz. Gosia Andrzejewicz też jest dla Ciebie alternatywna?

Tu nie chodzi o to, jaką wiedzę postada autor i czy odróżnia gatunki muzyczne, a o prawdę, z którą się mijasz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jonasów i Gosi Andrzejewicz, nie uznaję jako artystów wartych słuchania, a co dopiero jakbym miałbym ich uznać jako rock.

Kurcze .. Zaczęło się od tego że jakiś koleś nie odróżnił blues'a od rock'a :roll:

Ten spór nie jest warty zachodu, większość i tak nie wie o czym mówisz/mówimy :wink:

PS. Nie da się wrzucić tak wybitnych muzyków z zespołu Metallica do tego samego worka co 3 pedałków z Disney Chanel :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 16:33 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
JawoR pisze:
Jonasów i Gosi Andrzejewicz, nie uznaję jako artystów wartych słuchania, a co dopiero jakbym miałbym ich uznać jako rock.

Kurcze .. Zaczęło się od tego że jakiś koleś nie odróżnił blues'a od rock'a :roll:

Ten spór nie jest warty zachodu, większość i tak nie wie o czym mówisz/mówimy :wink:

PS. Nie da się wrzucić tak wybitnych muzyków z zespołu Metallica do tego samego worka co 3 pedałków z Disney Chanel :mrgreen:

O! Widzę, że nie było frontalnego ataku na moją osobę, także z mojej strony również ataku nie będzie. Trwajmy w muzyce, dobrej muzyce.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czemu miałbym Cię atakować skoro udowodniłeś, że masz rację? Cenię sobie uwagi, od ludzi którzy mają większe pojęcie o czymś ode mnie, nie odrzucam ich tak jak większość. Nie jestem osobą, która będzie szła w zaparte, nie posiadając racji. Uczymy się całe życie .. :wink:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
JawoR pisze:
Czemu miałbym Cię atakować skoro udowodniłeś, że masz rację? Cenię sobie uwagi, od ludzi którzy mają większe pojęcie o czymś ode mnie, nie odrzucam ich tak jak większość. Nie jestem osobą, która będzie szła w zaparte, nie posiadając racji. Uczymy się całe życie .. :wink:

I tego się trzymaj, słuszne - zdrowe podejście.

Pozdrawiam!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trochę mi się śmiać zachciało jak zobaczyłem waszą kłutnie, ale no cóż :D

Co do tej metallic'i to obydwoje macie rację, bo grają metal, ale do hard rocka można zaliczyć też niektóre kawałki :)

Ja jednak jeszcze raz polecam coś ze starszych albumów Dream Theater, ich muzyka to wielka profeska :) W każdym z albumów można znaleść coś dla siebie :)

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:

Pojazd:
TheDyszka pisze:
Trochę mi się śmiać zachciało jak zobaczyłem waszą kłutnie, ale no cóż :D

Co do tej metallic'i to obydwoje macie rację, bo grają metal, ale do hard rocka można zaliczyć też niektóre kawałki :)

Śmiech to zdrowie!

Konwersacja z JawoRem miała być ostatnią w tym temacie, ale tak już tylko rolą uzupełnienia - cholernie głupio wygląda nazwa ''Metallic'i'' (tak wiem, usiłowałeś to odmienić) - tak na przyszłość:

M: Metallica,
D: Metalliki,
C: Metallice,
B: Metallikę,
N: Metalliką,
MS: Metallice,
W: Metallica!,

Pod hard rock mogą podchodzić jedynie dwa albumy - Load i Re-Load, ale mimo to Metallica nie jest identyfikowana z tym gatunkiem. To było bardziej ekspermentowanie (jak powiedział sam James w Some Kind of Monster) z nowymi dźwiękami i zastosowanie ich w thrashu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jednak są :D Co do odmiany, to niestety nasz język jest trochę głupawy i dlatego wychodzą takie błędy :D

Pozdrawiam :)

Peugeot JetForce R-Cup

Tytuł:

Pojazd:
Ale to zdecydowanie za mało by zaliczyć Metallikę do tego gatunku ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2