Dzisiaj jest 04 mar 2025, 14:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.
Więc tak, uszykowałem kase na wariator - http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3fbb459d7e i sprzęgło do mojego speeda - http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3fbb459d7e i moje pytanie brzmi czy te części przy dobrym ustawieniu poprawią bardzo osiągi speeda? o ile mniej-wiecej??
w speedzie został zamontowany mocny wydech "handmade" (nie wiem dokladnej nazwy) i zdjęte zostały blokady:)

osiągi:
90km/h osiągam z łatwością
bardzo duża moc silnika (oceniam na jakies 7-8 KM)
bardzo mocne załapanie przyspieszenia przy prędkości 15-20km/h ( 0-15km/h słabo sie zbiera aż dalej dostaje mocnego kopa)

prosze o dobre porady doświadczonych forumowiczów. :roll:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli chodzi o moje skromne zdanie, wariator polini speed control daje znacznie lepsze przyspieszenie, sprzęgło poliniego również powinno poprawić start oraz przyspieszenie, jeśli dobrze wyrególujesz napęd, to v-max może się zwiększyć, ale nie znacznie, może dociągnie do 100km/h, napewno będzie się lepiej zbierał.
A tłumik 'hand made' jest firmy Metrakit.
Pozdro ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko czy załapie kopa od razu ? oto jest pytanie :) Bo kopior jest naprawde mocny ale dopiero jak pisalem przy 15-20 km/h :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Też mam speedfighta 2 wrc 206 rocznik 2003 taki jak twój tylko że mój buja 70 :( nie wiem co jest nie tak

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam posiadam peugeota speedfight 2 ac mialem podobny problem ze startem musiał się rozpedzic gdzies do 15 km/h i wtedy dostawał niezlego kopa.Założyłem sprzęgło polini 2g evolution i przy dobrym wyregulowaniu dalo rewelacyjne osiągi.Peugeot startowal od zera mial super przyspieszenie moze nie poprawil duzo osiągów jesli chodzi o v-max ale startowal od zera polepszylo przyspieszenie i byl bardzo mocny.Na starcie poprostu nikt niemial szans.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]