Dzisiaj jest 05 sie 2025, 16:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie wiadomo co gorsze PO czy PiS. Jak wygra PO to będą dominować jak wygra PiS to też źle bo bd kłótnie, obrzucanie się gnojem, odrzucanie ustaw.

W tym kraju nie będzie dobrze bo jak ma być. Prawo do bani, systemy emerytalne i cała obowiązkowość OFE do bani (ktoś nieźle w łapę dostał za wprowadzenie OFE). No i zostaje nasza polska zawiść i zazdrość w stosunku do innych czyli nasza sławna mentalność...

Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 23:41 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Nie zapominajcie że na biokomponenty używane w paliwach też wejdzie akcyza bodajże z końcem marca więc kolejna podwyżka cen paliw jest nieunikniona. Jest w ekonomii takie sprecyzowanie że im wyższe podatki= mniejszy popyt=mniejsze wpływy do budżetu. Analogicznie: mniejsze podatki=większy popyt= większe wpływy do budżetu. Rząd ma instrumenty do kształtowania cen ale wolą sobie kasę brać aniżeli działać na korzyść obywateli. Ba- za OFE też się wzięli, po prostu CUDA TUSKA.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
OFE powinno zostać zlikwidowane i to jak najszybciej. Ile się procent dostaje na emeryturze tego co się wpłaci zanim się umrze? A reszta pieniędzy idzie na wycieczki dla pracowników towarzystw OFE i wypaśne budynki nie wspominając o pensji prezesa takiego towarzystwa które oferuje OFE...

Każdy powinien odkładać sobie sam, wybierać kiedy chce i ile chce.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 23:59 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Dlatego jest też 3 filar i sam sobie odkładasz ile chcesz. A co powiesz o ZUS? Tam budynków nie ma z prawdziwego zdarzenia?Po co ta nowa ustawa? Aby łatać dziurę budżetową. Ja za OFE byłem bo jestem za prywatnymi firmami a nie za państwowymi w tym akurat temacie. I tak samo: z ZUS'u ile dostaniesz kasy? Marne grosze.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Asaroth pisze:

Papierosy, alkohol i paliwo zawsze tam będą tańsze. Ubrania to się z Ukrainy przywozi tanie i ta bluza to podróbka więc wiesz. Ojciec co tydzień bądź 2 lata pod Moskwę to wie co i jak.

Bluza była porównywana z moją identyczną tylko oryginalną i nie widzę różnic.

^^

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, Wyjdzie w noszeniu.

czarekcw, Pensja miesięczna prezesa OFE ok. 300 tyś zł :)

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Asaroth, raczej przegiąłeś z tą pensją. Jeśli to co podałeś, jest na rok, to się zgodzę;) Jeśli by tyle na miesiąc zarabiał, to by raczej ludzie bardzo mocno protestowali...

Moim zdaniem sytuacja w kraju MOŻE ustabilizuję się za jakieś 20lat. Narazie nie ma szans.
Co My za rząd mamy?;| Połowa ludzi to stoczniowcy, których wykształcenie raczej za dobre nie jest.
Wystarczy popatrzeć na naszego Prezydenta...
Ogółem jestem neutralny, ale lepiej nas reprezentował były prezydent. Komorowskiego to wstyd gdziekolwiek wpuścić... Nawet jak oglądam programy w TV z nim, to się wstydzę :|
Ogółem u mnie w mieście za rządów PiS-u coś się działo: nowa hala, nowe drogi, szkołę mi rozbudowali, komunikacja miejska była niezawodna - ogółem ludzie nie narzekali, bo miasto się rozwijało.
»
Mamy teraz Prezydenta z PO(były nauczyciel polskiego z mojego liceum). Zwalnia dobrze wykształconych ludzi, którzy dobrze spełniają swoje obowiązki(przynajmniej większość- w tym mój ojciec, który w tym jednym zawodzie pracuje ponad 20lat. Nawet Niemcy proszą o "rozruch" ich firm w Polsce) i wsadza ludzi niekompetentnych... Np. za mojego ojca ma wejść pani od polskiego z mojej szkoły, która nigdy nie miała tak poważnej instytucji pod sobą(robi sobie teraz jakieś szkolenia, ale co to da?).

Miałem fajną drogę do szkoły. Żadnych korków itp. Wszedł ten chłopek na stołek, zaczął coś tam rozkazywać, uszkodzili nam drogę i jest zarwana(łatali kilka dziur i chodnik kończyli)... Wcześniej dojazd do szkoł zajmował mi max. 15min, teraz to jakieś 40 przy umiarkowanych korkach... Powrót do domu w godzinach szczytu to ponad godzina...

Ludzie najpierw wybiorą osoby niekompetentne, albo takie, które kierują się WYŁĄCZNIE swoim dobrem i cierpią...
Jeszcze rok liceum, później studia i wyjeżdżam z tego kraju...

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 14:04 przez lucek15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15, Na lekcji ekonomii o tym rozmawialiśmy wczoraj i sorka podała przedział 100 - 300 tyś/m-c.

Co do rządu. Jak będziemy głosować ciągle na tych samych i nie dopuścimy do władzy kogoś nowego, świeżego to nic się nie zmieni.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Z tego co piszą dzisiaj na interii wynika,że ceny benzyny (95) będą sie stabilizować.Natomiast olej napedowy,czyli diesel ma iść cały czas w górę zrównać się z ceną benzyny i nawet ją przebić.Jedynie LPG czyli gaz zostaje bez podwyzek.

Jaki z tego morał? Kupujemy samochody z wbudowana instalacja LPG :)

Drastyczne ceny benzyny

Diesel juz nie jest opłacalny

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 18:51 przez Mattrack, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Cud jeden dzień strajku i benzyna z 5.09 na 4.99 spadła :shock: widać nie mogą się obejść w Warce beze mnie :mrgreen: Żartuję oczywiście, ale widać Orlen odczuł skutki paliwa za ponad 5zł i postanowili obniżyć u nas ceny chociaż na tzw. stacji komunalnej (lub też nas na dołku) kosztuje 5.06 i trochę dziwne, żeby tania stacja była droższa od Orlenu

:arrow: Mate57 za te słowa o dieslu kupiłbym Ci nawet tackę piwa wreszcie ktoś się nawrócił :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 18:53 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Będą strajki, i to nie jak kiedyś że porzucają kamieniami, jeszcze pozabijaja tych MONDROLI

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Jąkała pisze:
Będą strajki, i to nie jak kiedyś że porzucają kamieniami, jeszcze pozabijaja tych MONDROLI

Ja to bym już dzisiaj wyszedł na ulicę (mówię serio) ,ale robić manifestację w pojedynkę to mija się z celem.Najlepiej to pojechac prosto pod ten rząd i zrobić im taką rozp******* ,że by w końcu zobaczyli,ze Polacy tez potrafią walczyć o swoje ; >

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mate57, to kwestia czasu, rząd mysli ze jak bedzie podwyzszal cene to i tak ludzie beda zawsze kupowac - niby fakt, ludzie sa ograniczeni pojazdami. Ale bez przesady polacy nie dadza sobie tak pomiatac, mowie wam kwestia czasu, beda takie manifestacje, ze sie wszyscy zdrowo zdziwimy :)

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szczerze mówiąc cały ten rząd jest do kitu . Jak to mówią starsi ludzie " za komuny było lepiej " no fakt z jednej strony przynajmniej nie mielismy aż tak beznadziejnej demokracji. Wgl mam wrażenie że powoli nas ustrój polityczny przeistacza sie w dyktature . Tak po za tym zadziwia mnie ,że wielu ludzi mowi że glosowało na Kaczyńskiego to hmm ciekawe jakim cudem wygrał Komorowski , czyżby oszustwo ? Najgorsze sa te ich obietnice . Nic nie robią tylko sie pasą ;|
W Polsce podobno miało być lepiej , a tu co za chwile sie okaże że nie bedzie nas stać ani na chleb. Jeżeli bedą tak dalej robić to na pewno dojdzie to powstania , strajków czy nawet wojny domowej :) tak jak mają w Libii.

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nika2315 pisze:
Tak po za tym zadziwia mnie ,że wielu ludzi mowi że glosowało na Kaczyńskiego to hmm ciekawe jakim cudem wygrał Komorowski , czyżby oszustwo ?

Z kim nie rozmawiałem to głosował na Komora bo to mniejsze zło i sam wolę leśniczego na prezydenta niż kaczkę.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Asaroth, no nie wiem ;D widocznie róznie bywa ;D hah
szczerze mówiąc żaden z nich nie jest wart tego krzesełka ;D
dobra mam pomysł robimy własna partie haha ;D :joke:

"Chcesz znać mnie , a nie znasz sam siebie."

Obrazek

KLIKNIJ w obrazek ,a zobaczysz fotki Areroksa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3