Dzisiaj jest 04 gru 2024, 19:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
W jaki spobób dostać siędo tego dozownika ? Wybaczcie że zadaje takie głupie pytania, ale jestem totalnie zielony w tych sprawach i nie chce czegoś zepsuć .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jesteś pewnien że ci l/1000km bierze? Wiesz że dozownik masz długą rurą ci idzie i tam na początku jak zalejesz to szybko ucieka ale nisko jest zbiornik i tam ponad 0,5l siedzi. Czy jeździsz do zapalenia się kontrolki?

U mnie też za dużo bierze na 100% jeszcze więcej niż u ciebie. Jakiś ślimak czy jakaś dyszka co siedzi w pompce musi być chyba wyrobiona. Ktoś się z was orientuje jak i co wymienić? Bo napewno całej pomki nie trzeba.

Sprzedam części do skutera (do regulacji napędu i gaźnika)

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie jeżdże do zapalenia się kontrolki, bo w tych skuterach oznacza to samobójstwo :mrgreen: Po prostu uzupełniam olej do załamania w ściance zbiorniczka i kupuję nową butelkę. Zapisuję stan licznika, po około 300 km znowu dolewam i tak aż do wykończenia butelki... Gdy uzupełnię resztką i wyjdzie też tak koło tego załamania to licznik pokazuje około 1000 km (na Shell Advance Ultra jakby ciut więcej). Kumpel ma Vitalkę i wychodzi mu tyle samo.

Co do regulacji tej pompki - podobno nie ma takiej możliwości. Obstawiałbym tę dyszę... Może trzeba byłoby wymienić na mniejszą... Albo wywalić dozownik i robić mieszankę. Swego czasu miałem ochotę tak postąpić ale kumpel mi odradził, bo u mnie olej jest podawany dwiema drogami - na łożysko tłoka i do gaźnika. I jeśli odciąłbym dozownik to łożysko tłoka zatarłoby się. Bzdura to czy prawda?

Jeśli chodzi o dostanie się do pompki to u mnie jest tak, że trzeba by zablokować czymś wariator. Najlepiej byłoby wsadzić krzyżak do kół na nakrętkę wariatora i drugi taki sam klucz na nakrętkę na magneto. Teraz tylko pytanie: która się pierwsza odkręci? Nie wiem zresztą, bo nie robiłem tego... No i najpierw trzeba zaznaczyć w jakiem położeniu była wypustka na tarczy, bo potem może być problem...

Wbrew krążącym powszechnie opiniom da się jednoczesnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Wystarczy zjeść połowę:-)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
łożysko tłoka ? mówisz o igiełkowym ? Przecież silnik w 2T smarowany jest mieszanką, czyli właśnie tym olejem który jest podawany przez dozownik a potem gdy dociera do gażnika miesza się z paliwem spala i smaruje.

To chyba tyle, mam ten sam problem odnośnie pompki oleju (keeway f-act 07') ucięcie rurek [gumowych] nie pomogło, musi mi gdzieś spierdzielać z pompki [jest rozbieralna a po rozebraniu widać gumowy oring] może w tym tkwi problem, niedługo to sprawdze.

Metrakit HM 70ccm
Yasuni C16
Malossi Multivar + 6gr
Dellorto 21mm [72]
S6 torque control [s6 red + docisk malossi white]
S6 WingCooler
Wał top Racing

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak, igiełkowe. Kumpel serwisuje Kymco i inne skutery dla pizzerii i tłumaczył mi, że z pompki wychodzi przewód, który się rozdziela. Jedna cześć oleju jest podawana bezpośrednio na łożysko igiełkowe tłoka, a reszta do gaźnika i miesza się z paliwem smarując tłok od góry... Głowy nie daję, że tak jest ale muszę rozebrać Bzyczka i to sprawdzić. Albo zrobić tak - przedłużyć przewód olejowy idący do gaźnika i przeprowadzić go tak zeby olej spływał z powrotem do zbiornika oleju, a do baku lać mieszankę. Jeśli oleju będzie w miarę jeżdżenia ubywać to znaczy, że kumpel miał rację.

Wbrew krążącym powszechnie opiniom da się jednoczesnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Wystarczy zjeść połowę:-)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakoś w to nie wierzę, bo nie wyobrażam sobie smarowania igiełkowego osobno[?!] a prostym sposobem zobacz wąż który wychodzi z pompki, czy gdzieś się rozdziela, to 3minuty żeby to sprawdzić. Szczerze ? wątpię :)

Metrakit HM 70ccm
Yasuni C16
Malossi Multivar + 6gr
Dellorto 21mm [72]
S6 torque control [s6 red + docisk malossi white]
S6 WingCooler
Wał top Racing

Tytuł:
*

Pojazd:
Widziałem u nich w warsztacie rozbebeszonego Lambrosa to rzeczywiście coś tam szło... Ale muszę sprawdzić u siebie. Będę w Polsce to sobie rozbiorę i pogrzebię na spokojnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2