Dzisiaj jest 23 lip 2025, 17:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój kolega twierdził że do full crossa Yamahy Yz 125 wystarczy lać ojel " mixol " niestety uwieżył mi że lepiej lać cos lepszego jak mu cylider zatarło na wszystkie strony

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Mam takiego genialnego kolegę co ma apke z silnikiem P/G. Padła mu pompa wody i woda poszła do cyla wiec tłumacze mu ze zatarł przez to bo woda nie ma własności smarujących. Pomilczał chwile i odpowiedział :
Lewy
23:21:29
ej w cylindrze nie bylo wody
Lewy
23:21:33
tylko płyn chłodniczy
Po tym zdaniu płakałem śmiechem :D
Kolejny tekst po jakieś chwili
Lewy
23:42:32
no wiem, ale może to eni pzidła POMPA WODY TYLKO COŚ OD TEGO PŁYNU CHŁODNICZEGO

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 22:43 przez Mistrzu_1991, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco ZX & Rieju RRX
TZRfan, Hahaha u mnie jest podobnie. Koles sprzedaje tez chinole ale jakies tam pierdoly ma na sklepie. no i ja raz podjezdzam chce kupic olej i pytam czy jest Mobil 2t pol syntetyk albo jakies inne pol syntetyki lub full syntetyki. A ten koles na mnie sie patrzy jak na debila ze co ja gadam. I mowie tak powoli po polsku czy jest olej do dwusuwow pol syntetyczny albo full syntetyczny a ten yyyyy i mowi ze oni maja oleje do czterosuwow ze tam stoja. No to poszedlem, bo sam znalesc nie mogle ma on nie wiedzial o co chodzi :D
A raz z kumplem podjechalem jaja porobic sobie i byl akurat tez szef i tak wchodze z kumplem i podchodzimy do lady i mowi kolega macie moze sprezynki Hebo niebieskie i centrale Malossi biala do speedfighta?? A ci sie patrza raz na nas raz jede nna drugiego a my w smiech i buhahaha na caly sklep i pojechalismy :) Moze i glupie ale dla nas bylo smiechowe.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=106106&start=0 ZX <3
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=190001RIEJU <3
Obrazek

Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 22:45 przez Boberko, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
To tak jak mój kumpel (zipp quantum GT5) mówi do mnie, że on ma lepszego sqtera, bo ma 2 amortyzatory z tyłu i to jest drugi co do wielkości sqter w polsce, bo na aukcji tak pisało....

Ty!! *Sprawdź mojego sqta*Obrazek
Cytuj:
silniki piaggio/gilera są uznawane za najlepsze i najnowocześniejsze jednostki.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pytam kolegi:

- Twój skuter jest 2 czy 4 suwowy ?

Odp.

- Jak 2 czy 4 osobowy ? 2 osobowy jest
;D

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moj kumpel mowi ze po zastosowaniu wiekszej dysze kingway fonero jedzie mu 95 km/h :lol:

Tytuł:
*

Pojazd:
znam typa co sie ze mna klucil o 2 sprawy i chcial sie zakladc o swoj moto(jezdzi yamaha wr400) ze skuter(kumpla rox) startuje z wysokich obrotow przez luz na manetce
i ze wezyki odplywowe z gaznika to poprzedni wlasciciel chcial sobie zrobic dodatkowy dolot do cylindra ale zalewalo to go rozciol

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
*

Pojazd:
sebax94 Heh i pomyśleć że takimi sprzętami takie wieśniaki jeżdza co się nie znają ;d :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolega gadał że jak jest mała chłodnica w skuterze to że racing nie bezie sie grzał bo nie ma óznicy pomiędzy większą a mniejszą :lol:

Albo pytam sie go po co ludzie do skuterów dają dodatkowe chłodnice on mi na to że mają nie poukładane -.- I tak takiemu nie przetłumaczysz że lepsze chłodzenie :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 15:39 przez vrathe, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr r
To teraz ja.Tego jeszcze nie było.Mam kolegę co takie śmieszne rzeczy opowiada ,np. jego peugeot ludix zablokowany leci 65 km/h (ten koleś waży 95 kg) a jak odblokował to 95 km/h albo pyta się mnie czy jak odblokuje to czy wał mu nie szczeli.a teraz najlepsze mówił mi że jak się włoży turbinkę do filtra powietrza to 20 km/h więcej jedzie.Mam kilku takich kolegów znawców którzy mówili mi takie rzeczy że ze śmiechu się posikałem tylko już nie pamiętam :lol:

Setup:
-cylinder tnt 50cc
-łożyska skf stage6
-wariator malossi mhr
-wydech leo vince zx
-zawór membranowy hebo
-dysza 72
-rolki 7,2g
-sprężynki sprzęgła polini zielone

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja osobiście słyszałem takie idiotyzmy:
- Piaggio? Nie znam, pewnie jakieś chińskie g. Zipp i tak najlepszy;
- Ja jak wrzucę szósty bieg u siebie w neosie to mi leci ponad 110km/h;
- Po co mi tłumik jak bez tłumika jade szybciej.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Kumpel zarzucił S6 racinga pod proreplice reszta seria (gaźnik 12) zero regulacji i dziwi się dlaczego mu tak słabo ciągnie :D

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: R125, Aerox Stunti
Po odblokowaniu Kymco Agility walnie wał. :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolega dzisiaj się chwalił, że na chinolu z cylkiem 80 ccm leciał 120 km/h. =D

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
-tłoki w evo padają co 500km :lol: :lol: :lol:

-przebarwiony dzwon sprzegła jest do wymiany :lol:

-seryjny wydech wybebeszony będzie tak samo dobry jak sportowy - wypowiedź mechanika

-ściągniecie obudowy z cylka oraz wiatraka w ac da lepsze chłodzenie

-moje ulubione stwierdzenie, iż jesli ktos ma evo to ma wiedzę na temat skuterów... (więc wszyscy posiadacze simków z własno robnym cylkiem od podstaw, tak naprawde nie wiedzą nic bo niemają"Evo" :lol: )

-Idę po zabezpieczenia swożnia na 10 do minarelli, wchodzę do motoryzacyjnego z częściami do -komarków itp i mają tylko na 12 po 10gr za sztukę, no to idę do sklepu z częściami do skuterów: facetka wyciąga zabezpieczenia 10tki i mówi tak oryginalne "TGB" 5 zł za sztukę(wyśmiałem i poszedłem do keeweya za 4 zł obie sztuki)

kolega ściąga simloka z vapora i na blokadach leci 75... niema blokad, ale co najlepsze te 75 nawet mu leci O_O

kolega seryjna kataną latał 120 lecz takie opowieści to my nie jeden raz już słyszelismy.

Dawno temu pewien typ znajomemu robił roxa 100cc gazior 16 standard, wymiana cylka na malossi 110 i się zatarł po 1000km oczywiscie mixol i te sprawy(wiecie płynna technologia) cylek się nadzwyczajnie zagrzał, mowię że większy gaźnik poprawi chlodzenie wewnętrzne cylka a ten coś tam swoje bórczy (aerox zatarł 4 cylki 2x malossi i dwie serie po przebiegach ok 1000km z przegrzania)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
lukasz1012 pisze:
koleś akurat był w warsztacie i idzie tam i patrzy a koleś skuter ciśnie na full manetce i mój kumpel się pyta co on w tym skuterze robił a on na to że przed chwilą cylinder wymienił ;DD

I niby źle robił ? Jak wyregulujesz skuter ?

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pyle, właśnie ty jesteś jednym z użytkowników, którzy powtarzają głupoty po innych... dzwon jest do wymiany jak ma bicie na boki(dzwony stage6 wc potrafią być fioletowe już po pierwszej dłuższej trasie, w tym temacie to już twoja druga głupota, kiruj się postami tych którzy tu coś pokazali bo tych co mają skrytą wiedzę dopiero poznasz, (pozatym dzwon robi się fioletowy od przegrzania, dasz twarde sprężynki i już sprzęgło sie slizga po obręczy dzwonu dopuki nie wskoczy na wyższe obroty, a co za tym idzie iż okładziny się po dzwonie ślizgają? Sprzęgło również dostaje po dupie! ) oczywiście dająć twardą centralkę pasek napędowy będzie sie mocniej zużywał, taka mała wskazówka

lukasz1012 pisze:
koleś akurat był w warsztacie i idzie tam i patrzy a koleś skuter ciśnie na full manetce i mój kumpel się pyta co on w tym skuterze robił a on na to że przed chwilą cylinder wymienił ;DD
jeśli pojazd był rozgrzany nic mu sie nie stanie na docieraniu poprostu szybciej go dotrze a nie te wasze 40km/h i 2 tyś obrotów na blacie... nawet jak by wam przy 8tys obr jechał 40 też byście 40 cisneli... tak samo z aluminium evo dociera się w pare motogodzin a jak myślicie jak jest z innym aluminiowym kitem? On jest tak samo zbudowany tyle że słabszy ale docieranie jest takie same.

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 7:20 przez DR_Evolutio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
slawek5t, Tak wymienił cylek odpalił i kręci go na maxa przez 5 minut na pewno jest to dobre

Obejrzyj Mojego NRG
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=429185#429185

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam takiego kumpla, pro elo pseudo mechanika. Cale archiwum GG mam zawalone jego "wiedzą" xD Kilka tekstow;
Pokazuje mu tłok z małego silniczka modelarskiego
-U mnie w motorynce może tego nie być
xD

Twierdzi że w zbiorniczku na płyn hamulcowy znajduje sie... olej do smarowania tarczy xD

Pozniej jeszcze cos dorzuce ;P

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co wy do mixola macie to nie wiem ....

zaraz po zamianie czyli jakiś rok temu miałem 11 atmosfer leje mixola z orlena i ostatnio będąc na warsztacie (bo tam pracuje) sprawdziłem kompresje i było tyle samo a sktuerem sporo się km robi .

Więc wniosek nasuwa się sam, wy regulować nie umiecie (gaźnika ) , a jak się zatrze to na olej zwalacie ...

A co do takich głupstw to jest u mnie paru takich łosi w klasie co spiera się zemną , że koliberki i takie chińskie 4t 80km/h lecą realne serie . I im nie wytłumaczysz , że to jest prędkość licznikowa ....

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 234 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna