Dzisiaj jest 09 kwie 2025, 10:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siema mam problem otóż dziś po zmianie paska z 729 - 17,8 - 30 na gates powerlink skuter lepiej jedzie oraz vmax jest lepszy otóż dzis jechałem 80 km/h 73 gps. dziwna sytuacja bo wtedy na starym pasku mialem 75 km przy 9 tys rpm a na psku gates mialem 80 km.h i jedynie doszedł do 8 rpm i ani ciut więcej Nic sie nie działo jedynie skuter rusza z 5 -6 tys obrotów . wyjechałem ponownie jak jade sam to teraz mam np 5-6 tys i jedzie mi 60-70 ciezko wchodzi teraz na obroty powyżej 6 rpm tak samo jak jade z kims jest taka sama sytuacja a moj setup teraz to 1000 rpm i 7,5 gram rolki .Teraz powiedzcie mi czy jesli dam sprezyne 1500 rpm to muszę dac rolki z przedziału 4-6 gram? bo czym twardsza sprężyna tym lekkie rolki ? i na odwrót ? bo jeśli chciałem miec lepsze przyspieszenie na sprężynie rpm 1000 dałem rolki 6 gram to skuter ruszał mi od 7-8 tys rpm , doradźcie mi w sprawie regulacji napedu oraz czym to moze byc spowodowane e skuter teraz sie tak zachowuje bo sprzeglo wyglada dobrze lecz jutro caly naped rozkręcę i zobaczę.czy lepiej ustawic naped przy 80 cc tak by skuter ruszał od 3 tys rpm czy od 5 tys rpm czy bedzie różnica w starcie ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Czasem nowy pasek tak jakby musi się spasować z resztą. Jeśli kupiłeś odpowiednik poprzedniego o takich samych wymiarach to z czasem powinno wszystko wrócić do normy. Kwestia spasowania. Jeśli nie to czeka Cię regulacja napędu.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**

Pojazd:
Obrotomierz działa dobrze na innym skuterze wiec jest ok tak samo na nóżkach max 9 tys obrotow i oddcina zaplon bo 4t przy takim rpm ma max obrotów. nawet jak dodam manetke do oporu to mocy nie przybywa ani predkosci tym sammym obrotów nie ,ma lewego powietrza , swieca idealna kawa z mlekiem wiec mieszanka tez tylko najdziwniejsze to to ze tego samego dnia jechal 80 a 2 h poniej to 55 max jutro zobacze sprzeglo i wariator oraz kompresje moze sprzeglo sie wywaliło (talerze momentu obrotowego )

Tytuł:
**

Pojazd:
dziś testowałem napęd sam juz nie wiem nowy pasek gates rolki 7,5 g wcześniej odcinał zapłon przy 9rpm po 2 dniach skuter jechal 75-80 dochodził do 8 tys rpm z ledwością . a pozniej juz nie mogl wejsc pow 6 tys rpm , dzis do sprężyny 1000 rpm dałem rolki 6gram skuter wchodzi na 9 tys rpm przy starcie ale obroty spadają do 5-6 tys obrotów i dochodzi do 8 tys rpm max 75 km/h jutro sprawdzę sprezyne 1500 rpm z rożnymi rolkami bo juz sam nie wiem co jest nie tak nie chce mi sie wierzyć ze to wina paska gates , nikt na tym forum nie moze mi pomoc ?.Czy to moze byc wina wyrobionej sprezyne centralnej wm motor 1000rpm po 1000 km ?

-- 27 lut 2014, o 17:19 --

Czesc znowu mam problem z gaźnikiem tzn wypierdzieliłem stożek i zamontowałem puszkę :) otóż mam teraz dyszę 85 iglica na przedostatni ząbek od dołu , wymieniony moduł , ale problem nadal jest nie wiem juz czy to jest wina za za duzej dyszy czy gaznika , elektroda kawa z mlekiem a on nadal ma problemy wejściem na obroty pow 6 tys jak jade sam to tak do 7 rpm dobije ale jak jade z kimś to poprostu moc ma od niskich ale pozniej to nawet jak sie da cała manetke to i tak nie słychać by wchodził na obroty .Panowie co mam zrobic?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]