Dzisiaj jest 25 lut 2025, 1:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Zacznę od tego, że nie znam sie na regulacji skuterów. Nigdy skutera nie miałem zawsze jeździłem biegówkami.
Z braku kasy musiałem sprzedać swoje moto i kupić skuter. Przez zimę zmieniłem sobie łożyska na wale, uszczelniacze, nowy komplet cylinder airsal 50 razem z tłokiem i pierścieniami, gaźnik i króciec 17,5 i wydech laser x pro. Jeżeli chodzi o sam silnik jest idealnie
pali od kopa nic nie przerywa, żadnego lewego powietrza nie ciągnie. Gorzej z napędem na początku była straszna lipa do 65 rozpędzał się długo i z dziurami. Pojechałem do kumpla wsadził mi rolki 6g i jakaś miększą sprężynę. Start świetny na kole da się jeździć skuter szybko przyśpiesza do 60 i troszkę wolniej do 70 i tu jest koniec. Czy jadę na prostej czy pod górkę skuter jedzie max 70 jedynie z górki jak sie pochyle dojdzie do 80.
Nie mam na razie pieniędzy na kupno wariatora. Powiedzcie mi, czy da się na seryjnym wario i sprzęgle zrobić tak żeby jechał mi na tej prostej chociaż te 80-85 kmh ? mam dostęp do rolek i mam kilka sprężyn jedna to malossi biała później jakaś twardsza od tej malossi i jakaś bardzo miękka. Jeżeli da się coś więcej z tego seta wyciągnąć piszcie propozycje mogę kupić jakaś sprężyne czy też rolki.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
1 jaki to skuterek zależy jaki silnik , bo z różnego typu silnika można inne osiągi wyciągnąć :P jeśli np masz mine hor lc to do 80-85 da radę !!

Peugeot speedfight 2 custom>yamaha rex 2006r>simson s51 enduro>honda cb50J>Suzuki Rg80>Yamaha TZR 125 >Apka Sr 50 morini ditech>Suzuki Bandit 400:D

Tytuł:
*

Pojazd:
o kurcze myślałem że mam pod avatarem Peugeot Buxy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak buxy no to masz silniczek peugeot vertical myślę że powinien śmigać lekko 80km/h
rolki byś mógł dać z 5,5 g i daj tą twardszą sprężynę , lecz nikt ci tu nie powie jak dokładnei wyregulować trzeba próbować każda sztuka silnika inaczej reaguje :)

Peugeot speedfight 2 custom>yamaha rex 2006r>simson s51 enduro>honda cb50J>Suzuki Rg80>Yamaha TZR 125 >Apka Sr 50 morini ditech>Suzuki Bandit 400:D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]