Dzisiaj jest 29 sty 2025, 22:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Czy korzystałbyś ze zorganizowanych wyjazdów na wyścigi dla kibiców na wyścigi?
Tak! 84%  84%  [ 54 ]
Nie! 16%  16%  [ 10 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no właśnie. Jak to Junior stwierdził w moim drugim temacie: więcej kibiców = lepsza reklama. Lepsza reklama = przyciąganie sponsorów, mediów itd. No chyba że ktoś się boi że wystawi się na pośmiewisko jeśli jego zdjęcie na trybunie znajdzie się w lokalnej gazecie. A co do prasy.

Gazeta "To my kibice" jest najpopularniejszym wydaniem jeśli chodzi o bieżące wydarzenia z życia świata kibiców w Polsce. Sprzedawana jest w zadziwiająco dużym jak na Polskę nakładzie. Nie znasz tego wydania prasowego? Nie komentuj, nie wystawiaj się na pośmiewisko :)

Mieloch Racing Team ON TOUR 2009

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to i ja się wypowiem.
Co do wypowiedzi Pantheliona i malibu - pogięło Was? Czy ktoś mówi o zadymach, bójkach, walkach między kibicami różnych teamów? NIE! Nikt nie mówi, że ktoś będzie kibicował MRT, inny Pontonowi i będą na siebie patrzeć z wrogością. To ma być wspólny wyjazd, okazja dla ludzi, którzy mieszkają daleko od torów lub nie mają czym dojechać żeby obejrzeć wyścig, pogadać z ludźmi, którzy w tym siedzą, interesują się, czy ścigają. Normalny wyjazd na wyścigi, nie jakieś zadymy na trybunach. Słowo Ultras pewnie Wam się kojarzy z bójkami, zadymami itp. Nie o to tu chodzi. Reszta została napisana wyżej. Podpisuję się pod słowami Speedfight2-POZ i Kąkola obiema rękami, jeśli ta organizacja wypali - będę na pewno. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dzięki za poparcie. Widać że jednak NIE WSZYSCY porównują zorganizowany wyjazd z chuligańskimi wybrykami i wandalizmem. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Pojadą te osoby które chcą. A okazyjne t-shirty z okazji danego wyścigu, czy szalik z napisem choćby takim: "Skutery to nasze życie" ( to oczywiście tylko przykład) lub z nazwami teamów startujących w danym sezonie to nie zbrodnia. Nikt chyba nie popiera chuligaństwa na z organizowanych wyjazdach. JA TEŻ NIE! Więc przestańcie porównywać tę inicjatywę ze zgrupowaniami pseudokibiców.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najlepiej wszyscy sie pokłóćmy. Moim zdaniem wszystkim zawodnikom chodzi o to żeby na zawody przyjeżdżało więcej kibiców, potem dopiero tworzą się grupy dopingowe. W sporcie torowym nie ma według mnie czegoś takiego jak kibole. Na najlepszych zawodach motocyklowych WSBK czy MotoGP kibicuje się zawodnikom... Np. ludzie noszą teamowe koszulki czy czapki czy trąbią.... Czy widzieliście kiedyś aby kibic Rossiego pobił się z kibicem Ducati? Nie ma takich rzeczy. To jest sport motocyklowy, chodzi o integrację, wspólną zabawę, fajne wyjazdy itd. Motocykliści i skuterzysci JEDNOCZCIE się jak do tej pory, a nie kłóćcie!!! Pozdrawiam obydwie strony konfliktu :? Żeby nikt mnie źle nie odebrał nie jestem ani przeciwko ULTRAS ani nie podzielam zdania zawodników, bo myśle że doszło do nieporozumienia....

CMARacingTeam #45

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 20:05 przez MichalCMA, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Osobiście nie skorzystam.
Nie jestem typem kibica czy osoby, która przyszła sobie po prostu zobaczyć jak jeżdżą. Na wyścigi w Bydgoszczy pojechałem sam i bardzo mi się podobało. Nagrałem film (dostępny na YouTube), poznałem MRT, porobiłem parę zdjęć, obejrzałem skutery... generalnie jakoś wtopiłem się w otoczenie. :)

Za rok w Poznaniu i w Bydgoszczy będę na pewno. :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmmm... no tutaj się troszkę nie zgodzę... a Liga Speedway? Tor żużlowy, mega emocje no i mega oprawy, czasami lepsze niż na meczu piłki nożnej

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
tak naprawde jezeli chcecie cos zrobic dla tego sportu to poprostu przyjedzcie na zawody ale tak od siebie bez zadnych zbednych organizacji czy innych glupot , ja w tym sezonie i zeszlym bylem na praktycznie kazdej eliminacji wiec mam prawo sie wypowiedziec o kibicowani temu sportowi i wkorwia mnie takie pisanie na forum ze ja bede i ja i ja ..... po czym jestem na torze i widze garstke osob ktore przyjada na trzy wyscigi i jada ..... powiem szczerze i tak z tego wszystkiego nic nie bedzie bo ile razy juz mialo cos sie dziac ,a race i inne bajery zostawcie sobie na nowy stadion lecha pozdro jak jestescie tacy napaleni na kibicowanie to dozo w radomiu 12 .09

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
heh. kolego temat przewiduje organizację w 2010 roku. Tak dla wyjaśnienia. :)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żużel jest na najwyższym, światowym poziomie właśnie w Polsce... I dlatego to tak wygląda (według mnie). Popatrz: liczba ULTRAS to jakieś 20% publiczności, która po prostu przyszła obejrzeć wyścig... Jak mieszkasz w Poznaniu to pojedz raz na WMMP i zobacz jak to wygląda. Jestem jak najbardziej za grupami konkretnie kibicującymi, ale wtedy jak jest też spora a nawet większa liczba zwykłych widzów.

CMARacingTeam #45

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Nie przesadzajcie!

Kolega się pomylił i źle ubrał w słowa organizacje transportu ludzi zainteresowanych wyjazdami na wyścigi i kibicowaniem wszystkim zawodnikom i zrobieniem coś dla tego sportu.

Faktycznie nie potrzebnie wtrącone nazwy źle kojarzone np ultras, czy kibole....

Kibol - a kibic - to nie to samo więc starajmy się używać odpowiednich słów i uniknąć awantur na forum :)

Kradzieże? :) :) Ojeju! Zamknijmy ten sport dla kibiców bo jeszcze ukradną kostkę brukową z parku maszyn :mrgreen: :lol: :D
Teraz nie ma kibiców, a też kradną na wyścigach skuterów - komuś ukradli nawigację innym ukradli narzędzia - i nie z winy kibiców, ale z naszej - zawodników, że nie dopilnowaliśmy! To nie Kanada czy Niemcy, żeby zostawiać wszystko w parku maszyn. Zobacz Panthelion na torze Poznań - też wszyscy mówią koleżeństwo ach i och jak fajnie, ale nówki opony (kilka kompletów) za ciężkie pieniądze z pod namiotu z zamkniętego parku maszyn też znikają :) Do kradzieży nie trzeba kibiców, a sami kibice są mega potrzebni!!!!

Jak będzie chociaż 100 kibiców to park zawodników (boksy) będą zamknięte dla kibiców - to się da bez problemu załatwić - tak jak np w Poznaniu czy Radomiu. Będą setki czy tysiące kibiców to za wejście będzie kilka złotych to starczy jeszcze na ochronę i na pokaz stuntu w przerwach między wyścigami. A im więcej kibiców tym lepsza będzie organizacja....

Jeżdżący zawodnicy lub chętni do jazdy - robicie z igły widły! Narzekacie, że nie ma sponsorów??!?!?!! A skąd się niby mają wziąć? Spaść z księżyca? Nie mówię tu naturalnie o dziadkach czy rodzicach, którzy wspomagają swoje pociechy. Jak wyścigi nie mają i nie będą miały oglądalności - czytaj kibiców to nie będzie nic!!!

Będą kibice, to będą media - będą media, to będą sponsorzy - będą sponsorzy, to będzie więcej zawodników. Taka jest zasada na świecie i tak to się kręci!

Czysta teoria dla przykładu:
- Na wyścigi skuterów przychodzi w przyszłości kilka tysięcy ludzi. Każda gazeta i każdy program telewizyjny będzie chciał mieć taki temat - bo tam gdzie są ludzie to znaczy, że to się podoba i jest popularne i trzeba to puścić.
- Teraz dla odmiany dzisiaj - idziesz do sponsora po roku jazdy - jesteś dobry i składasz ofertę na sponsorowanie Twoich startów w przyszłym roku. Sponsor pyta - w jakich mediach będzie się pojawiać moje logo, nazwa firmy i ile jest kibiców na takich wyścigach itp? - Ty mówisz yyyy... na forum.mieloch.pl i sqtery.com piszą relacje, czasem może artykuł centymetr na centymetr w gazecie, a kibice na wyścigach średnio 5ciu na eliminacje nie licząc zawodników z towarzystwem. - jak sponsor (nie tata czy dziadek) usłyszy że kibiców jest 5ciu, a media mają ten sport gdzieś to na nic nie możesz liczyć. A jak usłyszy, że są kibice, i są media - to zrobi sporo, żeby znaleźć się w tych mediach.

Tak więc - będą kibice to będą media i sponsorzy. Wybierzcie sami.
Ja wybieram opcję z kibicami! To może się udać właśnie dzięki takim zapaleńcom jak Speedfight-POZ - może dzięki takim ludziom uda się to zapoczątkować i zrobić coś z tego sportu!

Speedfight2-POZ Wszystko super - trzymam za Was kciuki! Tylko - nie ma sensu koncentrować się na szalikach i innych cudach - to przyjdzie później, jak będzie silna grupa - samo! W motocyklach też bardziej czapeczki, koszulki itp, ale również są transparenty, kukły, podobizny - wystarczy zobaczyć na MotoGp albo World SBK.

Pytanie, o którym pewnie niektórzy myślą dla potencjalnych oglądających - co kibic będzie z tego miał, że wyda kilkadziesiąt złotych na podróż - oprócz oglądania emocjonujących wyścigów? Póki jest 5ciu kibiców na nic nie może liczyć - jak kibiców będzie więcej to organizatorzy będą mieli sponsorów - czytaj będą mieli środki - to będą uatrakcyjniać imprezy na wszelkie możliwe sposoby, żeby przyciągnąć jeszcze więcej kibiców. Od konkursów i zabaw dla publiczności do show, czy wieczornej imprezy.

Panthelion - koleżeństwo na torze? Owszem jest - ale pamiętaj, że są też burki, które z nikim nie zamienią słowa. Kradzieże to już się zdarzały. Kibice tego nie zmienią! Pomyśl chwilę i zobaczysz, że wszystko zaczyna się od kibiców.

Chłopaki Wasz zapał to super sprawa! Ale troszeczkę schłodźcie podejście do tego tematu - zarówno osoby chętne do organizacji, jak i zagorzali przeciwnicy co robią z igły widły.

Co do organizacji legitymacji, zbiórek, szalików - przystopujcie trochę chłopaki! Co za dużo to nie zdrowo, a takie pomysły w zderzeniu z rzeczywistością raczej nie wypalą.
Zorganizujcie się po prostu w grupę, pokażcie się na wyścigach - bijcie brawo, pokrzyczcie pokrzyczcie przy jakiś akcjach - jak gleby wyprzedzanie itp i przyjedzcie wpierw chociaż na jedne wyścigi!

Niestety jako firma nie możemy pośredniczyć w żadnych transakcjach finansowych, czyli pośrednictwo w przelewach odpada.

PS. Podejrzewam, że z tymi racami to może być racja - podczas wyścigu. Ale w przerwie, pod opieką fachowców czy za zgodą organizatora - może i by się dało.

PS2. Wystarczy regularnie ponad setka kibiców na wyścigach i wierzcie mi że pojawią się sponsorzy imprez, bannery na torze, nagrody dla publiczności itp.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 21:44 przez Junior, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki Junior za wypowiedź. Mam nadzieję że wszystko zostało już wyjaśnione i że ten temat będzie się dalej rozwijać.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
W takiej formie jak to napisał Jurek, jak najbardziej popieram kibiców ( nie kiboli)! Zmieńcie tylko nazwę tematu bo nabór do zorganizowanej grupy (przestępczej) wygląda dziwnie.
Pozdr i powodzenia,
Panthelion

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmm... a jaką proponujecie nazwę? bo już druga jest i też są nieścisłości... :/

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Np. ScootFan team

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nazwa zmieniona. mam nadzieję że teraz już wszystko ok :)

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja jestem z Białegostoku i do każdego toru mam dosyć daleko, i jeżeli istniałyby wyjazdy autokarem gdzie miałbym zapłacić te 40 czy 60zł to napewno bym pojechał i według mnie to naprawdę dobry pomysł bo nie każdy może sobie zorganizowąć transport gdzie ma 400-500 km także wstępnie jeśli miałbym dojechać do autokaru do 100 km jak najbardziej sie pisze na to !

Tytuł:
*

Pojazd:
widzę że temat coś ucichł. Co się stało?? Nie będzie kibiców? :(

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
To prawie pewne, że nie będzie. :?

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Tytuł:
*

Pojazd:
no ale na pewno będzie dobra atmosfera wokół zawodów (jak w zeszłym roku Koszalin, Gostyń...) :)

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Zaraz przywołam stwórce tego niedawno wojującego tematu.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna