Dzisiaj jest 11 lut 2025, 11:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam pytanie odnośnie mojego skuterka, importowałem go z Niemiec rocznik 2001 jeżdził jakies 25km/h zdjąłem blokade z wariatora, ten pierścień, skuter dzieki temu jezdzi jakies 45km/h, sprawdzilem również czy jest blokada na przekładni i niestety ją mam wie ktoś może ile ona mi doda do vmaxa i gdzie są jeszcze jakieś blokady? Moduł i tłumik wydaje sie czysty. Z tego co czytałem to ten skuterek powinien cisnąć z 70 ale cos mi sie nie widzi zeby po wymianie przekladni tyle osiagnal, prosze o pomoc. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: TGB [*]
Ja to samo u siebie przechodziłem, u mnie blokady były na:
- tłumik (ślepa kicha i takie dziwne coś, które jest połączone z tłumikiem i ramą) zaspawać kiszke i to coś, usuwając to w ogóle ze sqta
- wario (wiadomo - tuleja)
- wewnątrz tej gumy co idzie od gaźnika do króćca jest metalowa zwężka (u mnie to dało ponad 15km/h)
- zwężka w dolocie powietrza do filtra ( taka gumowa tulejka w plastikowej rurce
- za blokadę można uznać jeszcze dyszę główną, u mnie była 60, trochę większą można dać
Było coś jeszcze, ale zanim przypomnę, posprawdzaj to co napisałem.

P.S. Mój Sky25 jest z 2007 roku i ma przełożenia 12,5/1 z 2001 powinny też być takie..
Sprawdź ile moduł ma pinów, jeśli 5 to jest ok, jeśli 6 to blokowany (wtedy CHYBA trzeba było odciąć środkowy przewód na górze trzymając moduł pinami do góry - ale to sprawdź, jest gdzieś na forum).

Awatar użytkownika

Pojazd:
Zdejmij też cylinder i sprawdź czy wygląda normalnie, niemcy zakładali często mofy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]