Dzisiaj jest 22 lut 2024, 21:57



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 02 paź 2023, 10:13 
*

Rejestracja: 02 paź 2023, 10:05
Posty: 1
Pojazd: Piaggio ZIP 50/70 2T 99'
Witam, posiadam Piaggio 50 2T 1999 rok. Kupiłem go dwa tygodnie temu, przejeździł ~60km aż do naprawy. W skuterze wymieniłem gaźnik, zdemontowałem dozownik oleju razem ze zbiornikiem oraz rozpiąłem ssanie automatyczne od gaźnika. Wczoraj gdy założyłem aku i nowy gaźnik zauważyłem że w skuterze nie świecą się światła na przekręconym zapłonie (wcześniej normalnie działały), sprawdziłem iskrę - brak. CDI jest sprawne. Najdziwniejsza sprawa to to że działa tylko klakson. Wszystkie kostki posprawdzane, poczyszczone itp.
Dodam jeszcze że gdy skuter jeździł to po najechaniu na większą dziurę gasł momentalnie, ale gdy się zatrzymało i to znów odpalał ze pierwszym kopem. Przepatrzyłem schematy elektryczne i nie potrafię z nich nic wywnioskować - najbardziej podejrzewam wadliwą stacyjkę.
Schemat przesyłam w poście. Piaggio ZIP 50 99' Brak Iskry, świateł, działa tylko Klakson
Proszę o pomoc bo już skończyły mi się pomysły.
Z góry dziękuję.

https://www.vespaforum.com/manuals/circ ... models.jpg


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy